News

The list is not exhaustive and articles are in Norwegian or English. See our news articles in Norwegian

Publisert 20. feb. 2024 09:27

Geovitenskaplig karrieredag 22. februar er en unik mulighet for GEO-studenter til å utforske fremtidige karriereveier. Det blir stands, seminar, presentasjoner, og gratis lunsj.  Delta på Geovitenskaplig karrieredag på torsdag, og få verdifull innsikt og bli inspirert!

Publisert 3. jan. 2024 09:59

Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere printer, og hvordan får jeg fri tilgang til pensum? Her er svarene på alt du visste, eller ikke visste at du lurte på.  

Publisert 20. des. 2023 10:56

Klimaendringer øker fare for ekstremvær, og noe vi kan forvente mer av er ekstrem tørke. Nå foreligger 2. utgave av fagboken om hydrologisk tørke. UiO-professor, Lena M. Tallaksen er en av redaktørene. 

Publisert 15. des. 2023 08:30

Med studier i geofag kan Oscar få en jobb hvor han kan kombinere felt- og kontorarbeid. Underveis får han utforske og oppdage helt nye ting om planeten.

Publisert 4. des. 2023 12:13

Årets forelesere for 2023 er nå utnevnt av studentene og Geofaglig Fagutvalg – GFU. Gratulerer til Henrik Svensen og Karianne Lilleøren som får denne gjeve prisen og anerkjennelsen fra studentene i år.

Publisert 15. sep. 2023 10:56

Geologiens dag arrangeres hvert år i regi av Norsk Geologisk Forening. I år var dagen på søndag 10. september, og ved Geologiens dag i Oslo deltok flere studenter og ansatte ved Institutt for geofag på arrangementer og stands. Det ble en vellykket dag med lærerike og interessante aktiviteter for alle som kom, i alle aldre.

Published Sep. 5, 2023 12:14 PM

Five promising researchers at the University of Oslo have been awarded ERC Starting Grants from the European Research Council. The projects showcase the breadth of UiO's disciplines, ranging from sustainability and marginalization to plasma accelerators and sleep.

Publisert 5. sep. 2023 12:04

Fem lovende forskere ved UiO har fått tildelt ERC Starting Grant fra Det europeiske forskningsrådet. Det ble offentlig i dag. Prosjektene viser bredden ved UiOs fagområder, fra bærekraft og utenforskap til plasmaakseleratorer og søvn.

Publisert 1. des. 2022 10:30

Gratulerer til Pål Erik Isachsen og Karianne Lilleøren som nylig ble kåret til Årets forelesere ved Institutt for geofag av studentene.  Prisen deles ut hvert år av Geofaglig Fagutvalg (GFU) på vegne av alle studentene ved instituttet.