I hardt vær

7. mai var jeg så heldig og fikk delta på "I hardt vær konferansen - den nasjonale konferansen for klimatilpasning" gjennom praksisplassen min på NVE. Her ble blant annet forskere, grundere, politikere, samfunnsledere og studenter invitert til å delta til mer læring og diskusjon om tiltak rundt ekstremvær. Hovedfokuset for konferansen var å presisere viktigheten av klimatilpasning, og gjerne komme med løsninger på hvordan raskere få forebyggende tiltak på plass i en hverdag med akselererende klimarisiko.

Konferansen samlet en gruppe mennesker som er opptatt av å beskytte mennesker, samfunn og infrastruktur mot klimautfordringene som står i kø til å møte oss. Dette var også tydelig i alle foredragene vi fikk igjennom dagen.

Foto: Oslo Science City sitt innlegg på LinkedIn

Deltakerne og foredragsholderne på konferansen hadde bakgrunn fra både privat og offentlig sektor. Temaer som «kan naturen hjelpe oss med flom?», viktigheten av økt samarbeid mellom sektorene, mer pengebruk på tiltak for å forebygge mot tøffere klima, fokus på data-samling og felles informasjon var bare noen av det som ble tatt opp. I tillegg var flere forsikringsaktører på plass og fortalte at økt klimatilpasning utelukkende er positivt- selv hvor stor utgift det er. Næringslivet var og til stede, og kom med innblikk i hvordan det er å drive bedrifter i et stadig endringene klima og de utfordringene som kommer med det.

I tillegg til mange fine foredrag, med masse nye innblikk og sider i samfunnet med tanke på klimatilpasning, fikk vi og delta på faglunsj hvor vi fikk servert veldig god mat i tillegg til enda mer faglig påfyll. Her fikk jeg og muligheten til å møte og snakke med flere rundt bordet fra ulike arbeidsplasser og bakgrunner.

Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk delta som praksisstudent hos NVE, men og som student ved Universitetet i Oslo.

 

Emneord: Geopraksis-bloggen, Geopraksis, NVE Av Marie Aas
Publisert 15. mai 2024 09:50 - Sist endret 15. mai 2024 09:50
About-image

Bloggen Geopraksis er skrevet av geovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "GEO3050 – Arbeidspraksis i geofag" ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo.