English version of this page

Stenseth valgt inn i amerikanske National Academy of Sciences

Professor Nils Chr. Stenseth er valgt inn i National Academy of Sciences.

Person

Professor i økologi og evolusjon Nils Chr. Stenseth er valgt inn som medlem i det amerikanske vitenskapsakademiet National Acedemy of Sciences.

Photo: Eva C. Simonsen

Professor i økologi og evolusjon ved Institutt for biovitenskap Nils Christian Stenseth, er blitt valgt inn i det prestisjetunge amerikanske akademiet National Academy of Sciences (NAS). Det ble klart da NAS offentliggjorde nye medlemmer og assosierte til akademiet tirsdag 28. april.

Stenseth er med det en av seks nålevende, norske forskere som inngår i det celebre selskapet (les om de andre norske forskerne her)

Det amerikanske vitenskapsakademiet NAS ble opprettet av den amerikanskje kongressen i 1863, signert av President Abraham Lincoln. Vitenskapsakademiet fungerer som rådgiver for den amerikanske regjeringen i spørsmål relatert til forskning, technologi og utvikling. (kilder: SNL og Wikipedia)

Stenseth inngår i medlemskategorien foreign associates, som per 2015 teller 452 personer. Øvrige, amerikanske medlemmer teller 2250. Blant NAS-medlemmene finner man 200 Nobelpris-vinnere. Nye medlemmer blir valgt på livstid.

National Academy of Sciences-bygningen i Washington, D.C.

Photo: Maxwell MacKenzie/National Academy of Sciences

Av Tore Oldeide Elgvin
Publisert 29. apr. 2015 08:32 - Sist endret 11. okt. 2018 13:17