
Her kan du se noen av våre ansatte på sine hjemmekontor nå i disse korona-tider.
Her kan du se noen av våre ansatte på sine hjemmekontor nå i disse korona-tider.
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet planlegger nå hvem som kan gis begrenset tilgang til våre bygninger og laboratorier, omfang og tidspunkt for dette.
Grunna covid-19 situasjonen vart universitetets bygningar stengt 12. mars. Dette opna opp for ein digital studiekvardag ved Institutt for geofag, og med undervisning og kontakt med studentane via videolink.
Universitetsbiblioteket har åpnet et begrenset tilbud for henting av nødvendige bøker og artikler fra bibliotekets fysiske samlinger. Utlånstjenesten vil tilbys innenfor rammene av nasjonale retningslinjer for smittevern. Bibliotekene vil ikke ta imot bøker i retur før byggene gjenåpner.
Nettsidene utvides med metoder for live-koding i programmering og kritisk lesing av en forskningsartikkel.
Have you ever felt like you don't belong? That you are "faking it 'til you make it"? Or sometimes even feel like you will never “make it”?
Inven2 arrangerer nå en ekstraordinær idékonkurranse på grunn av den pågående pandemien. Er du student eller ansatt ved Universitetet i Oslo eller i Helse Sør-Øst og har en god idé til et innovativt produkt eller tjeneste? Da kan du bli med på Idéprisen og vinne 100.000 kroner, rådgivning og hjelp til å ta idéen videre ut i markedet.
-Plutselig ble jobben min hyperaktuell. Fysiker Jørgen Eriksson Midtbø jobber i Telenor og leverer mobildata for hvordan folk beveger seg til en modell for smittespredning av koronavirus.
23 nye medlemmer ble tatt opp i Videnskapsakademiet i 2020.
Instituttlederen for geofag, Brit Lisa Skjelkvåle, har fått øynene opp for digitale verktøy og videomøter. Ukas instituttledermøte på Zoom hadde større oppmøte enn vanlig, og hun er imponert over hvor folk har tilpasset seg den nye hverdagen.
UiO har tatt i bruk videoløsningen Zoom til både digital undervisning og digitale møter, og bruken av Zoom ved UiO har hatt en enorm vekst de siste ukene. Men med bruk av nye verktøy kommer nye spørsmål. Her svarer UiOs IT-sikkerhetssjef Espen Grøndahl ut de viktigste spørsmålene.
Statistikeren Solveig Engebretsen er en av de usynlige heltene som arbeider med å bremse koronaepidemien.
-Det er veldig motiverende å jobbe med noe som har så direkte nytte for samfunnet, sier Solveig, som er forsker ved Norsk Regnesentral, og nå samarbeider med Folkehelseinstituttet.
Big Insight er et senter tilknyttet MI. De driver med mye forskning og dette er en av tingene de har forsket på. Veldig aktuelt i disse dager.
Farmasøytisk institutt ved UiO jobber i samarbeid med selskapet Hemispherian med å utvikle en antiviral medisin til behandling av pasienter som er blitt koronasyke og fått COVID-19.
Disse retningslinjene gjelder også for utsatt eksamen som finner sted i begynnelsen av 2021.
De samme regler gjelder på eksamen som ellers i samfunnet: Er du syk / har symptomer på Covid-19, skal du holde deg hjemme. Bruk egenmeldingsordningen hvis du er syk på eksamen.
Oppdatert 15. januar 2021
Siden kun ett team har blitt nominert til dekanvalget innen fristen 25. mars har valgstyret valgt å forlenge nominasjonsfristen til 2. april.
Sittende forskningsdekan Solveig Kristensen stiller til dekanvalg sammen med Njord-leder Bjørn Jamtveit. De har lagt fram sin valgplattform.
Andreas Brandsæter disputerer i dag, og på grunn av koronaepidemien blir dette en anderledes disputas enn vi er vant til. For første gang på UiO arrangeres en heldigital disputas. Matematisk institutt ønsker Andreas lykke til!
Jeg er astrofysiker, og tar en doktorgrad i kosmologi. Bare denne ene setningen i seg selv vekker mange spennende og rare reaksjoner hos noen mennesker. Her er fem av dem.
Apotekkjedene, Apotekforeningen og universitetet har jobbet sammen for å få praksisplassene til å fortsette for farmasistudentene. Møt Andreas Roswall (21) som går andreåret på masterutdanninga for farmasi.
Er du forsker eller kliniker og trenger publikasjoner om COVID-19?Medisinsk bibliotek har samlet ressurser om koronaviruset.
Hva kan en 150 år gammel undervisningssamling med droger fortelle oss i dag? Historien som begynner å ta form handler om en svaksynt epidemiforskere, om en gammel professor i veterinærvitenskap, om medisinstudenter, farmasilærlinger og om latinske bøyningsformer.
Universitetets eldste drogesamling er del av en historie om tverrfaglighet. Botanikere, kjemikere, fysikere og medisinere underviste alle framtidens leger og farmasøyter.
"Det som særpreger digitale ressurser til undervisning, er at de kan gjenbrukes og deles mellom mange kolleger. Undervisning kan dermed bli bedre koordinert, og vi kan skape god progresjon i studentenes læring."
When I think back on all the good parts of being a child, few things beat the sensation of sitting on my parents' shoulders. The empowering moment when they lifted me above their heads for me to loom over everyone else. Reaching for my neighbors' apples and being small enough that it was considered charming instead of theft. Those were the days.