2016

As a part of the lecture Andersen could show several rock samles which all had been through an earthquake and had been trough a melt and congeal process. Photo: CEED/GKT
Published Dec. 15, 2016 3:01 PM

Several interested members of the public and researchers working with natural hazards and earthquakes were in the audience on 13. December to follow the seminar on Risk and management of earthquakes. CEED-professor Torgeir B. Andersen gave a lecture about why Italy are affected by a large number of earthquakes and discussed several aspects concerning the geology of earthquakes.

Published Nov. 9, 2016 2:01 PM

First week of November the Norwegian Research School DEEP arranged its very first intensive course for PhD students. The course Planetary Physics and Global Tectonics is the first in a series of new courses established by the school.

Soloppgang over Jorden sett fra verdensrommet. Metan er en ekstremt effektiv drivhusgass som forårsaker at solenergi varmer opp atmosfæren. Illustrasjon: colourbox.no
Publisert 14. okt. 2016 12:31

For 56 millioner år siden endret klimaet på jorden seg raskt og temperaturen økte minst 5 grader. Forskerne er nå nærmere å forstå klimaendringene som kalles PETM, og hvorfor de varte i over 150 000 år. Svaret kan være utbrudd av metangass fra kratere offshore Norge.

portrettbilde
Publisert 15. sep. 2016 23:55

Kildesortering rulles ut på MN-fakultetet. – Et viktig tiltak for et bærekraftig universitet, sier dekan Morten Dæhlen.

Akademisk prosesjon under årsfesten i 2015 i Domus Media/Aulaen i Oslo sentrum. Foto: Yngve Vogt, UiO
Publisert 19. aug. 2016 12:34

Den 2 september feirer UiO sin 205-årsdag med et stort program og kake på Blindern. Deretter vil det bli utdeling av UiOs priser i Domus Media/Aulaen i Oslo sentrum. En av de som får pris i år er Trond H. Torsvik, professor ved Institutt for geofag og CEED, som tildeles Forskningsprisen.

Dette er verdens vakreste bergart, ifølge Hans Jørgen Kjøll. Eklogitt er en høytrykksbergart som blir dannet i bunnen av store fjellkjeder, og den finnes i Norge! Dette er verdens vakreste bergart, ifølge Hans Jørgen Kjøll. Eklogitt er en høytrykksbergart som blir dannet i bunnen av store fjellkjeder, og den finnes i Norge! Foto/tynnslip: John Brommeland/Brommeland & Co. ANS
Publisert 2. aug. 2016 15:32

Lurer du på hvilke bergarter som er de fem vakreste i verden? Stipendiat Hans Jørgen Kjøll ved Institutt for geofag og Senter for Jordens utvikling og dynamikk presenterer her sine fem favoritter.

The Ivar Giæver Geomagnetic Laboratory - IGGL. Foto: CEED
Publisert 28. juni 2016 19:27

CEED - Senter for Jordens utvikling og dynamikk lanserte nylig et helt nytt nettsted for Ivar Giæver Geomagnetisk Laboratory. Dette er et nasjonalt norskt forskningslaboratorium og forskningsinfrastruktur på geomagnetisme, støttet av CEED og Norges forskningsråd.

Jorda er full av mysterier. Trond H. Torsvik tar blant annet i bruk matematikk og programmering i håp om å forstå mer av planeten vi alle lever på. Foto: Gunhild M. Haugnes/UiO
Publisert 25. apr. 2016 19:09

Trond H. Torsvik ble sist uke tildelt Arthur Holmes Medal & Honorary Membership på en konferanse i regi av European Geosciences Union. Dette er regnet som den høyeste utmerkelsen innenfor geologi og faste jords fysikk. Torsvik er den første nordmannen som får prisen.

Følg CEED i tre sosiale media. Illustrasjon: colourbox.no
Publisert 11. jan. 2016 13:45

Er du interessert i vår forskning og aktiviteter i tilknytning til CEED kan du følge oss i sosiale media; Vi er tilgjengelige på Twitter, Instagram, og Facebook i tillegg på CEED-bloggen.