
Hvor bærekraftig er egentlig det grønne skiftet? Blir demokratiet en parentes i historien? Hva kan vi lære av Kina? Dette er noen av temaene som tas opp på UiOs program på årets Arendalsuke – under fellestittelen Ubehagelige samtaler.
Hvor bærekraftig er egentlig det grønne skiftet? Blir demokratiet en parentes i historien? Hva kan vi lære av Kina? Dette er noen av temaene som tas opp på UiOs program på årets Arendalsuke – under fellestittelen Ubehagelige samtaler.
Har du oppdaget et behov eller har et forskningsresultat med verdi for samfunnet? Da kan du søke om innovasjonsmidler til utvikling av dine ideer.
Kristine holder seg oppdatert på interne bransjeregler og relevante lover og forskrifter.
Vi tilbyr kurs i litteratursøking i PubMed, Web of Science og andre faglige databaser, kritisk vurdering av artikler, referansehåndtering, OA-publisering og forskerprofilering. Les mer om kursene og meld deg på via oversikten nedenfor.
De fire norske deltakerne i årets internasjonal biologiolympiade gjorde alle en hederlig innsats, men Ole Einar Dalen (19) fra Nord-Østerdal videregående skole lå et hakk foran de andre.
Skulle du egentlig vært på storbyferie i utlandet og kost deg med kunst, arkitektur, historie og flotte parker, men du mangler pass eller fikk flyturen kansellert? Ingen fare: Universitetet i Oslo byr på alt sammen.
Gjeste-PhD-stipendiat. Fra Kina.
Ny postdoc ved Senter for økologisk og evolusjonær syntese (CEES)
Ny PhD-stipendiat ved Seksjon for akvatisk biologi og toksikologi (AKVA). Fra Norge.
As we speak, Tobias Verheugen Hvidsten is in a job interview for a PhD position at ITS. Having said that, he is also open for a job offer in the field of renewable energy. Either way forward, fingers crossed, Tobias!
Denne sommaren sykla gjesteforskar Marleen van Gelder frå Nijmegen i Nederland til Universitetet i Oslo for å samla inn pengar til forsking på for tidleg fødde barn. Om kort tid syklar ho tilbake igjen.
Veksthuset for livsvitenskap er innovasjonsenheten for livsvitenskap, helse og teknologi ved Universitetet i Oslo. Vi hjelper forskere og studenter med å modne ideer i tidlig fase. Se kort video om våre første måneder i drift.
Er du interessert i å lære mer om klima, klimaendringer og hvordan mennesker må forholde seg til dette? Et nytt emne 'GEO1000 – Klima og bærekraft: Naturlige prosesser og menneskets påvirkning' starter opp ved Institutt for geofag nå i høst.
Masterstudentene ved studieprogrammet Fornybare Energisystemer har allerede landet jobb. Men før høstens alvor setter inn, skal batteriene full-lades.
Rektor Svein Stølen og prorektor Åse Gornitzka presiserer to problemstillinger som er oppstått som følge av Forskningsrådets anmodning om å forskyve fremdriften i Forskningsrådsfinansierte prosjekter.
Tre ganger i året drar forskere ved RoCS - Rosseland senter for solfysikk til Det svenske solteleskopet (SST) på La Palma for å observere Sola i ekstrem detalj. Etter pandemi og vulkanutbrudd er det godt å være tilbake.
Høsten 2023 starter universitetet opp et nytt masterprogram i romsystemer.
De som har passert byggetomta til det nye livsvitenskapsbygget i Gaustadbekkdalen har nok lagt merke til at det er full aktivitet på byggeplassen for tiden. Syv høye kraner tårner opp i lufta og anleggsmaskiner er i full drift. Enkelte UiO-ansatte har fått mulighet til å komme innenfor gjerdene for å ta arbeidene i nærmere øyesyn.
Nathalie Frosthammer studerer ved Institutt for biovitenskap, i sommer er hun en av 40 studenter som deltar i et forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap.
Etter to år med pandemi og nedstengning var det gledelig å ønske årets avgangsstudenter i geofag velkommen til en kandidatmarkering i auditorium 1. Etter to digtale år med zoom, møtte nesten halvparten av studentene på markeringen av ferdig eller snart fullført utdanningsløp og grad. Det ble en fin dag!
23 forskerprosjekt og to studentprosjekt ved Universitetet i Oslo har fått såkornmidler og studentstøtte fra Veksthuset for livsvitenskap. Vi er glade for å se så mange lovende innovasjonsideer i tidlig fase. Vi gratulerer alle som er involvert i prosjektene, og ser fram til godt samarbeid!
To forskningsprosjekter ved Institutt for geofag fikk tildeling fra NFR nå i denne tildelingsrunden på forsommeren. Begge tildelingene ble gitt i kategorien "Kompetansebyggende prosjekt for næringslivet".
Skal du lage systematiske kunnskapsoppsummeringer? Da anbefaler vi nettkurset Cochrane Interactive Learning og verktøyet Covidence. Her kan du lese om innholdet i begge, og hvordan du får tilgang.
Inven2 kåret for første gang "Årets innovatør". Ole Jørgen Kaasbøll, forskningssjef og en av grunnleggerne av selskapet Tribune Therapeutics, ble tildelt prisen på Innovasjonsdagen 2022.
Siden starten i 2016 har mer enn 350 unge helsevitenskaplige forskere fått opplæring i helseinnovasjon gjennom Helseinnovatørskolen. Fra 1. juni overtok Veksthuset for livsvitenskap driften av Helseinnovatørskolen ved Universitetet i Oslo.