Kapteinen på «Planet Earth»

Professor Trond Helge Torsvik intervjuet av Gunhild Haugnes/titan.uio.no om hans forskning på Jordens utvikling og dynamikk, og hvorfor han ble interessert i sitt fagfelt - geofysikk.

Trond Helge Torsvik forsker på Jordens utvikling og dynamikk, og har avslørt flere samenhenger for Jordens historiske utvikling. Foto: Gunhild M.

Trond Helge Torsvik forsker på Jordens utvikling og dynamikk, og har avslørt flere samenhenger for Jordens historiske utvikling. Foto: Gunhild M. Haugnes/UiO

ERC Advanced Grant stipend holder, nøkkelperson i etableringen av Senter for Jordens utvikling og dynamikk, tidligere direktør av CEED, anerkjent forsker på Jordens indre, internasjonal ekspert, førsteforfatter på titalls artikler i meget anerkjente tidsskrift, det er flere superlativer og utmerkelser for professor Trond Helge Torsvik i akademia.

Veien til hans interesse for å forske på Jordens historisk utvikling og dynamiske prosesser på Jorda, var derimot ikke opplagt, og styrt av litt flaks ifølge han selv. Les mer om dette i intervjuet på titan.uio.no

Les hele intervjuet her

Kapteinen på «Planet Earth», titan.uio.no, 20.06.2017

Publisert 21. juni 2017 10:32 - Sist endret 21. juni 2017 10:35