Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: bord, skjorte, møbler, laptop, personlig datamaskin.
Publisert 25. jan. 2022 10:34

Aktiv læring innebærer at studentene er aktivt deltakende i sin egen læringsprosess gjennom meningsfylte læringsaktiviteter. Slike læringsaktiviteter kan være ulike former for samarbeidslæring – eller gruppearbeid. Men hva er gruppearbeid og hvordan kan vi hjelpe studentene til å oppnå god samarbeid i gruppene? Dette var tema på REAL undervisning i januar.

Bildet kan inneholde: person, hår, smil, briller, hode.
Publisert 25. jan. 2022 06:56

Tirsdag 15. februar inviterer vi til arrangementet "Smittsomt". Bli med når forskere med ulik fagbakgrunn fra UiO, NMBU og Veterinærinstituttet snakker om smitte i nåtid, fra et historisk perspektiv og deler sine fremtidsvisjoner om smittsomme sykdommer.

Ungdom i skolestreik for klimaet foran Stortinget.
Publisert 18. jan. 2022 10:58

Hva er klimaangst? Og hva gjør at særlig unge mennesker rammes?For Mia Chamberlain slapp angsten taket da hun engasjerte seg i klimasaken. Psykologiprofessor Ole Jacob Madsen mener at klimaangst i stor grad dreier seg om en berettiget frykt.

Publisert 13. jan. 2022 09:13

Olav Thon Stiftelsen offentliggjorde i dag sine priser for 2022. Førstelektor Tone Fredsvik Gregers ved Institutt for biovitenskap ble tildelt pris for fremragende undervisning og prof II Anders M. Dale ved Institutt for klinisk medisin ble tildelt den internasjonale forskningsprisen.

Bildet kan inneholde: øre, væpne, halsbånd, hånd, service.
Publisert 13. jan. 2022 07:16

Er du PhD-student, postdoc eller masterstudent innen livsvitenskap og er på jakt etter karrieremuligheter utenfor akademia - bli med på Young Talents 15. februar!

Bygging av Livsvitenskapsbygget
Publisert 13. jan. 2022 05:00

Inven2, innovasjonskontoret til UiO og Helse Sør-Øst, har bidratt til registrering av hundrevis av lisenser og patenter og til etablering av et stort antall selskaper. Det nye Veksthuset for livsvitenskap, helse og teknologi er et lavterskeltilbud som skal bidra til at enda flere ideer når anvendelsesstadiet.

Bildet kan inneholde: samfunnet, tilpasning, begivenhet, tre.
Publisert 12. jan. 2022 11:08

UiO:Livsvitenskap vil støtte 40 sommerprosjekter for studenter mellom april og september 2022. Studenter som er tatt opp på et bachelor-, master- eller relevant profesjonsstudium ved Universitetet i Oslo, kan søke. Påmeldingen åpner torsdag 13. januar kl. 08:00.

studenter, bibliotek
Publisert 5. jan. 2022 11:30

Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere kopimaskin, og hvordan får jeg fri tilgang til pensum? Her er svarene på alt du visste eller ikke visste at du lurte på.

Published Dec. 27, 2021 3:33 PM

The Centre for Digital Life Norway encourages open science and FAIR data management. For the first time, they are highlighting and rewarding outstanding examples of life science researchers in Norway who have managed their data according to the FAIR principles.

Marianne Fyhn mottar pris
Publisert 23. des. 2021 10:38

MNSU har kåret Marianne Fyhn fra IBV til Årets foreleser 2021. Hun ble nominert av Biovitenskapelig Fagutvalg, for sitt arbeid med å gjøre faget spennende og nyttig for studentene.

festtilbehør, Illustrasjonsfoto
Publisert 20. des. 2021 17:03

Hvert år deles IBVs egne priser ut. Det ble delt ut tre priser under fjorårets siste zoom allmøte 18. desember 2020. De resterende prisene ble delt ut på julebordet 2. desember 2021.

Bildet kan inneholde: bord, møbler, stol, interiørdesign, laptop.
Publisert 14. des. 2021 13:32

Regjeringen kom mandag 13. desember med nye innstramminger.

– Jeg er glad for at universitetet fortsatt kan være åpent. Dette medfører små endringer for UiO. Vi følger allerede i stor grad det som ligger i de nye tiltakene og anbefalingene fra Regjeringen, sier rektor Svein Stølen.

Published Dec. 14, 2021 12:52 PM

UiO:Life Science will fund educational summer research projects for 40 students between April and September 2022 for students currently enrolled in a bachelor, master or relevant professional degree program at UiO. We now invite you to suggest projects for one or two students. The application deadline is 1 February 2022.