Aktuelle saker

Forskningsparken, OSLO: Brit Lisa Skjelkvåle, instituttleder, Institutt for geofag, UIO presenterer prisvinneren på et event for CEED og Institutt for geofag. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 25. nov. 2019 14:19

Fredag 22. nov. ble Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences delt ut for 2. gang. Prisen går til en kvinne som gjennom sin ph.d. eller postdoktor arbeid har gitt et betydelig bidrag til geofaglig forskning. Prisen deles ut av CEED og Institutt for geofag, UiO, og det ble Andreia Plaza-Faverola, UiT, som ble prisvinner for 2019.

Professor i geofysikk Trond Helge Torsvik, Institutt for geofag, UiO. Foto: Privat
Publisert 22. nov. 2019 11:14

Professor i geofysikk Trond H. Torsvik fra CEED og Institutt for geofag, og professor II i meteorologi Michael Schultz, GEO og Meteorologisk institutt er på Web of Science Groups liste over de mest siterte forskerne i verden. Listen er basert på siteringer av 1 % topp-artikler etter fagfelt for 2008-18.

Bli krater «ekspert» ved å ta minikurset; Store, runde strukturer i norsk natur. En ny nettbasert kunnskapsressurs utviklet av forskere ved Institutt for geofag. Bildet er fra introduksjonsdelen av  kurset.
Publisert 12. nov. 2019 15:47

– Bli med som kraterdetektiv!

En ny nettbasert kunnskapsressurs “Store, runde strukturer i norsk natur” er utviklet av forskere ved Institutt for geofag.

Leder for Forskerforbundet Guro Lind offentliggjør vinnerne av Hjernekraftprisen 2019 på det forskningspolitiske seminaret den 12.11.19 på Radisson Blu Scandinavia, Oslo. Foto: Forskerforbundet
Publisert 12. nov. 2019 14:41

Folkeforskningsprosjektet "Natur i endring" er tildelt Forskerforbundets Hjernekraft pris 2019. En stolt prosjektleder Anders Bryn og  medarbeidere fra LATICE/GEO og GEco/NHM mottok prisen på Forskerforbundets forskningspolitiske seminar 12. november.

Prodekan Solveig Kristiansen, MN-fakultetet (v.) tildeler Marius Lambert fra Institutt for geofag (h.) prisen for beste poster 'PhD Day 2019'. Sophus Lies Aud. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Publisert 23. okt. 2019 15:21

PhD Day arrangeres hvert år av Realfagsbiblioteket: UiO i samarbeid med MN-fakultetet med ma foredrag, og postersesjon der stipendiater ved fakultetet deltar. I år vart det Marius Lambert, Institutt for geofag, som stakk av med prisen for beste poster PhD Day 2019. Konkurransen var skarp.