Klimaendringer, tektonikk og litt om dinosaurer

I denne uken ble Ungforsk 2016 arrangert, den tjuende i rekken. I år var det UiO sin tur å ha Ungforsk. På programmet var også CEED representert med stipendiat Eivind Straume. 

Verden: Jordens tilblivelse, masseutryddelse til klimaendringer var tema for Eivind's foredrag på Ungforsk. Foto: Trine-Lise Gørbitz/CEED

Verden: Jordens tilblivelse, masseutryddelse til klimaendringer var tema for Eivind's foredrag på Ungforsk. Foto: Trine-Lise Gørbitz/CEED

UiO: Realfag og teknologi  2016

Den 27. og 28. september ble Ungforsk arrangert for 20. gang. I år var det rekordmange elever som kom til Blindern og Universitetet i Oslo for å oppleve UiO: Realfag og teknologi. I alt var det påmeldt i alt 3000 elever og lærere, deltagere som kommer fra skoler rundt Oslo og noen kom også langtveis fra hele Østlandet. 

For første gang var også CEED med på Ungforsk. I år var tema for Ungforsk grenser, og stipendiat Eivind Olavson Straume holdt foredrag om; Jorda skifter ansikt: Tektonikk, vulkanisme og klimaendringer. Han var innom alt fra Jordens tilblivelse, kontinenter i drift, masseutryddelse og dinosaurer og amerikanske katastrofe filmer om nettopp platetektonikk. De 150 fremmøtte elevene fra 10. klasse trinnet fra Torstad ungdomsskole fra Asker fulgte interessert med på hele presentasjonen. 

Ungforsk - en del av Forskningdagene

Ungforsk er et arrangement under Forskningsdagene 21. september - 2. oktober 2016. Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet alternerer med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet for å arrangere Ungforsk med et program som rettes mot 10 klasse på ungdomsskoler og 1 klasse på Vidergående skole. 

Forskningsdagene er Norges største arena for allmennrettet forskningskommunikasjon, blir arrangert dels av NFR og er et samarbeid med forskningsinstitusjoner og Universitetene som deltar med ulike opplegg.

Les mer om Forskningsdagene.

Publisert 30. sep. 2016 12:49 - Sist endret 31. okt. 2018 16:13