En oppdatering: halvveis ut i praksisløpet - hvordan går det?

Hei, jeg heter Jenny og jeg har tidligere skrevet et blogginnlegg om praksisen jeg har denne våren hos NORSAR.  Nå ønsker jeg å gi en liten oppdatering på hvordan det går. 

Noe av det som overrasket meg mest med arbeidspraksis hos NORSAR er hvor mange forskjellige mennesker med forskjellig type bakgrunn som jobber her. Man har seismologene, de som jobber med modellering, de som «bare» har it-utdannelse og ikke realfag, og de som har begge. Men det finnes også mange andre forskjellige bakgrunner, og noen som ikke er innenfor realfag i det hele tatt.

Lenge har jeg lurt på spørsmålet «hva vil jeg egentlig jobbe med? Hva er en spesifikk oppgave jeg kunne tenke meg å gjøre hver dag?». Nå er det ikke sikkert at NORSAR er representativt for hele det geofysiske arbeidsmarkedet, men det har virkelig vist meg at det er et bredt spekter av oppgaver, og at arbeidsoppgavene ofte kan forandre seg. Her tar de ofte på seg nye prosjekter, samtidig som de utvikler videre på de gamle. 

Hos NORSAR har jeg også fått være med på møter og presentasjoner, jeg har fått være med på «forsker-onsdag», som de har hver onsdag hvor det er en ny hver gang som presenterer arbeidet de gjør, og jeg har fått prøve forskjellige arbeidsoppgaver.

I gangene til NORSAR er det mange plakater med gøy info

Hva driver jeg med akkurat nå?

Noe av det de som jobber her driver med er maskinlæring. Nøyaktig hva maskinlæring er, er tydeligvis litt komplisert, og ikke engang de som jobber her vet helt hvordan de skal forklare det. Men jeg har fått litt innføring i det gjennom en workshop de har hatt om det, og kort fortalt det er å bruke statistiske metoder til å lære en datamaskin til å finne mønstre i store mengder data. Jeg har fått i oppgave å utvikle min egen kode som jeg skal bruke til å finne data som maskinen har klassifisert feil, også skal vi lære maskinen hva som er riktig. Samtidig ser jeg på mye videoer av dataen maskinen bruker for å notere ned steder hvor maskinen kan ha klassifisert feil.

Dette syns jeg er kjempespennende, og jeg gleder meg til resten av praksisen.

Emneord: Geopraksis-bloggen, Geopraksis, NORSAR, Seismisk tolkning, geofarer, CO2-lagring Av Jenny Fjellvang Guldvog
Publisert 25. apr. 2023 13:44 - Sist endret 26. apr. 2023 14:52
About-image

Bloggen Geopraksis er skrevet av geovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "GEO3050 – Arbeidspraksis i geofag" ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo.