Ti gode grunner til å studere informatikk ved Universitetet i Oslo

Hvis du studerer informatikk kan du være med å påvirke den teknologiske utviklingen. Du kan slippe kreativiteten løs, skape noe nytt og som nyutdannet er du så å si garantert en jobb. I tillegg tar du del i et skikkelig bra studiemiljø på UiO.

1. Informatikk knytter oss tettere sammen

Bildet kan inneholde: klær, smil, kinn, mennesker, frakk.
Skjermdump fra Zoom-møte med kronprinsparet.
Hvordan kan vi  jobbe effektivt sammen digitalt når samfunnet stenges ned? Hvordan får vi raskere internett? Hvordan kan systemene bli enklere å bruke? Slike spørsmål bryner forskerne våre seg på og gjør verden til et litt bedre sted. Våre forskere har også utviklet digitale pakker for sporing av Covid-19 og Kronprinsparet inviterte dem til et Zoom-møte.

2. Derfor studerer jeg informatikk

Bildet kan inneholde: topp, klær, ansikt, hånd, yttertøy.
Leonora Nymo, førsteårsstudent ved informatikk: programmering og systemarkitektur

– Det er litt merkelig, jeg hadde aldri programmert før og var ikke en tech-person i det hele tatt. Da jeg startet på programmering og systemarkitektur var det noe som bare klikket med en gang! Det er noe med måten man kombinerer logikk med kreativitet og virkelig få lov til å gjøre ting på din egen måte. Å lage noe helt fra bunnen av synes jeg er ganske kult.

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, smil, arkitektur, eiendom.
Eivind Arnesen Echkhoff, førsteårsstudent ved informatikk: design, bruk, interaksjon

– Jeg studerer Informatikk fordi jeg elsker ideen om fremtiden. Jeg vil være med på utviklingen av teknologien og være med på å påvirke den. Mange tror informatikk bare handler om å sitte foran en datamaskin, men informatikken handler om så mye mer. For meg knyter informatikk sammen mine teknologiske, kreative og menneskelige egenskaper.

3. Slipp kreativiteten løs!

Bildet kan inneholde: briller, hår, ansiktshår, skjegg, hake.
Geir-Kjetil Sandve.

Informatikk er kreativt! Mange tenker nok at teknologi og programmering både er tørt og sterilt, men lenger unna sannheten kan du faktisk ikke komme.

I motsetning til mange andre realfag er det fantasien, ikke naturlovene, som setter grensene for datateknologi. Å bruke maskiner til å løse oppgaver for oss krever at vi tenker annerledes, og dette lærer du på her.

– Jeg sier allerede i første forelesning at programmering er en kreativ prosess, som kan minne mer om kunst enn andre ting, sier foreleser Geir-Kjetil Sandve.

4. Ny, men ikke alene

Mannlig student som sitter blant andre studenter
Informatikkstudent Philip Havig (21) var koordinator for faddersjefene på UiO i 2020. Foto: Jarli&Jordan/UiO

Her skal alle studenter føle seg ivaretatt.

– Man husker hvordan det var å stå der selv og vet hvor mye det betyr å bli tatt godt imot, sier Philip Havig.

Like etter en aktivitetsrik studiestart med faddergruppene, blir det vanligvis arrangert en to-dagers workshop, så du kan bli enda bedre kjent med både studenter og ansatte. IFI arrangerer også en egen jentedag.

I tillegg får alle nye studenter tilbud om en personlig veiledningssamtale med erfarne og veldig hyggelige veiledere. Gjennom SiO Helse får alle UiO-studenter tilgang til tjenester og kurs.

5. Bedriftene kjemper om deg

Med en bachelor i informatikk kan du jobbe innen utallige bransjer med god lønn allerede fra starten av. Informatikere kan f.eks. jobbe innen IT, kommunikasjon, media, helse, miljø og sikkerhet, både i privat og offentlig sektor.

Over 90% av IKT-studenter får jobb før de er ferdige å studere og 96% er jobb etter et halvt år viser Teknas undersøkelse. De fleste bransjer trenger kloke hoder innen IT, og som IFI-student vil du merke at mange bedrifter konkurrerer om å ansette deg.

 

Bildet kan inneholde: mennesker, sosial gruppe, tekst, grønn, samfunnet.

 

6. Et godt studiemiljø

Som IFI-student treffer du imøtekommende gruppelærere og medstudenter. Dessuten er foreleserne med på gøyale ting som å anmelde memes.

IFI har mange studentforeninger og du finner garantert en forening som passer for deg. Ta for eksempel en titt på IFI spillutvikling, Toastjærn eller Cybernetisk Selskab som drifter IFI-studentenes kafé og bar i Escape

To studenter utenfor Ole-Johan Dahls hus
Gruppelærerne Andrea og Bendik.

7. IFI-studentene er fornøyde!

Studiebarometeret gjennomfører årlige undersøkelser blant studentene, og studieprogrammene ved IFI scorer langt over snittet i mange kategorier. IFI-studentene er opptatt av faglige utfordringer og kvalitet, og her ser du studentenes helhetsvurdering av hvert enkelt studieprogram:

Grafisk fremstilling av score 3,8 av 5,0Informatikk: design, bruk, interaksjon
3,8 av 5,0


Grafisk fremstilling av score 4,3 av 5,0Informatikk: digital økonomi og ledelse
4,3 av 5,0


​​​​​Grafisk fremstilling av score 4,8 av 5,0Informatikk: programmering og systemarkitektur
4,8 av 5,0


Grafisk fremstilling av score 4,7 av 5,0Informatikk: robotikk og intelligente systemer
4,7 av 5,0


Grafisk fremstilling av score 3,9 av 5,0Informatikk: språkteknologi
3,9 av 5,0

8. Vi har vår egen mini-campus

Bildet kan inneholde: mat, drikke, kaffe, kopp, brunsj.
Ta en velfortjent kaffepause i Escape. Victoria er en av de frivillige baristaene.

Her på IFI har vi vår egen kantine, bibliotek, bar og kafé. Vi har også flere lesesaler, kollokvierom og hvert bachelorprogram har sine egne linjerom hvor man kan slappe av og være sosiale. Det er viktig å ta vare på kropp og sjel!

Vi har til og med vår egen lab kalt Åpen Sone hvor vi kan leke med symaskiner, 3D-printere, laserkuttere og mye mer. Her får du frie tøyler!

9. Videre studier

Etter fullført bachelorgrad i informatikk kan du søke opptak til master hos oss. I tillegg kvalifiserer du til å søke andre mastergrader ved UiO.

10. Finn studiet som passer for akkurat deg!

Vil du jobbe med roboter, starte en bedrift i Silicon Valley eller bidra til å redde verden? På IFI finner du et studieprogram som passer for deg! Her er det plass til de store drømmene og du lærer deg verktøyene som brukes for å skape fremtiden.

Du får muligheten til å utvikle deg selv og lære gjennom prøving og feiling. Uansett hvilken studieretning du velger, vil du være godt rustet for ditt fremtidige karrierevalg. Kom som du er, skap hva du vil!

Kontakt oss