Karriereintervjuer

Våre studenter oppnår et avansert nivå av kunnskap, kan arbeide selvstendig og i grupper. Studenter fra Kjemisk Institutt blir dermed viktige bidragsytere til arbeidslivet og samfunnet.

Portrettbilde av Oskar som står foran et Jotun-skilt

Oskar Iveland likte realfag og ville ha en utdanning som ga ham mange muligheter til spennende jobber. På materialvitenskap fikk han gå videre med både fysikk og kjemi, og jobben hos Jotun var i boks allerede før utdanningen var avsluttet.

bilde av kristine kostøl

Da Kristine gikk på videregående falt hun for realfag. Da hun studerte falt hun for menneskene. Som prosjektleder ved Naturfagsenteret kombinerer hun de to lidenskapene.

Bildet kan inneholde: smil, bord, visjon omsorg, svart, mote.

Kjemikeren Kristina får ledelses- og undervisningskompetanse mens hun stortrives i jobben som lektor i naturfag og matematikk. Alt gjennom den attraktive ordningen Teach First. 

Bildet kan inneholde: flash-fotografering, øyevipper, lykkelig, gatemote, briller.

Amalie hadde sommerjobb på det hypermoderne laboratoriet til Senter for materialvitenskap og nanoteknologi ved UiO. Der bidro hun til å lage bedre og mer effektive solceller, og fikk styrket drømmen om å bli forsker.

Bildet kan inneholde: anlegg, himmel, blomst, mennesker i naturen, botanikk.

Francesca klipper verden i bittesmå deler og studerer dem, atom for atom. Når hun setter bitene sammen igjen, trer helheten og sammenhengen fram. Slik er hverdagen hennes om i jobben som kjemiker på Sintef. 

Bildet kan inneholde: smil, arbeidsklær, forkle, vindu, kjøkkenapparat.

Det kan spares 15 prosent på drivstoff ved å ha den riktige malingen på et skip. Spesialisert maling kan bidra til bedre miljø og økt sikkerhet, sier Ingrid Vee, kjemiker i Jotun A/S.