Karriereintervjuer

To kvinnelige studenter sitter og jobber i et lyst kontorlandskap med blomster og ledninger

Skulle du ønske det var mulig å snakke med Ruter og få reiseinformasjonen gjennom hørepluggene i en hektisk hverdag? I sommer jobbet UiO-studenter med å utvikle en talestyrt assistent for Ruter som kan gjøre dette mulig.  

Sharanan står på toppen av DNB-bygget i Barcode med utsikt over fjorden og Lambda

Informatikkstudenten Sharanan gikk til topps i årets DNB Digital Challenge. I tillegg til pengepremie fikk han tilbud om en sommerjobb, der han har drevet med maskinlæring og tekstanalyse i finansdokumenter.

Kristoffer Holm på kontoret og kontorbygget til Sopra Steria

I fjor ble Sopra Steria kåret til Norges beste arbeidsplass. Her jobber informatiker Kristoffer Holm som interaksjonsdesigner. Jobben hans er å lage systemer som gjør arbeidshverdagen mer effektiv og smooth for folk.

Bildet kan inneholde: briller, smil, laptop, datamaskin, gatemote.

Når stadig flere bransjer blir digitalisert, er det nødvendig at lederne er gode på teknologi. Det tok Julie Eldøy på alvor. Nå går hun på det nystartede studieprogrammet Informatikk: digital økonomi og ledelse.

Bildet kan inneholde: smil, datamaskin, bord, personlig datamaskin, dataskjerm.

Fem års studier innen robotikk var ikke nok for Tønnes. Nå er han doktorgradsstipendiat i et fagfelt som utvikles i en vanvittig fart. Han jobber med kunstig intelligens, og forsker på hvordan roboter lærer seg å gå. 

Bildet kan inneholde: panne, kinn, skjorte, øyenbryn, øye.

Som postmaster ved USIT har Tobias Langhoff et stort ansvar for eposten til brukerne ved universitetet, og han driver med alt fra drift til programmering.

Bilde av Torkil Vederhus med mobil

Torkil Vederhus stilte som rektorkandidat mens han tok mastergrad, men valgte en helt annen karrierevei etter endte informatikkstudier. Nå har han en spennende og variert stilling som app-utvikler i BEKK.

Han var litt sløv på videregående og begynte å kjøre drosje. Men så ble Terje Mjøs bitt av IT-basillen på UiO. Nå er han toppsjef i EVRY, Norges største IT-selskap.

Hva er det som gjør at enkelte nettsider og applikasjoner er lettere å finne frem på og bruke enn andre? Åshild Aaen Torpe har spesialisert seg på å lage brukervennlige løsninger.