Aktuelle saker

bilde av studenter på campus
Publisert 18. juni 2021 17:13

Flere kan samles på arrangementer og studiestart er nå planlagt. - Jeg er glad for at vi kan åpne ytterligere og at sjansene øker for en enda mer åpen studiestart, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

Livsvitenskapsbygget
Publisert 18. juni 2021 08:24

Oslo universitetssykehus (OUS) får nye forsknings- og laboratorielokaler i Livsvitenskapsbygget, som Statsbygg oppfører for Universitetet i Oslo (UiO). Det ble klart etter styrevedtak hos Helse Sør-Øst (HSØ) 17. juni.

Hege Kaarseth og Bjørn Samset. Foto.
Publisert 15. juni 2021 09:38

Norske ungdomsskoleelever gjør det dårligere i naturfag nå enn tidligere, også sammenlignet med våre nordiske naboland. Mange ingeniører har bidratt til store fremskritt i samfunnet. Trenger vi andre å lære naturfag, er det egentlig så viktig?

Publisert 11. juni 2021 14:30

UiO har 15 av de 36 søknadene som er videre til siste runde i Forskningsrådets utlysning til Sentre for fremragende forskning (SFF). UiO sendte inn i alt 57 søknader.

Bildet kan inneholde: verden, organisme, font, linje, øyevipper.
Publisert 11. juni 2021 14:01

De nye sidene for digitale forskningsmetoder gir deg oversikter og brukerveiledninger for digitale forskningsmetoder innen mange fagområder. Ressurssiden viser deg hvordan du kan ta metodene i bruk i din forskning.

Solformørkelse
Publisert 8. juni 2021 18:44

På torsdag 10. juni kan du oppleve at halve sola formørkes. Rebecca Robinson og Torben Leifsen ved RoCS - Rosseland senter for solfysikk, gir deg informasjon, tips og tricks for en fin astronomisk opplevelse.

Publisert 3. juni 2021 13:51

Nylig ble biotek-selskapet Tribune Therapeutics etablert basert på forskning utført av Ole Jørgen Kaasbøll og Håvard Attramadal. Ole Jørgen Kaasbøll ble i 2019 tatt opp i UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway og blir nå forskningssjef i det nye selskapet som ledes av Georg Vo Beiske fra HealthCap. Tribune Therapeutics tar sikte på å utvikle en behandling for sykdommen fibrose.

Anders Tønnesen og Eivind Trædal står utenfor en bygning.
Publisert 1. juni 2021 14:29

Politikere og forskere er enige. En grønn omstilling av samfunnet må foregå på rettferdig vis. Men ofte leder miljøtiltak til motstand fra grupper som mener seg urettferdig behandlet, eller de ender opp i kompromisser som ikke tar oss nærmere en nødvendig omstilling.

Foto: Kari Henningsmoen, her fotografert i foajeen i Geologibygningen på UiO, Blindern. Foto: Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 31. mai 2021 09:24

Førsteamanuensis emerita Kari Henningsmoen, Institutt for geofag og Norges første kvinnelige statsgeolog fyller i dag 98 år. Alder er ingen hindring for Kari, som fortsatt er aktiv innen forskning. Prof. em. Knut Bjørlykke har skrevet denne gratulasjonen til henne!

Svart-hvitt bilde av smilende mann med kort, grått hår
Publisert 25. mai 2021 16:01

- Det er bare en helt bestemt tone som kommer. Hvorfor den blir der og er den samme over tid, krever jo en forklaring, sier professor Boris Gudiksen ved RoCS - Rosseland senter for solfysikk i et intervju med forskning.no.