English version of this page

Foredragsverksted

Ønsker du å bli en bedre foredragsholder? Forbereder du et innlegg til en konferanse, disputas eller møte på lokalbiblioteket, som du ønsker tilbakemelding på? Da er dette verkstedet for deg. 

Illustrasjonsbilde av mikrofon i et lokale med publikum

Bildet er tatt av Irina L fra Pixabay

Det å holde foredrag og presentasjoner er en viktig del av jobben som forskere, og ingen av oss blir noen gang utlært i kunsten å snakke foran et publikum. 

Formidlingsforum på MN arrangerer dette foredragsverkstedet for å gi stipendiater, professorer og andre ansatte på fakultetet muligheten til å trene på presentasjonsteknikk og til å utvikle seg som foredragsholdere gjennom å få og gi tilbakemeldinger. 

Verkstedet foregår over en halv dag der vi starter med en kort introduksjon med tips til god presentasjonsteknikk. Deretter skal hver av deltakere gi en presentasjon (eller starten av en presentasjon) på maksimalt 7 minutter for de andre i gruppen. Etter hver presentasjon tar vi oss god tid til tilbakemeldinger og diskusjon om hva som kan gjøres bedre. Slik kan vi lære både av å få tilbakemeldinger selv, og av å diskutere andres presentasjoner. 

Vi avrunder det hele med lunsj (serveres). 

 

Før verkstedet må alle deltakere forberede en presentasjon på maks 7 minutter, eventuelt å holde de første 7 minuttene av en lengre presentasjon. Det er valgfritt om man vil bruke visuelle hjelpemidler (som powerpoint eller tavle) eller ikke. 

Programmet holdes på norsk eller engelsk ut i fra ønskene til de påmeldte. 

Maks antall deltakere: 10. 

Vi forbeholder oss muligheten til å avlyse verkstedet ved for få påmeldte.

Klikk her for påmelding

Foredragsverkstedet ledes av Kathinka Dalland Evans fra Realfagsbiblioteket og Vidar Skogvoll og Anja Røyne fra KURT. Kontakt Anja om du har spørsmål. 

Arrangør

KURT og Realfagsbiblioteket
Emneord: kompetanseutvikling, ansatte, foredrag, presentasjoner
Publisert 6. des. 2023 09:59 - Sist endret 16. apr. 2024 10:40