Ni gode grunner til å studere informatikk ved Universitetet i Oslo

Studér informatikk og bli med å påvirke den teknologiske utviklingen. Du kan slippe kreativiteten løs og skape noe nytt, og som nyutdannet kommer du raskt ut i jobb. I tillegg har vi i et skikkelig bra studiemiljø på institutt for informatikk og du får tilhørighet til Universitetet i Oslo.

1. Informatikk er gøy

Bildet kan inneholde: topp, klær, ansikt, hånd, yttertøy.
Leonora Nymo, student ved informatikk: programmering og systemarkitektur

– Det er litt merkelig, jeg hadde aldri programmert før og var ikke en tech-person i det hele tatt. Da jeg startet på programmering og systemarkitektur var det noe som bare klikket med en gang! Det er noe med måten man kombinerer logikk med kreativitet og virkelig få lov til å gjøre ting på din egen måte. Å lage noe helt fra bunnen av synes jeg er ganske kult.

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, smil, arkitektur, eiendom.
Eivind Arnesen Echkhoff, student ved informatikk: design, bruk, interaksjon

– Jeg studerer Informatikk fordi jeg elsker ideen om fremtiden. Jeg vil være med på utviklingen av teknologien og være med på å påvirke den. Mange tror informatikk bare handler om å sitte foran en datamaskin, men informatikken handler om så mye mer. For meg knyter informatikk sammen mine teknologiske, kreative og menneskelige egenskaper.

Bildet kan inneholde: panne, smil, synsomsorg, briller, flash fotografering.

2. Skap fremtiden!

Vil du jobbe med roboter, starte en bedrift i Silicon Valley eller bidra til å redde verden? På IFI finner du et studieprogram som passer for deg! Her er det plass til de store drømmene og du lærer deg verktøyene som brukes for å skape fremtiden.

Du får muligheten til å utvikle deg selv og lære gjennom prøving og feiling. Uansett hvilken studieretning du velger, vil du være godt rustet for ditt fremtidige karrierevalg. Kom som du er, skap hva du vil!

Se video

3. Inkluderende studiestart

Her skal alle studenter føle seg ivaretatt.

Etter en aktivitetsrik studiestart med faddergruppene, pleier vi å arrangere et to-dagers seminar på Sundvolden, så du kan bli enda bedre kjent med andre studenter og forelesere. Instituttet arrangerer også en egen jentedag.

I tillegg får alle nye studenter tilbud om en personlig veiledningssamtale med erfarne og veldig hyggelige veiledere. Gjennom SiO Helse får alle UiO-studenter tilgang til tjenester og kurs.

Mannlig student som sitter blant andre studenter
Faddere fra studiestarten i 2021.

4. Aktivt studiemiljø

Tre studenter som diskuterer.
Gruppelærere i foajéen.
Som informatikkstudent treffer du imøtekommende gruppelærere og medstudenter. Dessuten er foreleserne med på gøyale ting som å anmelde memes.

Informatikkstudedentene har mange studentforeninger og du finner garantert en forening som passer for deg. Ta for eksempel en titt på IFI spillutvikling, Toastjærn eller Cybernetisk Selskab som drifter IFI-studentenes kafé og bar i Escape

5. Vår egen mini-campus

Her i Ole-Johan Dahls hus har vi vår egen kantine, bibliotek, bar og kafé. Vi har også flere lesesaler, kollokvierom og hvert bachelorprogram har sine egne linjerom hvor man kan slappe av og være sosiale. Det er viktig å ta vare på kropp og sjel!

Vi har til og med vår egen lab kalt Åpen Sone hvor vi kan leke med symaskiner, 3D-printere, laserkuttere og mye mer. Her får du frie tøyler!

Bildet kan inneholde: mat, drikke, kaffe, kopp, brunsj.
Ta en velfortjent kaffepause i Escape. Victoria er en av de frivillige baristaene.
Mann med briller snakker med kvinne med fargerikt hår

6. Informatikk er kreativt!

Tenker du at teknologi og programmering høres tørt og kjedelig ut? Lenger unna sannheten kan du faktisk ikke komme. Å bruke maskiner til å løse oppgaver for oss krever at vi tenker annerledes.

– Det er lett å tenke at programmering er sånn at bare du har pugga alle ordene, og lært deg mange oppskrifter, skal du være sikra, sier Geir-Kjetil Sandve.

– Programmering er en kreativ prosess som kan minne mer om kunst enn andre ting, avslører Sandve i podcasten til kode24.

7. Faglig tyngde

Informatikkstudentene er opptatt av faglige utfordringer og kvalitet. Mange forelesere har spisskompetanse innen sine fagfelt.

Informatikkutdanningene ved Universitetet i Oslo er tett koblet til forskningen. Som student får du møte dyktige forskere som presenterer den nyeste kunnskapen direkte fra fagmiljøene.

Smilende kvinne utenfor informatikkbygget
Førsteamanuensis Viktoria Stray forsker blant annet på effektive møter, koordinering i en hybrid arbeidshverdag og tverrfaglig teamarbeid.

8. Bedriftene kjemper om deg

Bildet kan inneholde: panne, smil, muskel, organ, kjole skjorte.
Magnus Eckhoff på sommerjobb hos Bekk.

Med en bachelor i informatikk kan du jobbe innen utallige bransjer med god ønn allerede fra starten av. Informatikere kan f.eks. jobbe innen IT, kommunikasjon, media, helse, miljø og sikkerhet, både i privat og offentlig sektor.

Over 90% av IKT-studenter får jobb før de er ferdige å studere og 96% er jobb etter et halvt år viser Teknas undersøkelse. De fleste bransjer trenger kloke hoder innen IT, og som IFI-student vil du merke at mange bedrifter konkurrerer om å ansette deg.

ikoner som marker ni av ti figurer.

9. Bli UiO-student!

Universitetet i Oslo er landets fremste universitet og ledende i Europa. Oslo er også en helt spesiell studentby med en yrende kulturliv og korte avstander mellom by, fjord, fjell og mark. Byen byr også på unike muligheter til å knytte kontakt med arbeidslivet.

Velg utdanning ved Universitetet i Oslo

Videre studier

Etter fullført bachelorgrad i informatikk kan du søke opptak til master hos oss. I tillegg kvalifiserer du til å søke andre mastergrader ved UiO.