Betydelig økning i søkere til Kjemi og biokjemi

Tyve prosent flere søkere enn i fjor! Ikke så rart, med tanke på studentmiljø, topp utdanning og jobbmuligheter.

Bildet kan inneholde: eiendom, bygning, arkitektur, mixed-bruk, boligområde.

Kjemi og biokjemi er mere ettertraktet hos søkere. Dette lover godt for når vi flytter inn i nytt fancy https://www.mn.uio.no/livet-rundt-studiene/fadder/bygg om noen år!

Det var gøy å se tallene fra Samordnet opptak, som viste at studieprogrammet Kjemi og biokjemi hadde en økning på hele 20% i førsteprioritetssøkere. 

Dette var blant de sterkeste økningene for hele MatNat-fakultetet

På mange måter er jeg ikke overrasket over dette. Kjemisk Institutt har et fantastisk studentmiljø, verdensledende forskning, prisbelønnede forelesere, lidenskapelige formidlere, og meget sterke jobbmuligheter etter studiene.

 

Verden trenger kjemikere!

Jeg tror også at vår tids store utfordringer gjør at kjemi er mer og mer i bevisstheten til kommende studenter. Verden trenger kjemikere til å bekjempe antibiotika-resistens, kreft og forurensing. Vi trenger kjemikere til å utvikle medisiner og tiltak i kampen mot globale pandemier. Vi trenger kjemikere i tverrfaglige samarbeid for å bekjempe folkesykdommer som psykisk lidelse.  

 

Bildet kan inneholde: produkt, tekst, font, linje, skilt.

FNs bærekraftsmål inkluderer fokus på helse, miljø og energi. Dette er hånd i hanske for studenter på våre studieretninger Kjemi og biokjemi, og Materialvitenskap for energi- og nanoteknolog

 

Veien fremover på Kjemisk Institutt

Jeg gleder meg veldig til høstsemesteret starter. Vi skal ta imot studentene med en flott fadderordning, koordinert av vennlige medstudenter. Undervisningsstaben vil både være drevne professorer, men igjen også medstudenter som er litt lengre framme i løypa. Vårt inntrykk er at denne miksen av undervisere gir en fin miks, hvor ingen spørsmål er for store eller for dumme (psst! Det er forresten ingenting som heter dumme spørsmål!). 

I tillegg, kommer undervisningen til å bli mere preget av at temaer i læringen er mere koordinerte med hverandre, for eksempel med beregninger og programmering som nyttige verktøy for kjemikeren, i tillegg til den tradisjonelle lab´en.

 

Det er lyse tider for kjemien!

 

Av Steven Ray Wilson
Publisert 24. apr. 2020 19:37 - Sist endret 24. apr. 2020 19:47
About-image

Denne bloggen

Professor Steven Ray Wilson er utdanningsleder på Kjemisk Institutt, Universitetet i Oslo. Steven er veldig glad i jobben sin, da han får samarbeide med engasjerte studenter og verdensledende forskere, alt på en gang. Steven er også en prisvinnende foreleser, og spiller i rockeband på fritiden.