Aktuelle saker

MetOs flyttet til Kristine Bonnevies hus i juni 2020. Foto: GKT/UiO
Publisert 31. juli 2020 13:28

Like før sommeren, flyttet MetOs – Seksjon for meteorologi og oseanografi, Institutt for geofag fra midlertidige lokaler ved Ullevål stadion til kampus Blindern. Nå er de endelig på plass i fine nyoppussede lokaler i 2. etasje i Kristine Bonnevies hus.

Bildet kan inneholde: robot, maskin, teknologi, militær robot, landskap.
Publisert 7. juli 2020 14:07

Hør gjerne Forsvarets forskningsinstitutts podcast om sommerens store NASA-ekspedisjon til planeten Mars. Det norske bidraget til oppdraget, er georadaren Rimfax som skal se flere meter ned under Mars-overflaten. Spørsmålet er ikke lenger «Is there life on Mars?», men snarere «Was there life on Mars?».

Bildet kan inneholde: font, grafisk design, illustrasjon, design, teknologi.
Publisert 5. juli 2020 22:57

Som et tiltak for å opprettholde kontakt og samhold på tvers har noen av studentene opprettet en IFI-blogg.

Bloggen drives av og for studenter og gir et ærlig innblikk i studenthverdagen og hvordan det er å være IFI-student.

Bildet kan inneholde: villmark, naturlig landskap, tre, skog, botanikk.
Publisert 3. juli 2020 11:54

Gjennom det nye arbeidspraksis-emnet til Institutt for biovitenskap bruker bachelorstudenter kompetansen fra studiene til å løse relevante utfordringer, utveksle kunnskap med andre i fagmiljøet og knytte verdifulle kontakter. Flere av vårens studenter fortsetter arbeidet utover sommeren som praktikanter, ansatte eller sommervikarer.

Publisert 1. juli 2020 09:43

UiO gjør seg klar til å ta i bruk livsvitenskapsbygget som skal stå ferdig i 2024. Bygget vil romme toppmoderne undervisnings- og forskningsarealer, og konstrueres for stor grad av samhandling og kobling mellom ulike fagområder. Nå er fem ulike tematiske områder innen livsvitenskap foreslått for fremtidig forskning og aktivitet i bygget.

Bildet kan inneholde: gul, ungdom, samfunnet, team, begivenhet.
Publisert 1. juli 2020 08:47

Nuria Pereira Banzon er en av 41 studenter som har fått stipend fra UiO:Livsvitenskap for å jobbe på et forskningsprosjekt innen livsvitenskap i sommer. Hun skal jobbe på prosjektet How impaired brain garbage recycling and bad sleep affect memory? (oversatt Hvordan svekket gjenvinning av hjernesøppel og dårlig søvn påvirker hukommelsen?) som ledes av førsteamanuensis Evandro Fei Fang på Akershus universitetssykehus.

Fotokollasje: Digital avslutningsseremoni for studenter som avslutter BSc og MSc programmene ved Institutt for geofag, UiO sommeren 2020. Markeringen var fredag 26. juni via Zoom. Foto: Tjoflot/Haugland/Bakke
Publisert 30. juni 2020 12:59

Det ble en digital avslutningsseremoni ved Institutt for geofag for bachelor- og masterstudenter på grunn av covid-19 i år. Selv med et digitalt opplegg 26. juni, ble det en fin markering av studentenes avslutning eller nær forutstående fullføring av studiene. Gjestene kom via zoom fra inn- og utland.

Anette på Blindern campus, student biologi medisin
Publisert 30. juni 2020 11:55

Da koronapandemien slo til i mars var molekylærbiologistudenten Anette raskt ute med å kontakte Rikshospitalet. Takket være forskergruppen hun er del av kan vi nå teste nordmenn for antistoffer mot koronaviruset samt studere hvordan immunsystemet møter viruset.

Bildet kan inneholde: fotografi, ansiktsuttrykk, mennesker, vennskap, romanse.
Publisert 26. juni 2020 08:08

Universitetet utvikler nye formidlingsarenaer og skaper nå en digital møteplass for kunnskapsbaserte samtaler om samfunn, mennesker og løsninger. Og det skjer selvfølgelig på: Universitetsplassen.

Kronprins Haakon med en frøpose som skal sås i en kasse.
Publisert 16. juni 2020 18:34

– Klimahuset kan spille en stor og viktig rolle i å inspirere og engasjere til endring i bærekraftig retning, til å bygge håp om at det nytter, sa Kronprins Haakon da han åpnet Klimahuset ved Naturhistorisk museum i Oslo.

illustrasjon
Publisert 11. juni 2020 14:57

VitenStafett er en podcast der unge formidlere deler gode historier om realfag og teknologi. Temaet for de tre første episodene er forbilder, en usynlig verden og demokrati.