Kandidatmarkeringer for BSc- og MSc-studenter i geofag våren 2023

I juni er det kandidatmarkeringer ved Institutt for geofag for de av studentene som er ferdig eller i ferd med å avslutte graden i nær fremtid. Mange studenter, familie og gjester, samt flere ansatte deltok på årets markering for å feire og gratulere årets kandidater.

Fotoglimt fra kandidatmarkeringene for BSc- og MSc-studenter ved Institutt for geofag den 19. juni. Foto: Sæther/GK/UiO

Fotoglimt fra kandidatmarkeringene for BSc- og MSc-studenter ved Institutt for geofag den 19. juni. Foto: Sæther/GK/UiO

Tradisjonen tro ble det invitert til kandidatmarkeringer ved Institutt for geofag for studenter som blir ferdige med bachelor- eller mastergrad vår/sommer 2023. Kandidater med familie og gjester, samt flere ansatte kom for å feire og gratulere årets avgangsstudenter, mandag 19. juni. 

I alt deltok 18 studenter fra bachelorprogrammene, ni fra Geologi og geografi og ni studenter fra Geofysikk og klima. Fra masterprogrammet deltok 24 studenter. Ikke alle  har anledning til å delta, flere har fremdeles eksamener og andre forpliktelser. 

Seremoni og høytidelige markering

Først ute var kandidatmarkeringen for bachelorstudiene, den er felles for de to programmene Geofysikk og klima og Geologi og geografi. Utdanningsleder Karianne Lilleøren ønsket velkommen, og det var også hilsener fra de to programansvarlige, Pål Erik Isachsen for BSc/Geofysikk og klima, og Henrik Svensen for BSc/Geologi og geografi. Bachelorkandidatene ble introduserte etter hva studieprogram de har tatt. Det var også tale fra to av studentene, Lisa Julianne Nystad og Sina Henning. 

Senere på dagen var det en kandidatmarkering for master i Geofag Også på denne markeringen ble studentene presentert etter studieretning, og i tillegg med tittel på masteroppgaven. Det var også en fin hilsen fra en av studentene, Anne Line Hexeberg Henriksen.  I alt 24 studenter deltok, litt over halvparten av de som blir ferdige i år (46). 

En oversikt over mastereksamener med navn og oppgavetittel kan sees på nett.

Fullføring av studier og en viktig milepæl

Utdanningsleder fremhevet i sin tale til bachelorstudentene at det å fullføre en bachelorgrad ved universitetet er noe å være stolt av. En viktig milepæl som gir mange muligheter. De fleste av studentene velger å gå videre med masterstudier, men flere vil også gå ut i jobb. Noen vil også velge å gå videre med andre studier, kanskje ved andre universiteter. 

I sin hilsen til masterstudentene poengterte utdanningsleder at i tillegg til å ta eksamener i krevende emner i løpet av studiene, har de også fullført en masteroppgave, noe som er prestasjoner på et høyt nivå.

Årets avgangsstudenter har fått merke restriksjonene under corona-pandemien, noe som studentene kom inn på i sin taler, og som også utdanningleder poengterte. Mange har måtte krummet nakken og ikke gitt opp, og får nå belønning i form av fullførte studier. 

Markeringer av årets kandidater

Kandidatmarkeringene er en fin og passe formell avslutning av studiene. Tradisjonstro er det et musikalsk innslag som ble holdt av cellist og kammermusiker Einar Halle. Han fremførte verker av Johan Sebastian Bach. Det er tredje gang Halle står for det musikalske innslaget ved kandidatmarkeringene. 

Musikalsk innslag v/ Marin Stallemo Bakke på hardingfele. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO
Musikalsk innslag av cellist, Einar Halle. Foto: Gunn Kristin Tjoflot/UiO

Kandidatmarkeringene er arrangert av studieadministrasjonen ved Institutt for geofag. Årets eventkomiteen var Vanja Haugland, Marie Berstad, Kristin Aasmundsen, og Kristian Bjelbøle Bakken som alle har lagt inn en stor innsats i å få en vellykket markering. Også flere andre har bidratt.

Årets markering er det femte året det arrangeres kandidatmarkeringer for BSc- og MSc-studenter ved instituttet. 

Program

Program for BSc- og MSc-markeringene:Bildet kan inneholde: blomst, blomstarrangering, blomster~~pos=trunc, rød, anlegg.

Seremoniene ble avholdt 19.6.2023.

Studier ved Institutt for geofag

Bachelor

Master

Av Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 20. juni 2023 17:06 - Sist endret 13. mai 2024 09:48