Then world behind and home ahead, we'll wander back to home and bed.

Selv om det å dra på utveksling er noe en gjør i sammenheng med utdannelsen, betyr ikke det at det å dra på utvekling kun handler om utdanning. En stor del av det er også selve opplevelsen av å leve i en annen kultur og et annet land, og selvfølgelig – å reise!

Og å reise har jeg gjort. De siste seks ukene etter avsluttede eksamener i Townsville (som heldigvis gikk bra) har gått med på å utforske Australia og New Zealand sammen med gode venner. Julen ble feiret på motell og nyttår på hostell, og jeg har hatt absolutt null julestemning. Men det gjør ikke noe, for julen kommer tilbake neste år, og mens nesten alle andre jeg kjenner som har vært på utveksling dro hjem til jul, har jeg utnyttet hver dag og hvert øyeblikk til å reise og oppleve nye ting istedenfor. Og nå sitter jeg på Dubai International Airport og venter på flyet som skal føre meg hjem til Oslo igjen. Sliten som jeg er etter 16 timer på fly ser jeg selvsagt frem til å komme fram, selv om nostalgien også ligger der. Jeg føler jeg har funnet et hjem nummer 2 i Australia, og det var med tungt hjerte jeg sa farvel. Når jeg tenker tilbake på alt jeg har opplevd på mitt semester på utveksling er det bare gode minner, gode stunder og gode folk som dukker opp i minnet. Jeg ville ikke ha byttet ut denne opplevelsen for noe i verden. Jeg har vokst og lært utrolig mye, og jeg ser frem til å ta de nye kunnskapene og det nye «meg» med tilbake til Norge.

Som en siste ting vil jeg bare så at hvis det er noen der ute som lurer på om de skal på utveksling eller ikke, så vil i hvert fall jeg uten tvil absolutt anbefale det! Dra. Du kommer ikke til å angre. Det er en hel stor verden der ute, og vi i Norge er så heldige at vi har muligheten til å reise ut i den og oppleve den på en måte mange ikke har. Så grip sjansen før den forsvinner.

Og så plutselig kan slutten komme.
Takk for meg!
(For denne gang…)

Publisert 8. jan. 2016 02:52 - Sist endret 8. jan. 2016 02:52

Kjempemoro å høre om hvordan du har hatt det, og lykke til med ditt 'nye' jeg!

Anne Aaen-Stockdale - 8. jan. 2016 15:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere