Streaming

Streaming vil si overføring av lyd og video i sanntid fra rom i IFI2 distribuert over nett.

Streaming

Noen få rom har utstyr for å streame video+lyd inn/ut. Streaming kan gjøres mellom disse rommene eller til/fra Usits streaming server. Streaming konfigureres og startes via styrepanel for AV-utstyr i det enkelte rom.

Romliste for streaming:

- Simula

- Smalltalk

- KN-salen

Streaming input

Streaming ut benytter rommets fastmonterte kameraer og mikrofoner som kilde. Streamingen styres fra touchpanel fra AV-utstyr.

Det er mulig å mikse sammen 2 videokilder i samme bilde, typisk kamerabilde og presentasjon. I tillegg legges det på lyd, typisk talelyd fra mikrofon.

Streaming output

For streaming inn til rom kan man benytte rommets faste PC eller en medbragt laptop hvor man kjører programvare for å ta inn streaming, f.eks. VLC eller liknende. PC/laptop kan kobles til video/lyd-inngang på AV-utstyret og man kan vise frem streamingen på samme måte som om man kjører en vanlig presentasjon i rommet.

Utstyr for streaming

Ifi har følgende utstyr for streaming:

- I KN-salen, Smalltalk og Simula: Crestron DM

- I simula: Cynap

Publisert 13. mars 2014 15:51 - Sist endret 11. mars 2020 15:59