Bildet kan inneholde: eyewear, tegnefilm, bart, ansiktshår, briller.
Publisert 9. des. 2019 00:00

Hvem ved Matematisk institutt skjuler seg bak nisselue og skjegg i dag? Klikk deg inn her for å besvare oppgaven.

Publisert 6. des. 2019 00:00

Bildet kan inneholde: briller, ansiktshår, hår, tegnefilm, bart.
Publisert 5. des. 2019 00:00

Bildet kan inneholde: tegnefilm, ansiktshår, bart, illustrasjon, fiktiv karakter.
Publisert 4. des. 2019 00:00

Bildet kan inneholde: briller, tegnefilm, nese, briller, panne.
Publisert 3. des. 2019 00:00

Bildet kan inneholde: har, hår, tegnefilm, ansiktshår, utklipp.
Publisert 2. des. 2019 15:26

Publisert 2. des. 2019 13:26

Vår kjære kollega og venn, Erik M. Alfsen, døde den 20. november, 89 år gammel. En nestor i det norske matematikkmiljøet har gått bort, og han vil bli dypt savnet, spesielt ved Matematisk Institutt (MI), Universitetet i Oslo (UiO).

Bildet kan inneholde: tekst, nettsted, font, materiell eiendom.
Publisert 2. des. 2019 10:11
Bildet kan inneholde: fotografi, yttertøy, jakke, smil, tre.
Publisert 26. nov. 2019 12:00

Norsk Regnesentrals pris for beste masteroppgave innen informatikk og matematikk tildeles Camilla.

Bildet kan inneholde: tekst, tillatelse, font.
Publisert 18. nov. 2019 10:10

Under finner du bilder fra seremonien der Giulia mottar prisen fra den Spanske kongen.

The 2019 ICIAM Su Buchin Prize is awarded to Giulia Di Nunno, for her long-lasting record of actively and efficiently encouraging top-level mathematical research and education in developing African countries

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, begivenhet, samfunnet, team, uniform.
Publisert 27. aug. 2019 13:29

Ikke hørt om matematikkolympiaden? I juli i år møttes over 600 ungdommer fra 112 land for å kjempe om medaljer – og heder og ære – i den internasjonale matematikkolympiaden (IMO) som ble arrangert i Bath i England. Det deltok skoleelever fra 112 nasjoner, så konkurransen var knallhard. Det norske laget sanket flere poeng enn noen gang tidligere og hentet hjem 1 sølvmedalje og 3 bronsemedaljer – og ble beste nordiske land.

Publisert 13. mai 2019 14:06

I år stilte instituttet med to lag i holmenkollstafetten, ett "elite"-lag og ett "sosialt"-lag. Gratulerer med flott innsats og gode resultater!

Publisert 15. mars 2019 10:43

Torsdag 14. mars ble det arrangert en workshop i NHA med mange spennende foredrag knyttet til Ragnar sin forskning.

Publisert 8. mars 2019 08:00

Matematikk.org har igjen laget Abeltrim, en konkurranse for alle som er interessert i Abelprisen og matematikk. Bli med og vinn fine premier!

Publisert 5. mars 2019 12:49

19. mars får vi vite hvem som vinner Abelprisen 2019. Det er mange måter å få med seg kunngjøringen på!