Praksis hos Norsar

 

Celina i bunad innendørs
Celina Julia Engen, NorSar.

 

Jeg heter Celina og går siste semester på bacheloren i Geologi ved Universitetet i Oslo denne våren. Jeg har praksisplass hos NORSAR, et norsk forskningsinstitutt med spesialfelt innen seismologi og anvendt geofysikk. Da jeg fikk mail med tilbud om praksisplass var jeg veldig glad for muligheten til å skaffe relevant arbeidserfaring. Det skal sies at jeg også var bekymret, siden jeg da faktisk skulle bidra med å bruke mine egne fagkunnskaper. Jeg var bekymret for at jeg ikke skulle mestre oppgavene jeg ble tildelt. Poenget er: dersom du bekymrer deg før du skal inn i en praksisperiode, så er du ikke alene!

Jeg har nå hatt praksis i 4 uker (egentlig 5, men fikk corona den ene uken...). Miljøet jeg møtte på jobb var imøtekommende og hyggelig, noe som beroliget meg i stor grad. Det er lett å spørre om hjelp og «veilederne» har full forståelse for at man er i en læringsprosess. De tar seg god tid til å forklare ting, og jeg merker at de er engasjerte innen fagområdet. Jeg har alltid funnet inspirasjon i engasjerte mennesker. 

Min oppgave under praksisen er å lokalisere regionale og lokale jordskjelv i Antarktis, innenfor den norske regionen Dronning Maud land. Denne lokaliseringen gjøres på grunnlag av blant annet ankomsttidene til P- og S-bølger. For å finne og lokalisere de regionale og lokale skjelvene går jeg igjennom seismisk data tatt opp på den seismiske stasjonen Troll. For å gjøre oppgaven bruker jeg NORSAR sin egne programvare, SeisMon. Jeg hadde en gradvis opplæring i programmet før jeg begynte å jobbe med oppgavene jeg hadde fått tildelt. Jeg hadde god tid på å lære meg de ulike funksjonene i programmet, noe jeg verdsatte høyt. I tillegg til å jobbe med arbeidsoppgavene, blir jeg invitert med på foredrag med ansatte fra NORSAR og utenfra. Det er gøy å kunne få innblikk i hva de ulike folkene på bygget jobber med!

Siden dette er en blogg, og de som leser denne bloggen muligens vurderer geopraksis, må jeg også informere om at hos NORSAR får man gratis mat på jobb :)

Emneord: Geopraksis-bloggen, Geopraksis Av Celina Julia Engen
Publisert 3. mai 2022 10:11 - Sist endret 3. mai 2022 10:11
About-image

Bloggen Geopraksis er skrevet av geovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "GEO3050 – Arbeidspraksis i geofag" ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo.