Aktuelle saker

Portrettbilde av Knut H. Rolland.
Publisert 15. feb. 2021 16:42

Vår kjære kollega, Knut H. Rolland, sovnet inn onsdag 10. februar, rett før han skulle ha fylt 48 år. Han var en uerstattelig kollega som etterlater seg et stort tomrom. Det er et ubegripelig tap for instituttet.

Skjermdump fra Zoom-møtet
Publisert 13. jan. 2021 17:26

Kronprinsparet inviterte forskerduoen Kristin og Jørn Braa til et møte, for å høre mer om utviklingen av helseinformasjonssystemet DHIS2. Nylig vant forskerne den anerkjente Roux-prisen for arbeidet sitt.

Publisert 19. nov. 2020 10:23

Her har du oversikten over emner til våren som ikke har vært undervist tidligere. Noen av disse er videreføringer av gamle emner og noen er helt nye.

Publisert 12. nov. 2020 08:36

Nyvalgt instituttleder, Stephan Oepen, og hans stedfortreder, Ingrid Chieh Yu, er medlemmer av instituttstyret i kraft av sine verv. Nå skal vi velge øvrige medlemmer av instituttstyret for perioden 1.1.2021 – 31.12.2024.

Undervannsrobot
Publisert 21. okt. 2020 15:25

Hvordan virker hjernen til AI-baserte roboter som opererer under vann? Det er spørsmålet som UiO-forskere ønsker å besvare i et nytt europeisk forskningsprosjekt. Eksperter på AI og pålitelighetsanalyse skal samarbeide med firmaer som utvikler undervannsroboter.

studentene sitter i en gruppe i en trapp. lyse klær og vennlige smil.
Publisert 20. aug. 2020 09:24

Informatikkstudentene Bendik, Domantas, Jonathan og Madelen har i sommer vært ansatt hos Itera hvor de har hatt Nordea Finans som kunde. Her har de utviklet en webapplikasjon for billån.

Bildet kan inneholde: font, grafisk design, illustrasjon, design, teknologi.
Publisert 5. juli 2020 22:57

Som et tiltak for å opprettholde kontakt og samhold på tvers har noen av studentene opprettet en IFI-blogg.

Bloggen drives av og for studenter og gir et ærlig innblikk i studenthverdagen og hvordan det er å være IFI-student.

Publisert 5. juni 2020 13:42

Her har du oversikten over emner til høsten som ikke har vært undervist tidligere. Noen av disse er videreføringer av gamle emner og noen er helt nye.

Bildet kan inneholde: natt, landemerke, lys, arkitektur, bygning.
Publisert 22. apr. 2020 09:57

Kristian Bjørkdahl kritiserer universitetsledelsen for beslutningen om å planlegge for et digitalt høstsemester. Universitetet i Oslo skal i august ta imot 7000 nye studenter. Vi må sørge for at vi møter ungdommen som legger noen av sine beste år i våre hender på aller beste måte. Innlegget er først publisert i Uniforum.

Bildet kan inneholde: publikum, mennesker, publikum, offentlig område, begivenhet.
Publisert 21. apr. 2020 09:00

Norske helsemyndigheter varsler at det antagelig blir ulike former for koronatiltak i hele 2020. Det vil påvirke hvor mange personer som kan være i grupper. Universitetet i Oslo planlegger derfor for digital undervisning også til høsten.