Forskningsnytt & I media

På denne websiden har vi samlet nytt om forskning og noen presseklipp der ansatte ved CEED har uttalt seg i media, det være seg deltatt i intervju, kronikker eller gitt andre bidrag i offentlig debatt. Listen er ikke uttømmende.

Carmen Gaina/CEED (t.v.) med professor emerita Else-Ragnhild Neumann, som prisen "Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences" er oppkalt etter. Prisen, som deles ut første gang desember 2018. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 7. des. 2018 14:15

Else-Ragnhild Neumann hedres i dag 7. desember med et spesial symposium, og med en pris oppkalt etter seg. Neumann ville bli lege, men det var geofagene som tok henne. Og selv om hun nå runder 80, har de henne fortsatt i sin hule hånd. Les mer på titan.uio.no.

Juan Carlos Afonso. Photo: CEED/UiO
Publisert 3. des. 2018 08:11

Recently IUGG (The International Union of Geodesy and Geophysics) announced that Juan Carlos Afonso, Macquarie University and CEED will receive one of ten Early Career Scientist Awards for his work in seismology.

Publisert 26. nov. 2018 15:40

Mars InSight lander på vår røde naboplanet 26. november 2018. Det ene er å undersøke strukturen av Mars’ indre, mens den andre hovedoppgaven er å måle temperaturgradienten under overflaten, sier Stephanie Werner. Werner har også vært med på å ta ut landingsstedet til den europeiske ExoMars-roveren.

Publisert 19. okt. 2018 13:44
Publisert 17. okt. 2018 15:39

The EGU has named the recipients of next year’s Union Medals and Awards, Division Medals, and Division Outstanding Early Career Scientists Awards. These individuals, from both European and non-European countries, are honoured for their important contributions to the Earth, planetary and space Sciences.

Publisert 28. sep. 2018 14:58

Den islandske vulkanen Katlas oppførsel overrasker forskere.

Publisert 27. sep. 2018 15:43
Publisert 3. sep. 2018 14:11

Centre for Earth Evolution and Dynamics/CEED will award the Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences. The award goes to a woman who through PhD or postdoctoral work has made a significant contribution to research in Geosciences.

Publisert 6. juli 2018 13:30

CEED's researcher Adriano Mazzini on field trip reports from Baikal, and also seen on Russian television

Hawaii. Kilauea vulkanen på The big island er aktiv og har stadig utbrudd. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Publisert 15. juni 2018 13:11

Sålangt har 2018 vært preget av omfattende vulkansk aktivitet flere steder i verden, men kun én stor katastrofe sålangt i år. Henrik H Svensen fra CEED og Institutt for geofag skriver om ny forskning om katastrofer forårsaket av vulkaner i spalten Forskningsfronten i Morgenbladet.