Aktuelle saker

Forskningsparken, OSLO: Brit Lisa Skjelkvåle, instituttleder, Institutt for geofag, UIO presenterer prisvinneren på et event for CEED og Institutt for geofag. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 25. nov. 2019 14:19

Fredag 22. nov. ble Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences delt ut for 2. gang. Prisen går til en kvinne som gjennom sin ph.d. eller postdoktor arbeid har gitt et betydelig bidrag til geofaglig forskning. Prisen deles ut av CEED og Institutt for geofag, UiO, og det ble Andreia Plaza-Faverola, UiT, som ble prisvinner for 2019.

Professor i geofysikk Trond Helge Torsvik, Institutt for geofag, UiO. Foto: Privat
Publisert 22. nov. 2019 11:14

Professor i geofysikk Trond H. Torsvik fra CEED og Institutt for geofag, og professor II i meteorologi Michael Schultz, GEO og Meteorologisk institutt er på Web of Science Groups liste over de mest siterte forskerne i verden. Listen er basert på siteringer av 1 % topp-artikler etter fagfelt for 2008-18.

På vei tilbake til leiren etter en av de siste pickupene. Foto: MAGPIE
Publisert 26. juni 2019 10:14

Medlemmer av prosjektet MAGPIE (Magnetotelluric Analysis for Greenland and Postglacial Isostatic Evolution) ved Institutt for geofag og CEED har tilbragt mye av juni på Grønlandsisen. Nå nærmer det seg avslutning for det vellykkede feltarbeidet, som er dokumentert dag for dag i MAGPIEs blogg.

Mathew Domeier overrekkes Rauschmedaljen 2018 av Øystein Nordgulen på NGFs vinterkonferanse, Bergen 8.1.2019. Foto: Gudmund Løvø/NGU
Publisert 21. jan. 2019 14:49

Mathew Domeier, forsker på CEED og Institutt for geofag fikk tildelt Reuschmedaljen 2018 fra Norsk Geologisk Forening for hans forskning av «høy internasjonal standard» innen fagfeltet platerekonstruksjon. Overrekkingen skjedde nylig på foreningens vinterkonferanse i Bergen.

Adriano Mazzini ved Lusi-vulkanen som har hatt utbrudd siden 2006. Foto: LUSI-Lab-teamet. Portrett foto: Privat.
Publisert 13. des. 2018 14:28

Tidlig i desember ble det kjent at MN-fakultetet, UiO, får støtte til hele fire INTPART-prosjekter. En av de heldige er Adriano Mazzini som er forsker ved CEED/Institutt for geofag.