English version of this page

Skriveverksted

Skriver du en kronikk eller populærvitenskapelig tekst? Dette skriveverkstedet er for deg som vil ha tips om skriving for allmennheten og som vil utvikle teksten din i et felleskap med skrivende kollegaer. 

Illustrasjonsbilde av skrivegruppe samlet rundt et bord

Bildet er tatt av StartupStockPhotos fra Pixabay

Formidling for allmenheten er en viktig del av universitetets samfunnsoppdrag, men det å skrive godt for et bredt publikum er en kunst som krever trening. 

Formidlingsforum på MN arrangerer dette skriveverkstedet for å gi stipendiater, professorer og andre ansatte på fakultetet en anledning til å jobbe med tekst i fellesskap. Slik kan vi lære både av å få tilbakemelding på egen tekst, av å se hvordan våre kollegaer jobber med skriving. Verkstedet egner seg både for dem som har skrevet mye før og for dem som skal skrive populærvitenskapelig for første gang.  

Verkstedet foregår over en halv dag der vi starter med en kort introduksjon til skriving og historiefortelling. Deretter bruker vi et strukturert opplegg til å jobbe med en tekst av gangen i grupper på 3-6 deltakere.

Vi avrunder det hele med lunsj (serveres). 

 

Før verkstedet må alle deltakere forberede et utkast til en kronikk eller populærvitenskapelig tekst på inntil 6000 tegn (inkludert mellomrom). Utkastet skal sendes til arrangøren senest tre dager før verkstedet avholdes. 

Programmet holdes på norsk eller engelsk ut i fra ønskene til de påmeldte. 

Maks antall deltakere: 10. 

Vi forbeholder oss muligheten til å avlyse verkstedet ved for få påmeldte.

 

Klikk her for påmelding (frist 18. mars)

Skriveverkstedet ledes av Jessica Lönn-Stensrud fra Realfagsbiblioteket og Anja Røyne fra KURT. Kontakt Anja om du har spørsmål. 

Arrangør

KURT og Realfagsbiblioteket
Emneord: kompetanseutvikling, ansatte, foredrag, presentasjoner
Publisert 7. des. 2023 14:56 - Sist endret 19. jan. 2024 10:43