Aktuelt innen forskning

Forskningsaktuelt fra Titan

• elisabeth-müller Prøveforelesning: Elisabeth Müller 28. aug. 2018 10:00

MSc Elisabeth Müller ved Institutt for biovitenskap avholder prøveforelesning over oppgitt emne: The roles of macrophages of different origin in protection against infection

• elisabeth-müller Disputas: Elisabeth Müller 28. aug. 2018 13:00

MSc Elisabeth Müller ved Institutt for biovitenskap vil forsvare sin avhandling for graden PhD: Activation of antitumor M1 macrophages for cancer immunotherapy

• Oslo Symposium on Ecology, Evolution and Genomics 30. aug. 2018 09:00

The inaugural Oslo Symposium on Ecology, Evolution, and Genomics will be held on Thursday, 30 August 2018. The theme is: “ Bridging the Fundamentals of Ecology, Evolution, and Genomics: Challenges and Solutions”. The co-organisers are CEES Chair Nils Chr. Stenseth and CEES Researcher Jeffrey Hutchings (Dalhousie University, Canada).

• 507-tick-deer Mer, men mindre farlig 21. juli 2016 13:31

Det kan være mer flått i områder med mye hjortedyr, men det trenger ikke å bety at det er flere tilfeller av Lyme borreliose! Økningen i antall flått skyldes flere faktorer enn bare hjortedyr viser en ny studie gjort av Atle Mysterud.

• ija---svampe-embryoer Omvendt kreftjakt 18. jan. 2016 16:19

Ved å finne svaret på hvordan celler begynner å samarbeide, får forskere kanskje også svaret på hvorfor de slutter med det. Det er nemlig det som skjer når en kreftcelle oppstår.

• 15846245276_55e26dbc9e_z Binder CO2 – trues av klimaendringer 9. des. 2015 16:29

En familie av mikroalger er kjent for å ta opp CO 2. Forskere har nå funnet ut at ulike varianter av samme art kan reagere ulik på klimaendringer. Dette betyr at arten i fremtiden kan bli dårligere til å ta opp CO 2.