Aktuelle saker

Professor Andreas Max Kääb, Institutt for geofag, Universitetet i Oslo. Foto: Ola Sæther/Uniforum/UiO
Publisert 17. okt. 2018 14:00

European Geophysical Union: EGU har nylig annonsert hvem som får priser og medaljer for 2019. En av de heldige er professor i geomatikk Andreas Max Kääb, Institutt for geofag som blir tildelt Louis Agassiz Medal for 2019.

Bjørg Jenny Engdahl på regionfinalen for Oslo og Akershus på Latter, Aker brygge den 25.9.2018. Her ble Bjørg Jenny en av to finalister som gikk videre til sluttfinalen i Tromsø. Foto: Yngve Vogt / Apollon
Publisert 26. sep. 2018 22:04

Bjørg Jenny Engdahl skal overbevise dommere og publikum med skyforskning på Forsker Grand Prix under Årets forskningsdager.  Hun forsker på skydannelse mellom annet underkjølte skyer, målet er å gi oss bedre værvarsler.

Publisert 10. sep. 2018 12:21

Senter for Jordens utvikling og dynamikk/CEED deler ut prisen Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences. Prisen går til kvinner som gjennom ph.d. eller postdoktor arbeid har gitt et betydelig bidrag innen geofaglig forskning.

Analytisk kjemi:  Michael Sigl fra PSI/Sveits holder foredrag om spor av Islandske vulkanutbrudd mellom 500-1250 påvist i iskjerner. Prosjektet VIKINGS er tverrfaglig og involverer mange forskere.  Foto: Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 7. sep. 2018 12:45

Institutt for geofag har flere eksternfinaniserte prosjekter, for 2017 utgjorde ekstern forskningsstøtte 50 % av instituttets økonomi. Mandag 27. august var det oppstartsmøte for et av de nyeste prosjektene - Volcanic Eruptions and their Impacts on Climate, Environment, and Viking Society in 500–1250 CE (VIKINGS). Støttet av FRIPRO/Toppforsk/FRINATEK.

Skjelvet/The Quake. Filmplakat: Fantefilm/Fiksjon.
Publisert 30. aug. 2018 12:56

Det var ikke mange setene som var ledig på den lukkede førehandsvisningen av "Skjelvet" for ansatte og studenter på Institutt for geofag. Godt opp mot 190 ville se filmen før alle andre 29. august. Skjelvet er en norsk katastrofefilm som det er knyttet store forventninger til, med kinopremiere 31. august.