Årets foreleser ved MN-fakultetet: Snur klasserommet og har høyt oppmøte

Førstelektor, Karianne Lilleøren, Institutt for geofag er kåret til 'Årets foreleser' for 2022 ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, UiO. Utmerkelsen går til beste foreleser ved fakultetet, og deles ut hvert år av studentutvalget - MNSU.

Karianne Staalesen Lilleøren mottar Undervisningsprisen 2022. Foto: Elina Melteig/titan.uio.no

Karianne Staalesen Lilleøren mottar Undervisningsprisen 2022. Foto: Elina Melteig/titan.uio.no

Hvert år deler Matematisk-naturvitenskapelig studentutvalg (MNSU) ut prisen til den beste foreleseren ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Prisen henger høyt og er høyt verdsatt av den som mottar den, og i år ble det Karianne Lilleøren som ble kåret til Årets foreleser. 

Karianne Lilleøren takker for å ha mottatt prisen for beste forelser ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Prisen ble overrakt av representanter fra MNSU, og består av et diplom og et kunstverk. Foto: Gk/Institutt for geofag.
Karianne Lilleøren takker for å ha mottatt prisen for beste foreleser ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Prisen ble overrakt av representanter fra MNSU, og består av et diplom og et kunstverk. Foto: Gk/Institutt for geofag.

Karianne Lilleøren underviser i emner i geomorfologi og geofarer. I sin begrunnelse for tildelingen peker studentene på at Lilleøren aktivt er med på å utvikle undervisningen, og gjør dette kontinuerlig og konsekvent, mellom annet venter hun ikke med å få tilbakemeldinger, men oppsøker det aktivt og tilpasser seg disse, skriver studentutvalget i sin begrunnelse. 

I tillegg til å undervise i flere emner, er også Lilleøren utdanningsleder for studiene ved Institutt for geofag. 

Selve tildelingen av prisen ble gjort på Real Moro den 4. november (bildet), som er et årlig sosialt arrangement i høstsemesteret for alle ansatte ved MN-fakultetet. 

Les mer om begrunnelsen for tildelingen og hele saken på Titan.uio.no.

Gratulerer fra kolleger ved Institutt for geofag!

 

Publisert 7. nov. 2022 12:50 - Sist endret 22. mai 2023 12:26