AV-utstyr ved Ifi

IFIDRIFT har ansvar for AV-utstyr (Audio-Visuelt utstyr) som benyttes i de fleste lokaler der Ifi har undervisnings- og møtevirksomhet, med unntak av Vilhelm Bjerknes Hus og Sophus Lies Auditorium.

Møterom med AV-utstyr (videoprojektor, lerret og lyd)

Lokasjoner

Vilhelm Bjerknes hus og Sophus Lies Auditorium

Kontakt MN-fakultetet for informasjon og hjelp med AV-utstyr i Vilhelm Bjerknes Hus og Sophus Lies Auditorium.

Ole-Johan Dahls hus (IFI2)

Alt AV-utstyr i Ole-Johan Dahls hus supporteres av IT-drift ved Ifi, epost: ifidrift@ifi.uio.no, telefon: 22852714, besøksadresse: OJD resepsjon 1.etg eller ekspedisjon 4 etg

Kristen Nygaards hus (IFI1)

AV-utstyret i Kristen Nygaards hus' store- og lille auditorium supporteres av IT-drift ved Ifi (se OJD for kontaktinfo).

Typisk AV-utstyr ved Institutt for informatikk

Rom med typisk AV-utstyr har videoprojektor/lerret (evt. veggmontert flatskjerm), lyd og styringspanel av type touchskjerm.

Brukergrensesnittet skal være enkelt og velkjent fra eksisterende lokaler.

De fleste (ikke alle) rom har fast windows-PC (DeskPC)

I alle rom skal det være mulig å koble medbragt utstyr på HDMI/Displayport (video+lyd i samme kabel) og/eller DVI/VGA (video og lyd i separate kabler).

For ytterligere informasjon se meny til venstre under "AV-utstyr".

Spesielle tips vedrørende AV-utstyret i Ole-Johan Dahls hus

 • Målsettingen er at Ifis AV-utstyr alltid skal stå i en kjent tilstand slik at det virker også for neste bruker.
   
 • Omkobling, flytting og andre endringer må derfor ikke gjøres. Eventuelle endringsønsker må rettes til Ifidrift.
   
 • Dersom man ikke har benyttet AV-utstyret tidligere bør man bruke noe tid for å gjøre seg kjent med det før man skal ta det i bruk.
   
 • Alle rom i OJD kan vise digital video i HD eller full-HD. I visse tilfelle kan digitale videokilder kreve at videofremviser må autentiseres med såkalt HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) før videosignal vises. Det er ikke alle rom i OJD som støtter HDCP-autentisering.
  Fremvisning av materiale beskyttet av HDCP-autentisering (f.eks. endel DVD/BlueRay-filmer) og/eller bruk av utstyr som krever HDCP-autentisering uansett innhold (Apple-utstyr) vil medføre at video ikke vises i rom som ikke har HDCP-støtte. Dette gjelder kun digital video, dvs. HDMI, DVI og Displayport. Analog video, dvs. VGA fungerer uavhengig av HDCP.

   
 • Vær oppmerksom på at nyere laptoper kan støtte videooppløsninger som ligger over det vårt AV-utstyr støtter. Vær også oppmerksom på at kilder som gir ut høyere videooppløsninger enn fullHD ofte krever HDCP v2.2 (4K) eller høyere som heller ikke AV-utstyret støtter. Et tips er å holde seg innenfor 1080p oppløsning og HDCP v1.4. 
   
 • Ved bruk av eksterne videoadaptere som plugges i laptopen så bør man velge originaladaptere og ikke uorginale adaptere.
   
 • Alle projeksjonslerret i OJD er motoriserte og styres fra touchpanel. Vennligst ikke berør eller dra i lerretene. Se til at lerretet løper fritt og at det ikke er plassert hindringer i veien for dette. Projeksjonslerreter tåler ikke å bli tusjet på da blekket ikke lar seg vaske bort. Eneste måte å fjerne tusjing på er en kostbar utskiftning av hele lerretet med kasse og motor. Vær snill å ikke tusje på lerretene våre.
   
 • I OJD er det over 80 lokasjoner med AV-utstyr. Fra tid til annen kan og vil feil dessverre oppstå.
  Selv om utstyrsstatus overvåkes via nett og det pågår kontinuerlig vedlikehold og utvikling av utstyret så ønsker vi tilbakemelding om feil slik at vi kan få rettet slike så fort som mulig.

Support, veiledning og hjelp

Support fåes ved henvendelse til resepsjonen i 1.etg (tlf 22840991) eventuelt Ifidrift i 4.etg (tlf. 22852714, epost: ifidrift@ifi.uio.no)

------

Kontakt drift@ifi.uio.no, tlf. 22852714 for ytterligere spørsmål.

Publisert 21. jan. 2011 13:55 - Sist endret 8. juni 2022 12:45