Aktuelle saker

Thomas Vikhamar Schuler og Sebastian Westermann, forskar på kryosfæren; henhaldsvis isbrear og permafrost. Dei to har bidratt i rapporten om klimatilpassingar på Svalbard. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 6. feb. 2019 16:22

Ein ny rapport frå Norsk klimaservicesenter der forskarar frå Institutt for geofag har bidratt, viser at øygruppa Svalbard vert varma opp.  Fortset dei høge globale utsleppa av klimagassar, kan gjennomsnittstemperaturen gå frå 8-9 minusgrader til 1-2 plussgrader. Det har innverknad på kryosfæren.

Mathew Domeier overrekkes Rauschmedaljen 2018 av Øystein Nordgulen på NGFs vinterkonferanse, Bergen 8.1.2019. Foto: Gudmund Løvø/NGU
Publisert 21. jan. 2019 14:49

Mathew Domeier, forsker på CEED og Institutt for geofag fikk tildelt Reuschmedaljen 2018 fra Norsk Geologisk Forening for hans forskning av «høy internasjonal standard» innen fagfeltet platerekonstruksjon. Overrekkingen skjedde nylig på foreningens vinterkonferanse i Bergen.

LATICE og EarthFlows forlenges som strategiske endringsmiljø ved MN-fakultetet.
Publisert 3. jan. 2019 13:21

De to tverrfaglige forskergruppene EarthFlows og LATICE får forlengelse som endringsmiljø ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, UiO for en ny periode. Med det får de tre ph.d. stillinger hver frem til 2022.

Professor Bjørn Jamtveit stolt prisvinner av 'Årets foreleser 2018' av Geofaglig Fagutvalg, her representert ved Sofia Fredriksson (t.v.) og Julie Linnéa Sehested Gresseth (t.h.). Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 14. des. 2018 11:28

Årets forelesere ved Institutt for geofag er nå kåret av geo-studentene. Også i år, som i 2017, ble prisen delt, og gikk til professor Lena M. Tallaksen og professor Bjørn Jamtveit. Prisen deles ut av Geofaglig Fagutvalg (GFU).

Fadderteam: Våre flinke faddere samlet forann Geologibygningen ved studiestart høsten 2018. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 13. des. 2018 16:28

Er du student ved Institutt for geofag og kunne tenke deg å være med oss å lage en god studiestart for våre nye studenter? Institutt for geofag har et godt studentmiljø og det ønsker vi å fortsette med. Mottaket og integrering av våre nye studenter allerede ved studiestart er en viktig del av å etablere et godt faglig og sosialt studentmiljø ved instituttet.