Utskrift ved Fysisk institutt

Installere printere på UiO-installert Windows 10

1. Klikk med høyre mustast på Windows-ikonet som befinner seg helt nederst til venstre på skjermen. Velg menyvalget 'Run'. Du får da opp en rubrikk.

2.  Skriv inn:

\\pullprint.uio.no\ricoh

Legg merke til at skråstrekene faller mot venstre (backslash).

3.  Trykk på Enter-tasten.  Printeren blir installert.

Du trenger ikke angi hvilken printer du skal sende utskriften til. Utskriften vil komme ut på den printeren der du drar adgangskortet ditt i kortautomaten.

Det fins noen gamle printere uten kortautomat. Disse har navn. For å skrive til en av dem angir du \\pushprint.uio.no\printernavn, hvor printernavn er navnet på printeren.

MacOS

https://www.uio.no/tjenester/it/utskrift/hjelp/med-kortleser/os-x/forstegang.html

Dersom du ikke blir spurt om brukernavn og passord ved utskrift, men bare får beskjed "held for authentication" kan du gå til

Applications > Utilities >> Keychain Access >>> login

og fjerne nøkler for printere som ligger der fra før.

Dersom du ser feilmeldingen "Connection refused" så kan du prøve å sette opp Eduroam på nytt, her: Eduroam.no

Printere ved Fysisk Institutt

Printere med kortleser

Plassering Info Modell (serienr) A3 Farger
Fysikkbygg, vest, 1. etasje ved heisen Ricoh MPC401ZSRSP (G096P500074) Nei Ja
Kjemibygg, vest, 3. etasje korridor mot vest Ricoh MPC401ZSP (G077P100165) Nei Ja
Fysikkbygg, vest, 4. etasje korridor mot syd

Ricoh (G077PA00012)

Nei Ja
Fysikkbygg, vest, 1. etasje

resepsjonen, rom FV144

Ricoh MPC4504ZSP

(C738M420201)

Ja Ja
Fysikkbygg, øst, 3. etasje, HEP/Teori-seksjonen Ricoh MPC401ZSP (G078P4000598) Nei Ja
Fysikkbygg, øst, 4. etasje CCSE

Ricoh IM C4500

(3129M151112)

Ja Ja
Fysikkbygg, vest 3. etasje PoreLab

Ricoh MPC501SP

(3068M710050)

Nei Ja
Forskningsparken

Ricoh MPC401ZSRSP

(G076P400278)

Nei Ja

Alle fungerer som scannere og kopimaskiner også.