Aktuelle saker

OSLO, DNVA: Professor Else-Ragnhild Neumann i midten flankert av de to stolte prisevinnerne; Anja Røyne til venstre og Grace Shepard til høyre. Foto: Johannes Jakob/UiO
Publisert 10. des. 2018 13:23

Den nyopprettede Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences går til kvinner som har gitt et betydelig bidrag til forskning innen geofag i en ph.d. eller postdoktor stilling. Prisen deles ut av CEED - Senter for Jordens utvikling og dynamikk og Institutt for geofag, UiO. I år gikk prisen til to kvinner, begge fra UiO: Anja Røyne og Grace Shepard.

Hans Brenna. Foto: GKT/GEO
Publisert 26. okt. 2018 14:36

Det er ikke mange som får Outstanding Student Poster and PICO (OSPP) Awards fra European Geosciences Union. Det er mange postere og vurderingene er grundige. Hans Brenna, stipendiat ved Institutt for geofag var en av de heldige i 2018, og får utmerkelsen for en poster innen Atmospheric Sciences.

Mathew Domeier, CEED og Institutt for geofag, Universitet i Oslo. Foto: Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 17. okt. 2018 17:17

European Geophysical Union: EGU har nylig annonsert pris og medaljevinnere for 2019. Forsker Mathew Domeier fra CEED og Institutt for geofag er en av de heldige. Domeier får utmerkelsen Arne Richter Award for Outstanding Early Career Scientists for 2019.

Professor Andreas Max Kääb, Institutt for geofag, Universitetet i Oslo. Foto: Ola Sæther/Uniforum/UiO
Publisert 17. okt. 2018 14:00

European Geophysical Union: EGU har nylig annonsert hvem som får priser og medaljer for 2019. En av de heldige er professor i geomatikk Andreas Max Kääb, Institutt for geofag som blir tildelt Louis Agassiz Medal for 2019.

Bjørg Jenny Engdahl på regionfinalen for Oslo og Akershus på Latter, Aker brygge den 25.9.2018. Her ble Bjørg Jenny en av to finalister som gikk videre til sluttfinalen i Tromsø. Foto: Yngve Vogt / Apollon
Publisert 26. sep. 2018 22:04

Bjørg Jenny Engdahl skal overbevise dommere og publikum med skyforskning på Forsker Grand Prix under Årets forskningsdager.  Hun forsker på skydannelse mellom annet underkjølte skyer, målet er å gi oss bedre værvarsler.