Mandagsnytt - Hva skjer denne uka?

Det er en ny uke, og koronatiltakene på UiO er like ustabile som IFI-jodelen sitt forhold til 1150. Få med deg siste nytt om lesesalene, IFI-arrangementer og veiledningstilbudet fra ForVei!

Bildet kan inneholde: oransje, skrift, gest, logo, grafikk.

Korona-news
UiO har jobbet kjempehardt for å gjøre det mulig å lese på skolen igjen! Følgende lesesaler kan man bestille plass på:

  • Eilert Sundt (SV-fakultetet)
  • Sophus Bugge (HumSam-biblioteket)
  • Masterleseplasser
  • Juridisk fakultet (Domus Juridica, åpner kanskje tirsdag 23. mars)

Plass kan du bestille på samme sted som før ved å følge denne linken.

Som et ekstra tiltak ønsker nå UiO at du skal teste deg to ganger i uka hvis du skal bruke lesesalene. Test deg altså før du kommer. Ny teststasjon vil trolig bli satt opp ved juridisk fakultet nede i byen i løpet av tirsdag. Husk å ta med studentbevis!


Arrangementer denne uka

 

Logoen til mikro

Master-tour med Mikro og Robin

Hvordan er det å ta en master i robotikk?

 

Mandag

kl. 15:00

 

Link her!

 

 Logoen til navet


Bedriftspresentasjoner med Navet:
Tirsdag kl. 16:15 - Clave (fullt)

Torsdag kl. 16:15 - Itera, diverse arrangementer (fullt)
 


gul boks med rosa tekst som sier Quiz for alle masterstudenter


Quiz for alle masterstudenter!
Arrangert av fadderansvarlige på master

Fredag

kl. 18:00

 

Link her!

 

Ukas tips

Tips #1
I forrige uke startet den årlige hackerød og rosa logo til picoCTFkonkurransen til picoCTF! Den varer fram til 30. mars, og er perfekt for deg som har har drevet litt med CTF tidligere, eller aldri vært borti det i det hele tatt.
Mange av oppgavene er megaenkle, og hvis du står fast er det bare å bruke google B-) Noen oppgaver er helt umulig tho! Ta det fra en som har fått 15 poeng (nesten) uten å jukse (n00b lyfe <3).

Du finner det på denne linken!

Tips #2
Visste du at MN-fakultetet har verdens beste student-veiledere? Det sier i hvertfall 98% av studentene som har møtt Linda og Ilan fra ForVei!
Alt er så sinnsykt rart nå, og selv om studiene går litt opp og ned hadde det vært fint å prate med profesjonelle folk om livet på UiO (les: livet på zoom). Etter at jeg fikk en mail fra ForVei bestemte jeg meg for å hoppe i det, og bare bestille en time. Gjør det du også, så blir terskelen liksom litt lavere!

Bilde av veilederne Ilan Dehli Villanger og Linda Therese Sørensen Westgaard som smiler
Som student på MN-fakultetet får du tilbud om en samtale med de erfarne veilederne Ilan Dehli Villanger og Linda Therese Sørensen Westgaard. Foto: Hilde Omberg/UiO.

Memes
Jada, vi har funnet noen memes denne uka også! (Bla litt bortover hvis du er på mobil)

En tweet med teksten "I wanted to dress my nephew as a zombie, but he ended up looking like a full stack developer". Bildet viser en liten gutt med bustete hår, mørke ringer under øynene og en krøllete dress.

En meme med to bilder. Det første bildet er en frosk kledd i dress med teksten "Gentlemen, it is with great pleasure to inform you that today i did not wake up sleepy". Det andre bildet viser karakteren Zuko fra "the last airbender" med store ringer rundt øynene og teksten "me seeing this meme"

Bilde av en utopisk og moderne by med kloakksystem som leder kloakken ned i en elv. En liten, fattig by bruker dette kloakkvannet som drikkevann. Den store byen har teksten "Reddit", kloakkvannet har teksten "dead memes", og den fattige byen har teksten "IFI-bloggen"

En tweet med teksten "The year is 2246. Disease and hunger have been eradicated. the terraforming on March is complete. The symbol for Save is still a floppy disk.

Me: How many viruses do I have? Free AntiVirus: YES.

En meme i to bilder. Første bilde: Bleke fra svampebob på en trist og ekkel do med teksten "Bæsje på en av båsene". Andre bildet: Samme kar som sitter på en kongelig og komfortabel do med teksten "Bæsje på doen i tredje"

 

Hva synes du egentlig om koronatiltakene?
Vi i IFI-bloggen vil gjerne høre hva du synes, fordi det er viktig at vi begynner å ta denne diskusjonen på alvor. Hvis du har noe på hjertet, sjekk gjerne ut dette skjemaet vi har laget:

Link her!

Ellers ønsker vi alle en strrrrålende uke! I følge jodel er det mange som har vanskelige obliger nå, men heldigvis er det snart ferie <3333 Stå på folkens!

Emneord: memes, mandagsnytt, ForVei, Koronavirus, Arrangementer Av Leonora Nymo
Publisert 22. mars 2021 12:13 - Sist endret 1. nov. 2021 16:17
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.