Aktuelle saker

Undervannsrobot
Publisert 21. okt. 2020 15:25

Hvordan virker hjernen til AI-baserte roboter som opererer under vann? Det er spørsmålet som UiO-forskere ønsker å besvare i et nytt europeisk forskningsprosjekt. Eksperter på AI og pålitelighetsanalyse skal samarbeide med firmaer som utvikler undervannsroboter.

Om den episke reisen gjennom det kontrastfulle landskapet i det Boliviske høyfjellandskapet, Altiplano, les coverstory i GEO ExPro, september 2020. Foto: Olivier Galland og Caroline Sassier/UiO. Ill: GK/GEO
Publisert 20. okt. 2020 12:45

I telt i 17 minusgrader i det boliviske høyfjellsplatået, Altiplano, en ørken som ser ut som et maleri av Salvador Dalí, verdens største saltflate eksponert på jordoverflaten. Dette er bare noen av opplevelsene Olivier Galland og Caroline Sassier skriver om i GEO ExPro fra sin reise på sykkel langs det mektige landskapet ved Andesfjellene i Sør Amerika.

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning, himmel, botanikk, urbant område.
Publisert 19. okt. 2020 19:28

Universitetsstyret vurderer at partnerskap med Oslo universitetssykehus (OUS) er det beste alternativet dersom Livsvitenskapsbygget ikke får økt rammen. Mandag 19.oktober leverte UiO og Helse Sørøst et kunnskapsgrunnlag for en samlokalisering av forskningsaktivitet.

studenter, pokal
Publisert 16. okt. 2020 11:13

Over 120 studenter deltok først i del-finaler i Trondheim, Bergen og Oslo, og det var totalt ni lag som kvalifiserte seg til finalen. Laget som gikk helt til topps i år var «Import MAEC in NB», bestående av våre egne Matematikk og økonomi-studenter; David Händler Andersen, Øystein Høistad Bruce og Sigurd Holmsen.

Publisert 15. okt. 2020 14:39

Etter å ha blitt corona-forsinket med et halvt år, var det ekstra stas å feire det første kullet fra innovasjonsprogrammet SPARK Norway. Uteksamineringen av totalt ni prosjekter ble markert med overrekkelse av diplomer og presentasjoner av alle prosjektlederne, også kalt SPARKees.

Bildet kan inneholde: jobb, læring, datamaskin, teknologi, programvareutvikling.
Publisert 8. okt. 2020 21:12

Denne høsten skal 70 000 lærere i grunnskolen undervise etter nye læreplaner. 33 000 av disse lærerne er matematikklærere med særskilt ansvar for å introdusere elevene for programmering og algoritmisk tenkning. MN har laget ressursene som skal hjelpe dem.

Bildet kan inneholde: ansikt, panne, hake, øyenbryn, kinn.
Publisert 6. okt. 2020 11:28

Dette sier John Christian selv om tildelingen :

Det er en kjempestor ære å bli tildelt denne prisen, og veldig hyggelig at noen har lagt merke til det jeg har jobbet med. Det er også hyggelig at Algebra, Geometri og Topologi-gruppa får oppmerksomhet: det foregår mye solid forskning her på etasjen, og den er et inspirerende miljø å være del av.

Matematisk institutt gratulerer !!