Forside

Studier

Bachelor (3 år)

Master (2 år)

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra emner innen instituttets fag

Les mer om hvordan Biologi og Molekylærbiologi er blitt til bachelor i Biovitenskap

Personer

Finn ansatte og studenter

Tjenester og verktøy

Forskning

Nytt om biovitenskap fra Titan

 • Storjoen er en høyarktisk art som forsvarer sitt reirområde hvis du kommer for nær. Urovekkende mye miljøgifter i storjo 19. nov. 2018 15:51
  Innholdet av miljøgifter i blodet hos storjo kan være både høyt og ekstremt varierende, har forskere tidligere oppdaget. Nå har de også funnet sammenhengen: De storjoene som spiser egg eller unger av andre sjøfugler, får i seg mer miljøgifter enn de som spiser mest fisk.
 • Hver hoppekreps vokste opp i sitt eget lille kammer i laboratoriet. Faren for å bli spist forsterker virkningen av miljøgift 14. nov. 2018 10:33
  Som de første i verden har forskere ved UiO påvist hva kombinasjonen av menneskeskapt forurensning og en naturlig stressfaktor kan føre til i et marint miljø. Når små hoppekreps utsettes for både en miljøgift og risikoen for å bli spist, bruker de lengre tid på å bli voksne og kjønnsmodne.

Aktuelle saker

 • sommerprosjekt_prisvinnere_670 Sommerprosjekter for studenter: Bilder og videoer fra avslutningsseminar 15. nov. 2018 10:56

  Posterpriser, studentpresentasjoner og inspirasjonsforedrag stod på programmet da årets runde med sommerprosjekter for studenter ble avrundet 13. november. Det blir ny runde med sommerprosjekter i 2019.

 • livsvitenskapsbygget_970 Livsvitenskapsbygget: Omfattende brukermedvirkning 9. okt. 2018 08:10

  Livsvitenskapsbygget ved UiO er godt inne i detaljprosjekteringsfasen. Dette er en omfattende prosess hvor studenter og ansatte får komme med innspill til utforming av areal og utstyr. UiO åpner nå også for at eksterne aktører får komme med innspill.

Arrangementer

21 nov.
08:00, Nationaltheatret, Publikumsfoajéen, Johanne Dybwads plass 1
21 nov.
21 nov.
21 nov.
17:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes hus

Våre forskere i media

 • Fra Plan S til Plan B? 20. nov. 2018 11:43
  Kristian Gundersen serverer en Plan B som alternativ til Plan S for Iselin Nybø og John-Arne Røttingen.
 • Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning av Plan S 19. nov. 2018 17:25
  Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag. I skrivende stund har 190 norske forskere signert oppropet.
 • - En oppfordring til å være tøffere 18. nov. 2018 16:54
  I mannsdominerte fagmiljøer kan kvinner havne utenfor de uformelle nettverkene som kan avgjøre suksessen som forsker. Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved UiO har prøvd å løse problemet.
 • Torsken manglar eit viktig gen i forsvaret mot miljøgifter 18. nov. 2018 04:32
  FORSKEREN FORTELLER: Korleis kan eit gen som er så viktig i nokre virveldyr gå tapt i evolusjonen av andre artar? Havets helse er under hardt press.
 • «Mangler MDG fundamentale naturfagskunnskaper?» 17. nov. 2018 12:01
  Leder av Oslo MDG, Einar Wilhelmsen, har harselert over landskapsarkitekt Johs. Oraugs debattinnlegg i Akersposten om CO2-konsekvenser med bymessig fortetting av Smestad. Det svarer Oraug på her. 14.
 • Gundersen misforstår og overser dokumentasjon 14. nov. 2018 15:50
  Det er absolutt ingen grunn til å hevde at kvalitet ikke kan sikres like godt med et åpent publiseringssystem. Dette er en kortslutning som mange kritikere gjør, uten at de gidder å sette seg inn i forskningen om Open Access.

Ledige stillinger

Ingen ledige stillinger.

Utleie av forskningsinfrastruktur

 

Ved behov for spesialisert utstyr er det mulig å leie forskningsinfrastruktur hos oss. Dette spenner fra mikroskopitjenester til forskningsfartøyer.