STUT-møte 31. august 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Arne B. Sletsjøe (MI) informerte om en masterstudent som lager podcasten "Kalkulus med Anne og gjengen", som retter seg spesielt mot studenter som kommer fra VGS og skal ta MAT1100 .
  • Knut Mørken stilte spørsmålet om hvorvidt fakultetsstyrerommet er stort nok for STUT-møtet, eller om vi skal vurdere å flytte møtet til et større rom. 
  • Knut orienterer om "Innsiktsprosjektet", et prosjekt der Sikt (gamle UNIT) ser på hva UH-sektoren trenger av IT-støtte om 10 år og fremover. Hvordan vil behovet se ut?  Hvordan påvirker dette valg av systemer/avtalene som institusjonene har med leverandører? 
  • UiO skal fremover begynne å merke relevante studier som bærekraftige (etter eksempel fra Gøteborgs universitet). Denne saken kommer opp på STUT 14/9.

 

Sak 2: Rekruttering

Vi har fått mange signaler på at det trengs økt fokus på god rekruttering til studieprogrammene våre. Ikke minst er dette viktig for det økonomiske handlingsrommet vårt. Kommunikasjonsseksjonen ved Hilde Omberg og Merethe Alm presenterte de tiltakene som nå gjøres. Se presentasjon i margen sammen med søkerundersøkelsen 2022.

I diskusjonen som fulgte kom følgende punkter opp:

  • Det ble kommentert at nettmaler etc. i Vortex  ofte kan oppleves som begrensende for institutter og fagmiljøer som ønsker å tenke litt nytt rundt rekruttering.
  • Skolebesøk fra MN-studenter er et viktig rekrutteringsvirkemiddel. Studentene lager selv presentasjoner når de drar for å besøke skolene. Det kom forslag om at MN i større grad kunne ha ferdigproduserte presentasjoner for å få flere studenter til å stille som skolebesøkere. KURT foreslo dessuten at studentene som driver skolebesøk kanskje kunne få bistand fra skolelaboratoriene i dette arbeidet. KI kommenterte at de ønsket å bruke stipendiater til skolebesøkene. MNs kommunikasjonsseksjon tar et møte med KI om dette. Alle istituttene blir generelt oppfordret til å ta kontakt med Merethe og Hilde i kommunikasjonsseksjonen om de ønsker skolebesøk med spesifiserte fagpresentasjoner.
  • Hilde spurte utdanningslederne om instituttene kunne være interessert i workshops om søkemotoroptimalisering. Det kom forslag om at en slik invitasjon bør gå til programrådslederne, da de har det faglige ansvaret for prorgramsidene.
  • Tone Gregers kommenterte at det var lave søkertall til LEP-studiet og at dette delvis skyldes at det er vanskelig å søke seg frem til programmet på utdanning.no. Denne saken kan MNs kommunikasjonsseksjon hjelpe til med å forsøke å få gjort noe med.
  • Det kom spørsmål om hvorvidt vi kan ha rekruttering til master som egen sak på STUT. Alle data som Hilde og Merethe viser frem her, kommer fra BA. Jobben med rekruttering til master ligger i større grad hos instituttene. Kommunikasjonsseksjonen tenker på hvordan vi ev. kan overføre BA-rekrutteringsarbeidet også til master. MI ønsker (f.eks.) å profilere sine fag gjennom masterstudier, og da kan man f.eks. legge lenker til MA-programmene fra BA-sidene for å øke rekrutteringen. Denne saken tar vi opp igjen når vi tar opp rekruttering til master som egen sak på et senere STUT. 
  • STUT diskuterte også generelt hvordan kringastere som NRK bruker fagmiljøene på UiO aktivt i sine programmer uten at UiO alltid profileres tydelig. Kan det gjøres noe med dette som ledd i arbeidet med å bygge opp UiOs gode omdømme? Vi vurderer å invitere UiO sentralt til STUT for å diskutere saken.

Presentasjon rekruttering

Søkerundersøkelsen 2022

Publisert 15. sep. 2022 15:48 - Sist endra 10. feb. 2023 12:25