Forskningsnytt & I media

På denne websiden har vi samlet nytt om forskning og noen presseklipp der ansatte ved CEED har uttalt seg i media, det være seg deltatt i intervju, kronikker eller gitt andre bidrag i offentlig debatt. Listen er ikke uttømmende.

Publisert 19. okt. 2018 13:44
Publisert 17. okt. 2018 15:39

The EGU has named the recipients of next year’s Union Medals and Awards, Division Medals, and Division Outstanding Early Career Scientists Awards. These individuals, from both European and non-European countries, are honoured for their important contributions to the Earth, planetary and space Sciences.

Publisert 28. sep. 2018 14:58

Den islandske vulkanen Katlas oppførsel overrasker forskere.

Publisert 27. sep. 2018 15:43
Publisert 3. sep. 2018 14:11

Centre for Earth Evolution and Dynamics/CEED will award the Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences. The award goes to a woman who through PhD or postdoctoral work has made a significant contribution to research in Geosciences.

Publisert 6. juli 2018 13:30

CEED's researcher Adriano Mazzini on field trip reports from Baikal, and also seen on Russian television

Hawaii. Kilauea vulkanen på The big island er aktiv og har stadig utbrudd. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Publisert 15. juni 2018 13:11

Sålangt har 2018 vært preget av omfattende vulkansk aktivitet flere steder i verden, men kun én stor katastrofe sålangt i år. Henrik H Svensen fra CEED og Institutt for geofag skriver om ny forskning om katastrofer forårsaket av vulkaner i spalten Forskningsfronten i Morgenbladet.

Publisert 22. mai 2018 13:50

Edelgassen helium har viktige bruksområder og etterspørselen er økende, særlig til nedkjøling av super-ledende elektromagneter.  Her fokuserer vi på undersøkelser av mobiliteten til helium gjennom  krystallstrukturen til Jordas mest utbredte mineral, bridgmanitt. Undersøkelsene våre legger grunnlaget for å forstå Jordas dype struktur, tidligste utvikling og dagens bevegelser (dynamikk).

Publisert 22. mai 2018 09:22

The first thing to catch one’s eye when walking into the brand new Jahren Laboratory on the fifth floor of Kristine Bonnevie’s House at the University of Oslo, are some ultra thin tree cores laid out on a foil mat. They are samples of spruce from Tryvann in Oslo.

“Our lab is in Norway, we are in Norway, and we wanted to investigate things that are important for Norway”, says Anne Hope Jahren.

And what could possibly be more Norwegian than spruce?

Publisert 16. mai 2018 13:18

Det er ikke bare plastsøppel som gjør at du ikke bør kjøpe heliumballonger på 17. mai i år. Men hvordan kan det være mangel på et grunnstoff som naturen lager selv?