STUT-møte 7. september 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

Knut Mørken og Yvonne Halle orienterte om Nokut-tilsynet med kvalitetsarbeidet i utdanningene. NOKUT skal før tilsynet ved UiO få tilsendt papirer etc. for de studiene som skal ha tilsyn. Disse papirene skal inneholde beskrivelse av læringsformer, beskrivelse av undervisning, størrelse på fagmiljø etc.

Studentrepresentant Alina Krogstad meldte en sak til instituttkvarteret.

 

Sak 2: Økonomi. Oppsummering av møte 5/9 

Knut presenterte en oppsummering av økonomi-møtet med utdanningslederne den 5/9 (som forberedelse før Husøy-seminaret 12.–13. september). Hanne Sølna ga en presentasjon og historikken for studiekvalitetsmidlene ved MN, og presenterte en oversikt over MNs strategiske satsningsområder med tilhørende stillingstall. Se presentasjon i margen. 

Studentrepresentant Alina Krogstad kommenterte at denne saken også handler om rekruttering og at MNSU gjerne vil bidra her. MNSU kommer til å kalle inn Knut til et  møte om dette.

For å kunne planlegge undervisningen og legge bemanningsplaner på en effektiv måte, er det viktig med en oversikt over undervisningsbehov og tilgjengelige ressurser/faglærere. Helge Balk har utviklet et system for FI som gir en slik oversikt. Helge viser frem dette systemet på et senere STUT.    

HMS-kursene ble også diskutert. F.eks. krever brannsikringskurset mye ressurser. Vil det ev. være mulig å gjennomføre brannsikringskurset på nett?

FI nevnte til slutt at klager på eksamen er en prosess som krever mye ressurser og stilte spørsmålet hvorvidt det var blitt for enkelt å klage på eksamen.

Økonomi og prioriteringer fremover

Sak 3: Læringsanalyse og GDPR

Dette er sak fra tidligere STUT-møte den 24/8. Andreas Tandberg oppsummerte UiO-rapporten "Læringsanalyse og kvalitet i utdanningene" og skisserte et mulig høringssvar på rapporten fra MN-fakultetet. Se rapport og presentasjon i margen.

Frist for høringsfrist på rapporten er 1/10 2022. Utdanningsledere som ønsker sende høringssvar på rapporten, sender disse til andreas.tandberg@mn.uio.no innen arbeidsdagens slutt 27/9. MN inkorporerer utdanningsledernes høringssvar i et felles høringssvar som vi sender til UiO. Endelig utkast til høringssvar fra MN blir sendt til utdanningslederne før oversending til UiO.

Læringsanalyse og kvalitet i utdanningene (rapport)

Oppsummering av rapport

Sak 3: Instituttkvarteret Studentrepresentant Alina Krogstad tok opp en sak om deltakelse på STUT for studentrepresentantene. Det er ressurskrevende for studentrepresentantene å møte hver uke, og Alina foreslår at MNSU utnevner 4 studentrepresentanter, og at de kommer 2 og 2 annenhver uke. MN sjekker vedtektene for møtet i MNs studieutvalg, og vi tar opp igjen saken på neste STUT.  
Publisert 16. sep. 2022 15:16 - Sist endra 27. sep. 2022 08:45