English version of this page

Beregningsorientert Matematikk

Gruppen for beregningsorientert matematikk driver matematisk forskning i geometrisk modellering, partielle differensiallikninger, numerisk analyse, kombinatorikk og optimering.

Seksjon 4 - gruppen for beregningsorientert matematikk. Foto: Elisabeth H. Seland, Matematisk institutt, UiO

Seksjon 4 - gruppen for beregningsorientert matematikk. Foto: Elisabeth H. Seland, Matematisk institutt, UiO

Om gruppa

BM-gruppa driver forsking i geometrisk modellering, partielle differensialligninger, numerisk analyse, kombinatorikk og optimering. Vi driver også et seminar som er åpent for alle.

Undervisning og veiledning

BM-gruppas medlemmer underviser kurs og veileder både på bachelor-, master- og doktorgradsnivå.

Er du interessert i å skrive masteroppgave med noen i BM-gruppa? Se listen over åpne masteroppgaver og tidligere masteroppgaver veiledet av BM-medlemmer.

Samarbeid

Gruppens medlemmer har samarbeid med en rekke forskningsmiljøer ved universiteter internasjonalt og i Norge. Dessuten er det et nært samarbeid med SINTEF Anvendt matematikk i Oslo, innen både geometri og optimering.

Glatt endelig element de Rham komplex
Glatt endelig element de Rham Komplex, fra artikkelen Statistical solutions of hyperbolic systems of conservation laws: Numerical approximation.
Simulering av turbulent gassflyt. (Generert av Kjetil Lye Olsen.)
Simulering av turbulent gassflyt. Hentet fra artikkelen Statistical solutions of hyperbolic systems of conservation laws: Numerical approximation. Bildet er generert av Kjetil Lye Olsen.

 

Publisert 25. feb. 2013 11:39 - Sist endret 11. sep. 2022 11:13