Aktuelle saker

Vulkanutbrudd sett fra Det svenske solteleskopet.
Publisert 20. sep. 2021 16:37

RoCS forskere følger med på vulkanutbruddet fra Det svenske solteleskopet på La Palma. De er trygge da teleskopet ligger på Roque de los Muchachos, på den nordlige delen av øya.

Publisert 13. sep. 2021 16:05

Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway innen 11. november for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester. Søkere fra alle livsvitenskapsrelaterte fakultet og institutt på UiO, OUS og Ahus er velkomne til å søke.

Bildet kan inneholde: verden, linje, kart, gjøre.
Publisert 10. sep. 2021 12:05

Silisium har ti ganger høyere kapasitet enn anodematerialene som brukes i dagens litiumionebatterier for elektriske kjøretøyer eller bærbare enheter, men de har ikke mulighet for å gå like mange sykluser.

Marianne Guriby, Ole Andreas Kvamme, Adrian Espeleta og Nora Sulejmani. Foto.
Publisert 30. aug. 2021 13:40

Elever fra hele verden har krevd politisk handling gjennom skolestreik for klimaet. Mye er sagt om hvordan foreldre og lærere bør møte dette engasjementet. Men hva sier de unge selv?

Published Aug. 27, 2021 10:16 AM

Are you a scientist working on health-related topics in the life science domain? Do you have an idea for a new solution or technology with innovation potential, but need help to take the next steps? Why not let UiO:Life Science’s two-year innovation programme SPARK Norway help you! The application deadline is 11 November 2021.

Bildet kan inneholde: gatelykt, lys, bygning, gul, gjøre.
Publisert 19. aug. 2021 10:09

Et konkret klimamål frem mot 2030, samt opprettelse av et Oslo bærekraftsenter på Nedre Blindern er noen av forslagene i utkast til ny klima- og miljøstrategi for UiO. Nå kan studenter og ansatte komme med innspill.

Bildet kan inneholde: shorts, anlegg, grønn, tre, t skjorte.
Publisert 13. aug. 2021 15:58

Mandag ønsker vi 11 000 studenter velkommen til Universitetet i Oslo. Det blir unntak for en meters- krav i undervisningen. På lesesaler og i arrangementene ved studiestart og ellers på campus opprettholdes en meters avstand.

studenter, bibliotek
Publisert 13. aug. 2021 12:32

Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere kopimaskin, og hvordan skaffer jeg meg pensum gratis? Her er svarene på alt du visste eller ikke visste at du lurte på.

Foto, professor Jörn Thiede. Foto: Privat
Publisert 11. aug. 2021 09:02

Professor Jörn Thiede døde 15. juli, 80 år gammel. Thiede var i årene 1977 til 1982 ansatt ved Institutt for geologi (nå Institutt for geofag) som professor i historisk geologi. Han la her ned en betydelig innsats innen forskning på marin geofysikk med mellom annet undersøkelser av Norskehavet.