Aktuelle saker

Foto: Båttur: Det er store avstander på Svalbard, og den enkleste måten å komme seg fram på er med båt. Foto: Guro Lilledal Andersen
Publisert 13. okt. 2021 15:38

Søknadsfristen for studier ved Universitetssenteret på Svalbard nærmer seg raskt og er for våren 2022, 15. oktober. Les et flunkende nytt reisebrev fra en bachelorstudent i geologi som har vært UNIS-student i sommer og nå i høst.

Jente med kort hår og oransje jakke
Publisert 27. sep. 2021 13:16

De aller beste karrieretipsene får du fra arbeidsgiverne selv. Møt dem og tidligere studenter under Karriereuka 27. september - 1. oktober 2021.

Studehntlivet kan blomstre - studenter i aktivitet
Publisert 24. sep. 2021 16:20

Meter'n faller. Lesesalene og pubene kan fylles. Folk kan møtes på jobben. Lørdag 25. september klokken 16, fjernes de aller fleste nasjonale smittevernstiltak.

Vulkanutbrudd sett fra Det svenske solteleskopet.
Publisert 20. sep. 2021 16:37

RoCS forskere følger med på vulkanutbruddet fra Det svenske solteleskopet på La Palma. De er trygge da teleskopet ligger på Roque de los Muchachos, på den nordlige delen av øya.

Publisert 13. sep. 2021 16:05

Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk om opptak til UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester.

Bildet kan inneholde: verden, linje, kart, gjøre.
Publisert 10. sep. 2021 12:05

Silisium har ti ganger høyere kapasitet enn anodematerialene som brukes i dagens litiumionebatterier for elektriske kjøretøyer eller bærbare enheter, men de har ikke mulighet for å gå like mange sykluser.

Marianne Guriby, Ole Andreas Kvamme, Adrian Espeleta og Nora Sulejmani. Foto.
Publisert 30. aug. 2021 13:40

Elever fra hele verden har krevd politisk handling gjennom skolestreik for klimaet. Mye er sagt om hvordan foreldre og lærere bør møte dette engasjementet. Men hva sier de unge selv?