Aktuelle saker

T-Rex, dinosaur, utstilling på museum
Publisert 8. juli 2022 11:19

Skulle du egentlig vært på storbyferie i utlandet og kost deg med kunst, arkitektur, historie og flotte parker, men du mangler pass eller fikk flyturen kansellert? Ingen fare: Universitetet i Oslo byr på alt sammen.

Bildet kan inneholde: smil, sky, møbler, anlegg, dagtid.
Publisert 1. juli 2022 12:15

As we speak, Tobias Verheugen Hvidsten is in a job interview for a PhD position at ITS. Having said that, he is also open for a job offer in the field of renewable energy. Either way forward, fingers crossed, Tobias!

Illustrasjon med teksten: Veksthuset for livsvitenskap så langt…
Publisert 30. juni 2022 12:04

Veksthuset for livsvitenskap er innovasjonsenheten for livsvitenskap, helse og teknologi ved Universitetet i Oslo. Vi hjelper forskere og studenter med å modne ideer i tidlig fase. Se kort video om våre første måneder i drift.

solteleskopet på La Palma og en av de ansatte ved RoCS
Publisert 28. juni 2022 11:46

Tre ganger i året drar forskere ved RoCS - Rosseland senter for solfysikk til Det svenske solteleskopet (SST) på La Palma for å observere Sola i ekstrem detalj. Etter pandemi og vulkanutbrudd er det godt å være tilbake.

Bildet viser Ana Tavara, overingeniør, NCMM, Camila Esguerra, gruppeleder NCMM, og Marianne Hiorth, professor Farmasøytisk institutt.
Publisert 24. juni 2022 06:56

De som har passert byggetomta til det nye livsvitenskapsbygget i Gaustadbekkdalen har nok lagt merke til at det er full aktivitet på byggeplassen for tiden. Syv høye kraner tårner opp i lufta og anleggsmaskiner er i full drift. Enkelte UiO-ansatte har fått mulighet til å komme innenfor gjerdene for å ta arbeidene i nærmere øyesyn.

Noen fotoglimt fra avslutningsseremoniene og kandidatmarkeringen for BSc- og MSc-studentene ved Institutt for geofag den 16. juni. Foto: GEO/Tjoflot
Publisert 23. juni 2022 14:24

Etter to år med pandemi og nedstengning var det gledelig å ønske årets avgangsstudenter i geofag velkommen til en kandidatmarkering i auditorium 1. Etter to digtale år med zoom, møtte nesten halvparten av studentene på markeringen av ferdig eller snart fullført utdanningsløp og grad. Det ble en fin dag!

Lege jobber på en laptop.
Publisert 21. juni 2022 09:34

Skal du lage systematiske kunnskapsoppsummeringer? Da anbefaler vi nettkurset Cochrane Interactive Learning og verktøyet Covidence. Her kan du lese om innholdet i begge, og hvordan du får tilgang.