Aktuelle saker

På vei tilbake til leiren etter en av de siste pickupene. Foto: MAGPIE
Publisert 26. juni 2019 10:14

Medlemmer av prosjektet MAGPIE (Magnetotelluric Analysis for Greenland and Postglacial Isostatic Evolution) ved Institutt for geofag og CEED har tilbragt mye av juni på Grønlandsisen. Nå nærmer det seg avslutning for det vellykkede feltarbeidet, som er dokumentert dag for dag i MAGPIEs blogg.

Mathew Domeier overrekkes Rauschmedaljen 2018 av Øystein Nordgulen på NGFs vinterkonferanse, Bergen 8.1.2019. Foto: Gudmund Løvø/NGU
Publisert 21. jan. 2019 14:49

Mathew Domeier, forsker på CEED og Institutt for geofag fikk tildelt Reuschmedaljen 2018 fra Norsk Geologisk Forening for hans forskning av «høy internasjonal standard» innen fagfeltet platerekonstruksjon. Overrekkingen skjedde nylig på foreningens vinterkonferanse i Bergen.

Adriano Mazzini ved Lusi-vulkanen som har hatt utbrudd siden 2006. Foto: LUSI-Lab-teamet. Portrett foto: Privat.
Publisert 13. des. 2018 14:28

Tidlig i desember ble det kjent at MN-fakultetet, UiO, får støtte til hele fire INTPART-prosjekter. En av de heldige er Adriano Mazzini som er forsker ved CEED/Institutt for geofag.

OSLO, DNVA: Professor Else-Ragnhild Neumann i midten flankert av de to stolte prisevinnerne; Anja Røyne til venstre og Grace Shepard til høyre. Foto: Johannes Jakob/UiO
Publisert 10. des. 2018 13:23

Den nyopprettede Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences går til kvinner som har gitt et betydelig bidrag til forskning innen geofag i en ph.d. eller postdoktor stilling. Prisen deles ut av CEED - Senter for Jordens utvikling og dynamikk og Institutt for geofag, UiO. I år gikk prisen til to kvinner, begge fra UiO: Anja Røyne og Grace Shepard.

Mathew Domeier, CEED og Institutt for geofag, Universitet i Oslo. Foto: Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 17. okt. 2018 17:17

European Geophysical Union: EGU har nylig annonsert pris og medaljevinnere for 2019. Forsker Mathew Domeier fra CEED og Institutt for geofag er en av de heldige. Domeier får utmerkelsen Arne Richter Award for Outstanding Early Career Scientists for 2019.