UiOs årsfest 2.sep - Utdeling av pris til Torsvik

Den 2 september feirer UiO sin 205-årsdag med et stort program og kake på Blindern. Deretter vil det bli utdeling av UiOs priser i Domus Media/Aulaen i Oslo sentrum. En av de som får pris i år er Trond H. Torsvik, professor ved Institutt for geofag og CEED, som tildeles Forskningsprisen. 

Akademisk prosesjon under årsfesten i 2015 i Domus Media/Aulaen i Oslo sentrum. Foto: Yngve Vogt, UiO

Akademisk prosesjon under årsfesten i 2015 i Domus Media/Aulaen i Oslo sentrum. Foto: Yngve Vogt, UiO

Rett før sommeren annonserte Universitetet i Oslo at UiOs Forskningspris for 2016 går til professor Trond H. Torsvik ved Institutt for geofag og Senter for Jordens utvikling og dynamikk. Les begrunnelsen for tildelingen i UiOs pressemelding.

I tillegg til Torsvik er det to andre fra MN-fakultetet som får priser, begge fra Institutt for Informatikk, henholdsvis utdanningsprisen, og innovasjonsprisen. Se sak om dette på titan.uio.no; Torsvik, Bratteteig og Christophersen får UiOs fremste priser

På UiOs årsfest den 2. september feirer altså UiO sin 205 bursdag med kake og du kan høre miniforelesninger fra UiOs prisvinnere i Vilhelm Bjerknes hus, Blindern. Årsfesten er åpen for alle som er interessert. Miniforelesningen fra Torsvik vil ha tittel: En reise til og fra jordens indre.

Selve Forskningsprisen og de andre prisene blir tildelt i en seremoni i Universitetets Aula, Domus Media i Oslo Sentrum. For å delta her kreves det påmelding (se lenke under).

 

Se programmet for UiOs årsfest og meld deg på her:

Årsfesten 2016: UiOs bursdag!

 

Av Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 19. aug. 2016 12:34 - Sist endret 19. aug. 2016 12:47