Mandagsnytt - Hva skjer denne uken?

Kan jeg innrømme en ting? Den siste uken vært overraskende nerdete for meg. Og da mener jeg ikke at den har vært nerdete fordi jeg sitter fastlåst til PC'en mens jeg griner meg gjennom masteroppgaven. Jeg fant nemlig ut at det var veldig lurt å bruke en femtedel av husleia på et gamingtastatur. Ikke det at jeg gamer, men jeg skriver masteroppgave og da har jeg lyst til å tafse på noe bra i prosessen. 

Ukas tips sentrerer nemlig rundt det å nerde med stolthet. Om det var tastaturinnkjøpet som fungerte som et gateway-drug eller om det alltid har ligget latent i meg er ikke lett å si. Etter å ha studert på IFI i snart 5 år, kan vi kanskje konkludere med at det var uunngåelig. "Velkommen til familien" synes jeg å høre fra et sted i det fjerne...

Bildet kan inneholde: datamaskin, data-tastatur, perifer, inndataenhet, romfelt.

Men først, her er de gjeldende koronarestriksjonene og ukas arrangementer.

Aktuelle koronarestriksjoner

 • Lesesaler og biblioteker er åpne for studenter.
 • UiO tilbyr hurtigtesting for symptomfrie studenter på campus.
  • Mandag, onsdag og fredag kl. 15.00 - 21.45 (stengt mellom kl. 18.30 og 19.15)
  • Tirsdag, torsdag og lørdag kl. 08.30 - 14.45 (stengt mellom kl. 11.30 og 12.15)
  • For mer info, klikk her (SiO)
 • Butikker må holde stengt (unntak: dagligvarebutikker, apotek, vinmonopol).
  • Mange butikker som har stengt lokalene for kunder tilbyr allikevel en Click&Collect-tjeneste
 • Munnbind er fremdeles påbudt i kollektivtransport og i butikker.
 • Kranene er fremdeles tørrlagte.
 • Kultur- og underholdningssteder er stengte (som kino, teater og konsertlokaler).

Les mer om restriksjonene i Oslo her (NRK)

 

Arrangementer

Hva Når
Navet: Bedpress med Cognite Tirsdag 16. mars, kl. 16:15
Navet: Bedpress med NoA Ignite

Torsdag 18. mars, kl. 16:15

Tidlig neste uke  

Mastertour med Mikro og Robin

Mandag 22. mars, kl. 15:00

Inneplantekurs
(for de som trenger en ny karantenehobby)

Mandag 22. mars, kl. 17:00-18:30

 

Ukas nerdetips

Tips #1

MyHeritage har begynt å tilby en tjeneste som heter Deep Nostalgia. Her kan du laste opp bilder av personer og få dem tilbake i animert utgave. Det kan minne litt om bildene vi ser i Harry Potter filmene, bare at mange av disse bildene har et snev av gufs i seg. Tanken bak tjenesten er at brukerne kan vekke "liv" i bilder av gamle slektninger som de savner. Du kan nesten kalle det en form for digital gjenopplivning. For å se eksempler og lese mer, sjekk ut NRK sin kommentar om tjenesten. Hvis det blir for tldr; så kan du gå på Instagram og søke på #deepnostalgia for å se eksempler. 

 

Tips #2

Dersom du har gått tom for ting å se på og kjenner litt på IFI-abstinensene, kan jeg anbefale et reality/gameshow som heter King of the Nerds. I serien skal 11 såkalte nerder konkurrere om en pengepremie ved å gjøre oppgaver som er inspirert av forskjellige grener innenfor stereotypisk nerdekultur (roboter, gaming, cosplay, debatter over hva som er best av Star Trek og Star Wars osv osv) . 

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, har, moro, offentlig transport, bryst.

Den amerikanske versjonen har tre sesonger (2013 til 2015) og alle sesongene kan lett slukes på en uke dersom du er i humør for noe som er enkelt, underholdende og litt trash. Forresten, stryk det jeg sa om enkelt. Det er mye i serien som belyser prosesser som gruppedynamikk, individualitet kontra medgjørlighet og det å bruke manipulasjon som en taktikk mot seier. Det er mye drama, cringe og pinlige sosiale tilnærminger som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i til en viss grad. 

 

Tips #3

De neste anbefalingene er to av mine favorittpodcaster. På førsteplass har vi Reply All. Kort oppsummert handler den om internett og internettkultur. Det kan høres kjedelig ut, men gi det en sjanse for hver episode er overraskende interessant. Favorittepisodene mine er #102 Long Distance og #103 Long Distance, men de anbefaler jeg til alle, så nå er det på tide å tipse om noe annet.
Episoden under handler om en som hadde et Snapchat-brukernavn som var så bra at kontoen ble hacket og solgt på det mørke nettet. Når hun prøver å gjøre noe med det, så blir hun møtt med trusler. Heldigvis tilbyr ReplyAll tech-support og i denne episoden finner de ut at den overflaten de begynte å skrape på gikk fra å være et flakslodd til en adventskalender.  

Et nyere podcast-funn er StarTalk Radio med Neil deGrasse Tyson. Podcasten prater med fagfolk om vitenskapen bak forskjellige fenomener, fra fermentering til den skjulte matematikken i musikk. Følgende er en episode med matematikeren Hannah Fry som svarer på lytterspørsmål om algoritmer.

 

Ukas jodel

Det er uke 11, vi er faktisk halvveis mot Juni. Det begynner å bli lysere ute og det har tydeligvis nettsiden til UiO også blitt.

Ukas jodel

P.S bra gjetta til deg som spådde denne komme til å havne på fredagsprat/mandagsnytt. 2 av 2 poeng til deg.

Ukas mood

Ha en fin uke alle sammen!

 

Av Nanette Lindrupsen
Publisert 15. mars 2021 09:00 - Sist endret 1. nov. 2021 16:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.