Forskningsnytt & I media

På denne websiden har vi samlet nytt om forskning og noen presseklipp der ansatte ved CEED har uttalt seg i media, det være seg deltatt i intervju, kronikker eller gitt andre bidrag i offentlig debatt. Listen er ikke uttømmende.

Publisert 17. aug. 2017 12:12

Dr Aswin Sekhar, is an Indian astrophysicist presently working at Centre for Earth Evolution and Dynamics, Faculty of Mathematics and Natural Sciences, University of Oslo, Norway

Publisert 14. aug. 2017 13:54
Publisert 14. aug. 2017 10:06
Publisert 3. aug. 2017 11:08

The gender ratio of women in editor-in-chief roles of major mainstream journals in astronomy and astrophysics is typically about 5-10 % these days. In the last 50 years of academic records, it is not difficult to find no women in such roles at any given time. The same ratio is just about 10-15 % when it comes to the number of keynote speakers, chairpersons of important conference sessions and distinguished award recipients in major conferences and meetings in astronomy/astrophysics.

Publisert 19. juli 2017 15:04
Publisert 10. juli 2017 09:52
Brann i en skog kan spre seg fort. Illustrasjonsfoto: skeeze/pixabay
Publisert 7. juli 2017 20:17

I spalten 'Forskningsfronten' i Morgenbladet i dag; Henrik H. Svensen,  CEED og Institutt for geofag, Universitetet i Oslo om lynnedslag, brann forårsaket av lyn, og årsaksforløp for slike hendelser. Omtale av en internajonal forskningsartikkel publisert tidligere i Agricultural and Forest Meteorology.

Trond H. Torsvik. Foto: Gunhild M. Haugnes/UiO
Publisert 21. juni 2017 10:49

Arthur Holmes' medalje, UiOs forskningspris, Nansen-heder. Prestisjetunge priser hagler over Trond Torsvik, en av verdens ypperste forskere innen geofag. Men tilfeldigheter gjorde at han ble interessert i geofysikk. Les mer i dybdeintervjuet på titan.uio.no.

Aswin Sekhar. Foto: CEED
Publisert 26. mai 2017 08:28

Forsker Aswin Sekhar forteller: Norges kongefamilie, politikere og Vitenskapsakademi er unike i sin støtte til utviklingen og blomstringen av de ypperste nivåer av matematikk i verden. Les på forskning.no

Juan Carlos Afonso. Photo: CEED
Publisert 16. mai 2017 12:17

CEED Adjunct Professor Juan Carlos Afonso, Associate Professor at Macquarie University, Australia, has won the 2017 Anton Hales Medal / Australian Academy of Science.