Aktuelle saker

Mathew Domeier, CEED og Institutt for geofag, Universitet i Oslo. Foto: Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 17. okt. 2018 17:17

European Geophysical Union: EGU har nylig annonsert pris og medaljevinnere for 2019. Forsker Mathew Domeier fra CEED og Institutt for geofag er en av de heldige. Domeier får utmerkelsen Arne Richter Award for Outstanding Early Career Scientists for 2019.

Publisert 10. sep. 2018 12:21

Senter for Jordens utvikling og dynamikk/CEED deler ut prisen Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences. Prisen går til kvinner som gjennom ph.d. eller postdoktor arbeid har gitt et betydelig bidrag innen geofaglig forskning.

Analytisk kjemi:  Michael Sigl fra PSI/Sveits holder foredrag om spor av Islandske vulkanutbrudd mellom 500-1250 påvist i iskjerner. Prosjektet VIKINGS er tverrfaglig og involverer mange forskere.  Foto: Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 7. sep. 2018 12:45

Institutt for geofag har flere eksternfinaniserte prosjekter, for 2017 utgjorde ekstern forskningsstøtte 50 % av instituttets økonomi. Mandag 27. august var det oppstartsmøte for et av de nyeste prosjektene - Volcanic Eruptions and their Impacts on Climate, Environment, and Viking Society in 500–1250 CE (VIKINGS). Støttet av FRIPRO/Toppforsk/FRINATEK.

Stephanie Werner. Foto: CEED
Publisert 20. juli 2018 11:44

Stephanie Werner fra CEED og Institutt for geofag er nå ansatt i en fast stilling som professor ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo.

JORDNÆR MÅNEFORSKER: Nils Charles Prieur er fascinert av Månen, men tror han foretrekker å bli på Jorden. I februar disputerte han på Norges første doktorgradsarbeid i planetologi. Foto: Ola Sæther/UiO
Publisert 3. apr. 2018 19:02

Nils Charles Prieur disputerte nylig med avhandling om hvordan Månens utallige kratere kan avsløre mer om et himmellegeme vi vet overraskende lite om.