De første Geopraksis-studentene

Fem geo-studenter er i praksis våren 2022. Her får du møte dem!

For første gang tilbyr Institutt for geofag praksisplasser for studenter hos ulike arbeidsgivere. I tiden fremover vil de legge ut innlegg her på Geopraksis-bloggen, for å gi oss et innblikk i hvordan hverdagen som student i praksis er. 

Vilde Olvin

Vilde står foran høye bygninger.

Studerer: Geofysikk og klima

Jobber hos: Meteorologisk institutt.

Jeg søkte på emnet fordi jeg tenkte at geopraksis vil være en veldig god erfaring å ha med seg videre, både med tanke på den faglige læringen og for å få erfaring på CV-en til fremtidig jobbsøking. I tillegg syntes jeg det hørtes veldig spennende ut med en mer variert studiehverdag og å få lov til å prøve seg på arbeidsoppgaver som faktisk blir utført i en relevant jobb. Da jeg leste om prosjektet til Meteorologisk institutt så syntes jeg det passet godt med det jeg studerer og jeg tenkte at det vil gi god læring ved siden av de andre emnene jeg tar.

 

Ingvild Olden Bjerkelund

Ingvild står på sognsvann i vinterlig vær

Studerer: Geofysikk og klima

Jobber hos: NVE; Hydrologisk avdeling.

Jeg søkte på dette emnet fordi jeg ønsker å vite hvordan arbeidslivet er. Jeg er veldig vant til en studiehverdag fra før, men arbeidslivet er jeg ennå ikke kjent med, og jeg ønsker å finne ut litt mer om hvor jeg passer inn. Det er mange fagområder å velge mellom innen geofysikk, og det er vanskelig å se for seg hvordan en arbeidshverdag vil se ut. Derfor føler jeg dette er en fin måte å samle erfaring og kontakter for framtiden.

 

Sina Hennig

Sina er ute blant trær og snø

Studerer: Geofysikk og Klima

Jobber hos: NVE, Hydrologisk avdeling.

Jeg er 27 år fra Heggedal og har tidligere viet livet til musikk og kunst. Nå har jeg praksisplass på NVE, og interessen for fagområdet (hovedsakelig meteorologi) oppdaget jeg da jeg tok paragliderlappen i 2016. Nå har plutselig 20 nye interessefelt åpnet seg. 

 

Celina Julia Engen

Celina i bunad innendørs

Studerer: Geologi

Jobber hos: NORSAR.

Jeg heter Celina Julia Engen, og går siste semester på bachelorgraden i Geologi og geografi på UiO. Dette semesteret har jeg valgt å ta emnet «Geopraksis» hvor jeg jobber hos NORSAR. Dette emnet virket spennende siden det tilbyr relevant arbeidserfaring og gir meg mulighet til å bruke og fordype kunnskapene mine fra universitetet.

 

Johan Våtevik Holm

Johan står inntil vegg

Studerer: Geologi

Jobber hos: NORSAR.

Jeg er 23 år gammel fra Arendal og studerer geologi ved UiO. 

Jeg valgte å søke på arbeidspraksis i geofag fordi det er en god mulighet til å skaffe erfaring i arbeidslivet. Jeg håper at praksis perioden kan sette studiene i et perspektiv som virker motiverende for resten av løpet. Dessuten er det hyggelig å bli kjent med nye folk som også er i det geofaglige miljøet.

Emneord: Geopraksis-bloggen, Geopraksis Av Karianne S Lilleøren, Kristian B Bakken
Publisert 21. feb. 2022 10:40 - Sist endret 21. feb. 2022 15:20
About-image

Bloggen Geopraksis er skrevet av geovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "GEO3050 – Arbeidspraksis i geofag" ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo.