Årets forelesere ved Institutt for geofag

Årets forelesere for 2023 er nå utnevnt av studentene og Geofaglig Fagutvalg – GFU. Gratulerer til Henrik Svensen og Karianne Lilleøren som får denne gjeve prisen og anerkjennelsen fra studentene i år.

Foto: Henrik H. Svensen og Karianne Lilleøren er årets forelesere for 2023 ved Institutt for geofag. Diplom ble tildelt de to fra leder og nestleder for Geofaglig fagutvalg (GFU). På fotoet er fra venstre, Markus Haugen (nestleder/GFU), de to prisvinnerne Henrik H. Svensen og Karianne Lilleøren, og Ida Helene Magnor Hansen (leder/GFU). Foto: Gk/UiO

Årets forelesere: Henrik H. Svensen og Karianne Lilleøren er årets forelesere for 2023 ved Institutt for geofag. Diplom ble tildelt de to fra leder og nestleder for Geofaglig fagutvalg (GFU). På fotoet er fra venstre, Markus Haugen (nestleder/GFU), de to prisvinnerne Henrik H. Svensen og Karianne Lilleøren, og Ida Helene Magnor Hansen (leder/GFU). Foto: Gk/UiO

Studentenes pris til årets forelesere ble kunngjort og overrakt på et arrangement 30. november ved Institutt for geofag. Tradisjonen tro ble prisen delt, og gitt både til en mannlig og en kvinnelig foreleser.  

I år var det Henrik H. Svensen og Karianne Lilleøren som ble utnevnt til årets forelesere ved instituttet. Begge de to underviser begynneremner i bachelorprogrammene Geologi og geografi, og Geofysikk og klima, samt at de underviser også i emner på masterprogrammet i geofag. De to bidrar i tillegg i utviklingen av studiene ved instituttet på andre måter.

Begrunnelsene fra studentene for pristildelingene viser at de to har lagt ned en betydelig innsats i sin undervisning og ved å legge til rette for et godt læringsmiljø. En innsats som blir lagt merke til, og som er høyt verdsatt av studentene. Begrunnelsene for pristildelingene er gjengitt i sin helhet under.

Nominasjonene fra GFU for årets forelesere:

Henrik Hovland Svensen

Begrunnelse for nominasjon;
'Henrik Svensen er blitt utnevnt som årets foreleser ved Institutt for geofag på grunnlag av sine pedagogiske evner og engasjement for studentene suksess. Henrik tilpasser undervisningen etter studentenes behov, og han er lydhør for tilbakemeldinger. Dette skaper et engasjerende læringsmiljø. Han utvikler kreative feltaktiviteter som gir praktisk nytte i studentenes fremtidige prosjekter.'

Henrik Hovland Svensen er førsteamanuensis ved Seksjon for jordskorpens prosesser, Institutt for geofag.

Karianne S. Lilleøren

Begrunnelse for nominasjon;
'Som foreleser demonstrerer Karianne en imponerende evne til å tilpasse og forbedre undervisningen i tråd med studentenes ønsker og det som gir mest læringsutbytte. Dette er en uvurderlig egenskap som alle pedagoger burde strebe etter. Karianne utmerker seg også ved å utvikle engasjerende og relevante klasseromsaktiviteter, som ikke bare har bidratt til studentenes læring, men også har vist seg å være nyttig i våre påfølgende prosjekter innen faget. Hun skaper et trygt læringsmiljø der studentene oppfordres til samarbeid og diskusjon.'

Karianne Staalesen Lilleøren er førstelektor ved Seksjon for geodidaktikk og Seksjon for geografi og hydrologi (GeoHyd), Institutt for geofag.

Gratulerer, Henrik og Karianne!

 

Om studentenes 'Årets foreleser' pris

Geofaglig fagutvalg på vegne av studentene har som tradisjon å kåre 'Årets foreleser' ved Institutt for geofag. Den ettertraktede prisen går til en eller flere forelesere som underviser lokalt ved instituttet i emner som undervises enten i vår- eller høstsemesteret. Prisen har ikke blitt delt ut hvert år.

Tidligere års prisvinnere er Pål Erik Isachsen og Karianne Lilleøren i 2022. I 2021 var det Ingrid Anell og Henrik Hovland Svendsen som ble kåret til årets forelesere. Året før der igjen, 2020, var det Anders Mattias Lundmark, GEO og Kristina Dunkel, GEO/Njord, som stakk av med prisen. I 2018 gikk prisen til professorene Lena M. Tallaksen, GEO og Bjørn Jamtveit, GEO/Njord.

Se også

Tidligere prisvinnere, en oversikt

Geofaglig fagutvalg (GFU)

Av Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 4. des. 2023 12:13 - Sist endret 4. des. 2023 13:10