Aktuelle saker

Sommeren 2018 inviterer forskerne i samrbeid med DNT til skogjakt. Hvor mye beveger skoggrensene seg oppover. På fotoet fra venstre: Roger A. E. Bareksten (DNT), Oddvin Lund (DNT), Anders Bryn (NHM), Mette Øinæs Habberstad (DNT), Peter Horvath (NHM) og Inger Kristine Volden (NHM). Foto: Harald Brattli
Publisert 20. nov. 2017 10:50

Skogene i Norge beveger seg stadig høyere oppover. Med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB skal hele Norge nå få være med å forske på  tregrenser. Prosjektet åpner for deltagelse sommeren 2018, og konkurranse med flotte premier. Bli med på skogjakt!

Professor i miljøgeologi Elisabeth Alve (t.h) mottar delt pris som Årets foreleser av Geofaglig Fagutvalg ved leder Christoffer Kolbeinsen Surdal og Christina Eide. Foto: GKT/UiO
Publisert 31. okt. 2017 15:42

Årets forelesere ved Institutt for geofag er nå på tampen av oktober kåret av geo-studentene. I år ble prisen delt, og gikk til professor Elisabeth Alve og førsteamanunensis Henrik Friis/NHM. Prisen deles ut av Geofaglig Fagutvalg (GFU).

Publisert 23. okt. 2017 12:21

Konferansen Geofaredagen 2017, som går over to dager - 19.-20. oktober, er et arrangement i samarbeid mellom flere; universitet, instituttsektoren, såvel som flere arbeidsgivere innen geofarer. Konferansen samler studenter og folk for oppdatering på forskning på området. Spesielt gledelig var det at årets konferanse tiltrakk mange studenter.

Sarah Incel. Foto: Privat
Publisert 18. okt. 2017 11:44

Den tyske forskeren Sarah Incel er tildelt et postdoc stipend i Feodor Lynen Research Fellowship programmet fra Alexander von Humboldt-Foundation. Incel vil bli tilknyttet Seksjon for geologiske prosessers fysikk (GEO-PGP), Institutt for geofag.

En stolt prisvinner Jan Inge Faleide (t.v,) med rektor ved UiO, Svein Stølen, etter prisutdelingen på DNVA. Foto: Carmen Gaina/CEED.
Publisert 12. okt. 2017 12:02

Professor Jan Inge Faleide, Institutt for geofag og CEED får Framkomiteens belønning for polarforskning for 2017. Prisen ble i år delt med Elin Darelius/UiB. Faleide er geolog/geofysiker og har bidratt særlig mot marin geofysikk og petroleumsforskning, men også i annen forskningsaktivitet i tilknytning til Polarområdene og norsk kontinentalsokkel forøvrig. Prisen ble tildelt på minneseminaret til Fridtjof Nansen på Vitenskapsakademiet den 10. oktober.