English version of this page

Nominasjoner for representanter for midlertidig vitenskapelige ansatte

Det skal velges én representant og to vararepresentant. De nominerte er:


Erlend Tiberg Northportrettbilde av mann

Jeg er en stipendiat på Senter for materialvitenskap og nanoteknologi (SMN) og ønsker å representere de midlertidig vitenskapelige ansatte ved det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet.

I 2023 har jeg vært vara-representant med deltakelse på flere møter. Jeg har vært involvert i studentrepresentasjon mesteparten av universitetsutdanningen min og som M.Sc.-student var jeg også representant i fakultetsstyret, samtidig som jeg har erfaring fra instituttstyret på Kjemisk Institutt.

Midlertidig vitenskapelig ansatte er utsatt for mye press, med noen i en spagat mellom å bruke tiden på forskning og utdanning, og andre med stadig nye prosjektsøknader for å kunne beholde sin stilling. Jeg vil arbeide for at menneskene bak stillingen blir godt ivaretatt og at de har nødvendig støtte rundt seg. For å være en attraktiv arbeidsplass både under stillingen og etter dens slutt vil dette være viktig.

Da stillingene er «midlertidige» ved sin definisjon er karriereutvikling og - planlegging kritisk for perioden etter endt arbeid, enten de skal bli i eller forlate akademia.

Selv om jeg vil være representant for de midlertidig-vitenskapelige ansatte er mitt ønske et velfungerende samarbeid i styret. Jeg vil gjøre mitt beste for fakultetets helhet, og se til at alle dens grupper blir lagt til grunn i beslutninger og prosesser


Arelí Urtubiaportrettbilde av kvinne med øredobber og lagnt hår som smiler

Jeg er Farmasøyt, sosialist, styrkeløfter, Norsk og Chilener. Jeg fullførte min mastergrad i legemiddelanalyse ved Farmasøytisk institutt UiO i 2018. I årene som fulgte har hun arbeidet som teamleder i Norges travleste apotek, som apoteker i ny-oppstartet nettapotek og med farmasøytiske tjenester i Apotek 1 (revisjon av legemiddelhåndtering i institusjon, rådgiving, utarbeidelse av rutiner for legemiddelhåndtering etc). Etter hvert fant jeg veien tilbake til Farmasøytisk institutt ved UiO for å ta fatt på en PhD, men denne gang er feltet mikrobiologi ved seksjon for biovitenskap.

Jeg er opptatt av at akademia burde være ett godt sted å arbeide, og av at midlertidige ansattes arbeidstager rettigheter må prioriteres. I tillegg er den politiske utviklingen bekymringsverdig, politikerne forventer innovasjon, førsteklasses forsking og den beste undervisningen, men ser ikke ut til å forstå hvordan forskning faktisk foregår og hva det krever. Dette er grunnene til at jeg stiller til valg til Fakultetsstyret.



Niklas Erdmannportrettbilde av mann med briller

Jeg er Niklas, en tysk doktorgradsstipendiat som jobber ved Institutt for teknologiske systemer (ITS). Målet mitt er å fortsette bevegelsen for mer og enklere inkludering av utlendinger som ikke snakker norsk, slik som meg selv. Jeg er ikke alene om dette, for den første ikke-norsktalende representanten for midlertidig ansatte i fakultetsstyret var Elisabeth Gracia Gonsalez i 2021. Hun kjempet for mer representasjon av ikke-norsktalende midlertidig ansatte i lederroller ved UiO. Kampen hennes er langt fra over, for foreløpig er arbeidsspråket i fakultetsstyret fortsatt norsk. Samtidig øker antallet internasjonale midlertidig ansatte stadig. Under min tidligere universitetsutdanning bodde jeg nesten sju år i Groningen, som er en svært internasjonal studentby i Nederland. De hadde sine egne problemer og løsninger for å skape et mer inkluderende og samarbeidsorientert miljø, som jeg har tenkt å bruke som perspektiv for å få til endringer i riktig retning ved UiO.

På bakgrunn av disse personlige erfaringene vet jeg veldig godt hvordan det er å bo i et fremmed land og bare snakke engelsk, men ikke morsmålet. For et midlertidig opphold gir det kanskje ikke mening å bruke mye tid på å lære seg norsk, selv om det finnes kurs og støtte. Selv om man skulle lære seg norsk, tar det tid å komme opp på et tilstrekkelig nivå, noe som begrenser en vellykket inkludering inntil da. Dersom dere velger meg til å representere dere i fakultetsstyret, vil jeg jobbe for at alle alltid skal ha mulighet til å bruke engelsk i kommunikasjon, informasjon og arrangementer på UiO. Dette vil også komme det norske samfunnet til gode, ved at det blir lettere å tiltrekke seg og beholde internasjonale talenter. Videre vil mer mangfold i universitetsstyret gi bedre styring generelt. Til syvende og sist ønsker jeg at vi alle skal ha det bra her, uansett hvor vi kommer fra.

Publisert 27. nov. 2023 11:59 - Sist endra 27. nov. 2023 11:59