Aktuelle saker

Isbreer og fjordis i nordlige deler av Grønland observert av Sentinel-2 satellitten. Foto: Copernicus/ESA
Publisert 17. juli 2018 12:44

En fersk doktor i geomatikk fra Universitetet i Oslo, Bas Altena, har fått et postdoc-stipend fra European Space Agency (ESA) Living Planet Fellowship program. Med dette stipendet vil han undersøke nye måter å utnytte satellittdata fra Copernicus-programmet i kombinasjon med andre satellitter for å forstå raske endringer i kryosfæren.

Holmekollstafetten 2018. Team-GEO med løperne (ikke i rekkefølge); Thor, Tomas, Mohammad, Sebastien, Henrik, Kristoffer, Katrine, Terje, Pierre-Marie, Clara, Miquel, Mufak, Laetitia og Johanna. Foto: Privat
Publisert 7. mai 2018 14:20

Ansatte på Institutt for geofag stilte også i år med et sprekt lag på Holmenkollstafetten. I år var det ekstra mange som løpte og flere kvinner med på laget.

Foto frå opninga av geo-studentanes posterutstilling. Foto: GEO/GK
Publisert 30. apr. 2018 13:07

Nyleg vart det opna ei student-posterutstilling i gamle biblioteket på Institutt for geofag. Studentane på BSc programmet i Geologi og geografi har bidratt med postarar, og dei kunne sjølv velgja tema. Resultatet har blitt 11 informative og interessante postarar. Utstillinga opna 26 april, og står framme til midten av mai.

Geologibygningen på Blindern, Institutt for geofag. Foto: Institutt for geofag, GK
Publisert 15. mars 2018 12:36

Er du interessert i en PhD eller Postdoc stilling innen geofag? Institutt for geofag  rekrutterer til 13 (15) stillinger akkurat nå! Finn mer informasjon om de ledige stillingene på våre nettsider.

Osebergfunnet i Tønsberg er regnet for et av de mest praktfulle gravfunnene fra vikingtiden i Norge. Osebergskipet er trolig bygget i 824. Et nytt UiO-prosjekt vil undersøke klimatiske forhold som kan ha påvirket vikingene. Foto: Kirstin Krüger/UiO
Publisert 8. feb. 2018 14:31

Nylig ble årets tildelinger av FRIPRO Toppforsk midler fra NFR gjort kjent. En av de heldige er professor Kirstin Krüger fra Institutt for geofag. Hun skal lede et prosjekt om vulkanutbrudd og påvirkning på klimaet, og hva dette kan ha betydd for vikingene.