Aktuelle saker

• horten-cropped(1) Nye gravitasjonslinser oppdaget under skolebesøk ved Nordisk Optisk Teleskop 27. mai 2020 11:18

En gruppe på 10 elever fra forskerlinja ved Horten videregående skole har deltatt i søk etter nye gravitasjonslinser ved Nordisk Optisk Teleskop på Kanariøyen La Palma. Natt til 23 oktober 2014 ble det funnet to nye linser.

• farmasiprogram-303 Korona-tiltak gjev 10 nye studieplassar på farmasistudiet 26. mai 2020 08:36

Talet på studieplasser ved masterstudiet i farmasi ved UiO vert utvida frå 68 til 78 studieplasser, som del av Regjeringa sine tiltak for å redusera arbeidsløysa som fylgje av korona-krisa.

• supernova_hires Par-ustabile Supernovaer 20. mai 2020 21:21

En par-ustabil supernova er antageligvis en av de kraftigste eksplosjonene vi har i universet, opp til 100 ganger kraftigere enn en type Ia supernovaer. Det var de første stjernene som antageligvis endte sine dager i par-ustabile supernovaer.

• storm-umbrella Spring with STORM - Online Seminars 7. mai 2020 11:00

During these strange corona times, the need for continuous interaction in science is coming stronger.

We now launch this new Spring Seminar Series Online in probability, stochastic analysis and applications.

These online seminars are both meant to give a scientific update of our doings, as well as being a social event that we can attend once a week from our home-office. Prepare yourself with a good cup of coffee or tea!

If you want to take part to the seminars, please register at this link.

• Mastereksamen: Arnlaug Høgås Skjæveland 2. juni 2020 09:30

Ionosfæriske scintillasjoner på GNSS-signaler over Dronning Maud Land, Antarktis: statistikk og kasusstudier

• Presentasjon av masteroppgave: Øyvind Christiansen 2. juni 2020 11:30

Charged Black Hole Mergers: Emissions, Orbital Evolution, Gravitational Waveform and Observer Bias