Møte i Studieutvalget 16. mai 2014

Saksliste

 

Sak Tema Sakspapirer
1 - Fuskesaker

Det må en avklaring rundt FORSETT begrepet. Runde på erfaringer med dette saksområdet på instituttene vil bli tatt på et senere møte.

Aktuelle sentral link i dette temaet er: http://www.uio.no/om/organisasjon/utvalg/klagenemnda/index.html - se også linker fra denne siden (Og denne www-siden har i øvre høyre hjørne link til engelsk versjon (trykk på det blå punktet "English" ved siden av overskriften "Den sentrale klagenemnd ved UiO))

 

Der det ikke er tilstrekkelig med henvisning til ovenstående, men nødvendig med fag-/studiespesifikk informasjon er ett eksempel f.eks. Ifi sin side om obl. arbeider som finnes på https://www.uio.no/studier/admin/obligatoriske-aktiviteter/mn-ifi-oblig.html. (Denne er linket til fra aktuelle emnebeskrivelser, jf f.eks. i INF1100 (http://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/INF1100/index.html.

 

Alle nettsider trenger et oppdateringsfokus som det er fint å ha i minne dersom man vurderer å etablere egne lokale nettsider.

 

Saksbehandling i fuskesaker

 

 

2 - Internasjonalt masteropptak

Ellen Grøholt ga en kort presentasjon med oppsummering av hvordan søkeprosessen er for de ulike internasjonale søkergruppene (SFM, SFEU og lokalsøkere). Det kom tydelig fram av diskusjonen at de ulike instituttene opplever dette som vanskelig og tidkrevende. Hovedproblemet oppleves i det å skulle vurdere disse søkerne når de kommer på så ulike tidspunkt og samtidig skal vurderes mot det samme opptaket. Spesielt oppleves SFM søkerne som spesielt vanskelige da disse blir sendt tilbud allerede før søknadsfristen for SFEU og lokalsøkere. Det ble også antydet at mange opplevde at mange søkere ikke var gode nok. Det ble bestemt at saken skal tas opp igjen og i mellomtiden skal Mona Bratlie undersøke mer rundt frister og hva slags spillerom som finnes rundt disse fristene.

Opptak internasjonale mastersøkere

3 - Riksrevisjonen

Notatet sendes representantene i studieutvalget.

 

 
4 - Ekstern programrådgiver Utdanningslederne ønsker en ytterligere konkretisering av rollen som ekstern programrådgiver. Forslag funksjonsbeskrivelse
Publisert 22. mai 2014 15:55 - Sist endra 15. des. 2015 13:43