Aktuelt innen forskning

Forskningsaktuelt fra Titan

• Den vestre delen av Skagerrak er med på dette bildet fra Envisat-satellitten Nå skal det forskes mer i det glemte havområdet 4. des. 2019 08:05

– Vi vet for lite om hvordan klimaendringer, forurensning og overfiske påvirker Skagerrak, Kattegat og Oslofjorden. Havområdet har vært litt glemt, sier professor Nils Chr. Stenseth. – Men nå skal seks institusjoner utvikle mer forskningssamarbeid knyttet til dette havområdet. Sammen er vi nemlig langt sterkere enn hver for oss, sier dekan Morten Dæhlen.

• This male tiger has just come out of the water. Indian authorities may have exaggerated claims of rising tiger numbers 29. nov. 2019 00:01

The Indian government claims that the national tiger population has more than doubled since 2006, but independent scientists have found this highly unlikely. It is almost impossible for the tiger population to grow with such speed in such an inexplicable manner, according to the scientists.

• Emma Wistrøm på Cern. Studenter holder hjulene i gang i partikkelfysikkens Mekka 22. nov. 2019 09:36

Du får ikke være student på Cern hvis du ikke samtidig bidrar til den daglige driften på de mange forskningslaboratoriene. Vi har møtt masterstudent Emma Wistrøm på Cern.

• Sjimpanse Derfor er ikke mennesker sjimpanser 21. nov. 2019 11:53

Bare fire prosent av DNA-et vårt skiller oss fra sjimpansene. Så hva bestemmer at et menneske er et menneske og ikke noe annet?

• 507-tick-deer Mer, men mindre farlig 21. juli 2016 13:31

Det kan være mer flått i områder med mye hjortedyr, men det trenger ikke å bety at det er flere tilfeller av Lyme borreliose! Økningen i antall flått skyldes flere faktorer enn bare hjortedyr viser en ny studie gjort av Atle Mysterud.

• ija---svampe-embryoer Omvendt kreftjakt 18. jan. 2016 16:19

Ved å finne svaret på hvordan celler begynner å samarbeide, får forskere kanskje også svaret på hvorfor de slutter med det. Det er nemlig det som skjer når en kreftcelle oppstår.

• 15846245276_55e26dbc9e_z Binder CO2 – trues av klimaendringer 9. des. 2015 16:29

En familie av mikroalger er kjent for å ta opp CO 2. Forskere har nå funnet ut at ulike varianter av samme art kan reagere ulik på klimaendringer. Dette betyr at arten i fremtiden kan bli dårligere til å ta opp CO 2.