Aktuelle saker

Foredrag, fremside; Avrenning av smeltevann fra landbaserte isbreer til Barentshavet
Publisert 26. nov. 2020 13:36

Intervju med Louise Steffensen Schmidt (Arven etter Nansen), postdoc, Institutt for geofag, Universitetet i Oslo. Nylig presenterte hun sin forskning i foredraget: Variability in glacier meltwater runoff to the Barents Sea, på Arven etter Nansens 3. årsmøte, 10-12 november 2020.

Årets forelesere: Kristina og Mattias med hvert sitt diplom som årets forelesere, kåret av studentene/GFU ved Institutt for geofag. Foto: NMT/GKT/UiO
Publisert 5. nov. 2020 14:09

Gratulerer til Kristina Dunkel og Anders Mattias Lundmark som nylig ble kåret til årets forelesere ved Institutt for geofag av geostudentene. Prisen tildeles av Geofaglig Fagutvalg (GFU) på vegne av studentene.

FOverflaten på Mars:  Øverst en regnbuebasert fargeskala, “MOLA” og nederst en vitenskapelig fargeskala, “lajolla”. For flere eksempler, se tilleggsdata i Crameri et al. 2020. Figur: Crameri/Shephard/Heron.
Publisert 30. okt. 2020 14:29

Farger brukes ofte i figurer, diagrammer og kart innen naturvitenskap for å vise resultater og data. Men velg riktig kombinasjon av farger slik at de ikke forvansker figurene dine. Så hvordan kan du velge riktig farge og fargeskala? Få litt hjelp fra forskere som er spesielt interessert i fargeskalaer, modellering og visualisering innen vitenskap.

Gender equality in academia: Progress or not? var både tittel på foredrag og et spørsmål som Knut Liestøl tok opp i sin presentasjon. Foto: Lena M. Tallaksen/UIO
Publisert 26. okt. 2020 15:43

Likestillingskomiteen ved Institutt for geofag inviterte nylig til seminar om kjønnsbalanse innen naturfag og geofag spesielt. Det var stor oppslutning om seminaret, som på grunn av Covid-19 gikk hybrid med mulighet for både fysisk oppmøte eller digital deltagelse.

Om den episke reisen gjennom det kontrastfulle landskapet i det Boliviske høyfjellandskapet, Altiplano, les coverstory i GEO ExPro, september 2020. Foto: Olivier Galland og Caroline Sassier/UiO. Ill: GK/GEO
Publisert 20. okt. 2020 12:45

I telt i 17 minusgrader i det boliviske høyfjellsplatået, Altiplano, en ørken som ser ut som et maleri av Salvador Dalí, verdens største saltflate eksponert på jordoverflaten. Dette er bare noen av opplevelsene Olivier Galland og Caroline Sassier skriver om i GEO ExPro fra sin reise på sykkel langs det mektige landskapet ved Andesfjellene i Sør Amerika.