Aktuelle saker

Hessen sitter på trappen
Publisert 27. nov. 2020 12:18

Professor Dag O. Hessen vant to Bragepriser torsdag kveld. I tillegg til pris for beste sakprosa, vant Hessen også Hedersprisen for sin evne til å bygge bro mellom vitenskap og den norske allmennheten.

Foredrag, fremside; Avrenning av smeltevann fra landbaserte isbreer til Barentshavet
Publisert 26. nov. 2020 13:36

Intervju med Louise Steffensen Schmidt (Arven etter Nansen), postdoc, Institutt for geofag, Universitetet i Oslo. Nylig presenterte hun sin forskning i foredraget: Variability in glacier meltwater runoff to the Barents Sea, på Arven etter Nansens 3. årsmøte, 10-12 november 2020.

Logo: iGEM og Sal.Coli
Publisert 20. nov. 2020 14:13

Studentene som representerer Universitetet i Oslo i iGEM, en internasjonal årlig konkurranse i syntetisk biologi, har presentert sitt prosjekt “Sal.coli». Det er det eneste laget fra Norge i år, bestående av: Alexander Refsnes-Petkovic, Jonas Aouay Grønbakken og Martin Eide.

Publisert 19. nov. 2020 10:23

Her har du oversikten over emner til våren som ikke har vært undervist tidligere. Noen av disse er videreføringer av gamle emner og noen er helt nye.

blackboard with writing "Frode K. Hansen, årets foreleser 2020"
Publisert 19. nov. 2020 10:00

Frode K. Hansen, professor ved Institutt for teoretisk astrofysikk som foreleser i introduksjonskurset til astrofysikk (AST2000) er kåret til årets foreleser av studentene ved Det Matematisk-naturvitenskapelige fakultetet.

Anna Finstad på jobb i Vygruppen.
Publisert 16. nov. 2020 12:52

I sommer var informatikkstudenten Anna ansatt hos Vygruppen. Her fikk hun bruke det hun har lært på studiet til innsiktsarbeid for et av Nordens største transportkonsern. – En spennende sommerjobb, forteller Anna.

Publisert 12. nov. 2020 08:36

Nyvalgt instituttleder, Stephan Oepen, og hans stedfortreder, Ingrid Chieh Yu, er medlemmer av instituttstyret i kraft av sine verv. Nå skal vi velge øvrige medlemmer av instituttstyret for perioden 1.1.2021 – 31.12.2024.

Bildet kan inneholde: skrift, rom.
Publisert 6. nov. 2020 16:46

Smittespredningen i Oslo er stor, og byrådet har i dag innført en sosial nedstenging av Oslo.  Universitetet er åpent, men fysiske aktiviteter begrenses. Bibliotek og lesesaler ved UiO holder fortsatt åpent, mens arrangementer avlyses.

De nye restriksjonene trer i kraft mandag 9. november kl. 24.00 og vil i første omgang vare i tre uker.

Årets forelesere: Kristina og Mattias med hvert sitt diplom som årets forelesere, kåret av studentene/GFU ved Institutt for geofag. Foto: NMT/GKT/UiO
Publisert 5. nov. 2020 14:09

Gratulerer til Kristina Dunkel og Anders Mattias Lundmark som nylig ble kåret til årets forelesere ved Institutt for geofag av geostudentene. Prisen tildeles av Geofaglig Fagutvalg (GFU) på vegne av studentene.

Bildet kan inneholde: tekst, teknologi, elektronisk apparat, hånd, skrift.
Publisert 4. nov. 2020 10:23

I løpet av to dager samarbeider studenter fra forskjellige helsefagsutdanning ved UiO i tverrfaglige team. Møt studentene på SamPraks.

FOverflaten på Mars:  Øverst en regnbuebasert fargeskala, “MOLA” og nederst en vitenskapelig fargeskala, “lajolla”. For flere eksempler, se tilleggsdata i Crameri et al. 2020. Figur: Crameri/Shephard/Heron.
Publisert 30. okt. 2020 14:29

Farger brukes ofte i figurer, diagrammer og kart innen naturvitenskap for å vise resultater og data. Men velg riktig kombinasjon av farger slik at de ikke forvansker figurene dine. Så hvordan kan du velge riktig farge og fargeskala? Få litt hjelp fra forskere som er spesielt interessert i fargeskalaer, modellering og visualisering innen vitenskap.

Gender equality in academia: Progress or not? var både tittel på foredrag og et spørsmål som Knut Liestøl tok opp i sin presentasjon. Foto: Lena M. Tallaksen/UIO
Publisert 26. okt. 2020 15:43

Likestillingskomiteen ved Institutt for geofag inviterte nylig til seminar om kjønnsbalanse innen naturfag og geofag spesielt. Det var stor oppslutning om seminaret, som på grunn av Covid-19 gikk hybrid med mulighet for både fysisk oppmøte eller digital deltagelse.