Aktuelle saker

Publisert 17. sep. 2018 13:36

Det er ikke nok at sjefen går fornøyd fra møtet dersom alle andre føler de har kastet bort tiden sin, skriver Viktoria Stray, førsteamanuensis ved IFI.

Publisert 14. sep. 2018 13:58

Ved Institutt for teknologisystemer undervises det i  i flere fag med fokus på trådløs kommunikasjon anvendelig for autonome systemer.

Publisert 14. sep. 2018 12:08

Våre tidligere studenter Simen Westbye Moe og Søren Gammelgaard har fått tildelt Akers Scholarship og skal begge studere i Storbritannia de neste årene.

Masterkandidater foto
Publisert 13. sep. 2018 16:25

Våre uteksaminerte masterkandidater fra biologi og molekylær biovitenskap fikk utdelt vitnemål og rose 13. september. Vi er stolte av arbeidet de har gjort.

Publisert 12. sep. 2018 15:05

Onsdag 29. august ble Universitas forside preget av "skrekkfagene", men tallene stemmer ikke.

Universitas har i dag trykket en presisering av artikkelen, men hele svaret fra Instituttleder Jo Døhl, Undervisningsleder Jaan Roots og kommunikasjonsrådgiver Elina Melteig kan du lese under:

Publisert 10. sep. 2018 12:21

Senter for Jordens utvikling og dynamikk/CEED deler ut prisen Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences. Prisen går til kvinner som gjennom ph.d. eller postdoktor arbeid har gitt et betydelig bidrag innen geofaglig forskning.

Analytisk kjemi:  Michael Sigl fra PSI/Sveits holder foredrag om spor av Islandske vulkanutbrudd mellom 500-1250 påvist i iskjerner. Prosjektet VIKINGS er tverrfaglig og involverer mange forskere.  Foto: Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 7. sep. 2018 12:45

Institutt for geofag har flere eksternfinaniserte prosjekter, for 2017 utgjorde ekstern forskningsstøtte 50 % av instituttets økonomi. Mandag 27. august var det oppstartsmøte for et av de nyeste prosjektene - Volcanic Eruptions and their Impacts on Climate, Environment, and Viking Society in 500–1250 CE (VIKINGS). Støttet av FRIPRO/Toppforsk/FRINATEK.

Publisert 6. sep. 2018 08:43

Nå sitter jeg i Norge, og kjenner at det er deilig å ha fullført. Tiden går fort når man er ute, men når jeg ser tilbake på alt som har skjedd føles det veldig lenge siden jeg for første gang så Mannheim Haubtbahnhof i februar.

Publisert 6. sep. 2018 08:43

Den siste tiden har jeg spurt litt rundt blant utvekslingsstudentene: hvorfor valgte du å reise til Mannheim av alle steder. Etter en (ganske) nøye analyse, har jeg kokt ned svarene i to kategorier:

Publisert 6. sep. 2018 08:42

Nå er jeg jammen meg i Mannheim, eller jeg har vært her en liten stund men det er fortsatt litt rart. Mye har skjedd på kort tid og det har vært tusenvis av nye inntrykk, men jeg skal prøve å formidle et par av dem.

Publisert 5. sep. 2018 10:41

Bioteknologi spiller en stadig viktigere rolle i samfunnsutviklingen. Snart kan ungdom få leke seg i et digitalt læringsunivers og lære om bioteknologi og livsvitenskap.

Publisert 3. sep. 2018 12:46

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har mottatt forslag til 64 digitaliseringstiltak fra Digital21.

Publisert 3. sep. 2018 09:29

En arbeidsgruppe med interne og eksterne aktører skal gi innspill til hvordan Universitetet i Oslo skal innrette en ny enhet for innovasjon, samfunns- og næringslivskontakt i det kommende livsvitenskapsbygget. Gruppens første oppgave blir å invitere til innspillskonferanse.

Skjelvet/The Quake. Filmplakat: Fantefilm/Fiksjon.
Publisert 30. aug. 2018 12:56

Det var ikke mange setene som var ledig på den lukkede førehandsvisningen av "Skjelvet" for ansatte og studenter på Institutt for geofag. Godt opp mot 190 ville se filmen før alle andre 29. august. Skjelvet er en norsk katastrofefilm som det er knyttet store forventninger til, med kinopremiere 31. august.

Publisert 29. aug. 2018 14:17

SPARK Norway er et toårig innovasjonsprogram for å videreutvikle ideer fra helserelatert livsvitenskap, slik at de kommer pasienter og samfunn til gode. Forskere ved UiO og forskergrupper ved OUS og Ahus med UiO-tilknytning kan søke UiO:Livsvitenskap om å bli tatt opp i programmet. Søknadsfristen er 15. november.

Publisert Aug. 29, 2018 2:06 PM

Are you a scientist working on health-related topics in the life science domain? Do you have an idea for a new solution or technology with innovation potential, but need help to take the next steps? Why not let the new two-year SPARK Norway programme at UiO help you!

Publisert 28. aug. 2018 12:46

Statsråd Jan Tore Sanner besøkte onsdag 22. august skoleelever som skal ta matematikkemnet MAT1100U – Kalkulus ved Universitetet i Oslo.

Publisert 23. aug. 2018 13:53

Høsten er i gang, og Astrofysisk fagutvalg tar godt imot de nye masterstudentene på masterprogram i astronomi.

Publisert 20. aug. 2018 15:46
ITS
Publisert 17. aug. 2018 09:19

Høsten 2019 går startskuddet for instituttets første studieprogram.

Publisert 15. aug. 2018 13:00

Interaksjonsdesigneren Martine jobber i Magnus Carlsens selskap, hvor hun skaper gode brukeropplevelser for nye og erfarne sjakkspillere.

Bildekollasj av deltakerne på et livsvitenskap-arrangement.
Publisert 15. aug. 2018 07:39

Denne uka er Norge i Arendal, og UiO er selvsagt på plass. To av arrangementene våre onsdag 15. august handler om livsvitenskap og vekst i helsenæringen. Der er UiO en sentral aktør i verdikjeden fra grunnforskning til produkt.

Publisert 10. aug. 2018 09:34

UiO:Livsvitenskap finansierer i dag sju konvergensmiljø som jobber med store samfunnsutfordringer innen livsvitenskap relatert til helse og miljø/bærekraft. Ny søknadsrunde starter nå. Forskere fra alle enheter ved UiO er velkomne til å delta.

Publisert 8. aug. 2018 13:03

Edvarda studerer Informatikk: programmering og nettverk, og har sommerjobb i IT-konsulentselskapet Netcompany. Konsulentbransjen har gitt henne blod på tann.

Publisert 3. aug. 2018 14:39

Erik Gilmore er biolog og miljøvernkonsulent i Forsvaret.