Andrine Emilie Halvorsen

Bachelorstudent i biologi på utveksling til James Cook University i Australia.

Publisert 1. nov. 2015 13:59

Første november er her, og mens løvet faller til bakken hjemme I Norge, mens nettene blir mørke og kulda setter inn… Mens Norge forbereder seg på vinteren, forbereder jeg meg på eksamener. For november er tiden for eksamener her ‘Down Under’, og jeg må si det er ekstra bittert å sitte å lese innendørs mens sola skinner som aldri før utenfor vinduet. Og uten air conditioner på rommet er jeg totalt avhengig av den fattigslige vinden en urgammel vifte har sympati nok å sende ned på mitt slitne hode, og det er dessverre ikke mye… Men nei, man kan ikke gi opp så like før målstreken! Ferien er å skimte i horisonten, og det er tanken på den som holder meg gående. Alle forelesninger er ferdige, alle innleveringer levert, og nå er det altså bare eksamenene igjen.

Publisert 21. sep. 2015 15:47

Phew! Vet det er en stund siden forrige blogginnlegg, for jeg leste nettopp gjennom det og der sto det jeg hadde vært i Australia i to uker sist jeg skrev. Vel, nå har jeg vært i Australia i to måneder! Skulle gjerne ha skrevet tidligere, men sannheten er at jeg ikke har hatt et sekund til overs til å skrive noe som ikke er universitetsrelatert. Assignments, tutorials og midterms har kommet og gått i en endeløs strøm og tiden har rett og slett flydd av sted. Men nå har jeg endelig levert siste assignment før den etterlengtede Spring Break, og jeg tenkte jeg fikk se til å få skrevet litt om hva jeg har gjort de siste månedene. For selv om jeg får det til å høres sånn ut, har det ikke bare vært strev!

Publisert 3. aug. 2015 07:37

Mens jeg sitter her og skriver dette kan jeg ikke helt tro at det bare har gått litt over to uker siden jeg ankom Townsville og det nye livet mitt her. Når jeg tenker tilbake på sist gang jeg vandret nedover Oslos regntunge gater, kunne jeg sverget på at måneder – ikke uker – har passert. Men det får så være; mens Norges lange, kjølige sommerdager er bak meg, befinner jeg meg i en annen verden, et annet klima, et annet liv. Og hvilket liv! Australia, Townsville og James Cook University har virkelig levert og imponert!

Publisert 18. juli 2015 17:32

Murphy’s lov sier at alt som kan gå galt, vil gå galt. Om dette stemmer får du gjøre opp din egen mening om, men jeg føler i hvert fall at reisen min fra lille, hjemmekoselige Norge til store, fremmede Australia har vært preget av denne loven.