Ida hos NGI - jeg elsker jobben min!

Mitt navn er Ida og dette semesteret finner du meg smilende i gangene på snø- og steinskred avdelingen hos NGI. Her operer jeg som praksisstudent via emnet GEO3035 på Universitetet i Oslo.

Praksisopphold er noe jeg har gledet meg til helt siden jeg ble oppmerksom på emnet under en konferanse i 2021. Jeg har sett frem til å få en bedre forståelse for hvordan arbeidslivet ser ut etter endt studie, samt å få muligheten til å identifisere hva som er mine interesser innenfor fagområdet. I tillegg ønsker jeg å bygge CV, ferdigheter, erfaringer og å bli kjent med nye mennesker i bransjen.

Så langt har jeg blitt satt i arbeid på to ulike prosjekter: Nordic Link og arbeid i forbindelse med snøskredforskningens 50-års jubileum. Hovedsakelig leser og kategoriserer jeg artikler, deltar i møter og presenterer resultater. Det er mye å gjøre, men jeg trives godt med både oppgavene og tilgjengeligheten for råd og hjelp.

Bildet kan inneholde: bord, smil, bildesign, interiørdesign, stående.
Iblant møter jeg Maren og Marlene i lunsjen. 

Bildet kan inneholde: ledd, skulder, gest, gulvbelegg, begivenhet.

 

 

Mine nye kollegaer har tatt meg veldig godt imot. Jeg er inkludert i alt fra kakefredag og kaffepauser til lønningspils og utflukter. Min første uke fikk jeg til og med delta på NGIs årlige hyttetur til Valdres, som viste seg å bli en tidlig nominasjon til årets høydepunkt

 

Bildet kan inneholde: snø, smil, naturlige omgivelser, friluftsliv, fryser.
Skitur, Valdres. Januar 2023

Bildet kan inneholde: himmel, sky, snø, sportsutstyr, tre.

 

 

 

Bildet kan inneholde: ledd, jeans, smil, vindu, stående.
Kaffepause. Bestemte oss dagen før for matchende antrekk og synes vi naila oppgaven.
Emneord: Geopraksis-bloggen, Geopraksis, Geofarer, NGI Av Ida Helene Magnor Hansen
Publisert 10. mars 2023 09:58 - Sist endret 10. mars 2023 10:00
About-image

Bloggen Geopraksis er skrevet av geovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "GEO3050 – Arbeidspraksis i geofag" ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo.