Aktuelt

Foto: Årets forelesere: Pål Erik Isachsen og Karianne Lilleøren ble årets forelesere for 2022 ved Institutt for geofag, kåret av studentene/GFU. Foto: Gk/UiO

Gratulerer til Pål Erik Isachsen og Karianne Lilleøren som nylig ble kåret til Årets forelesere ved Institutt for geofag av studentene.  Prisen deles ut hvert år av Geofaglig Fagutvalg (GFU) på vegne av alle studentene ved instituttet.

Bildet kan inneholde: verden, font, sirkel, teknologi, urbant design.

Vi inviterer deg med på Forskernatt om Solen.  Kunstformidler Sivert Thue ved MUNCH og professor Oddbjørn Engvold ved RoCS - Rosseland senter for solfysikk, ITA, UiO snakker om kunst og astrofysikk på Litteraturhuset fredag 30. september kl. 18.00 - 19.00.

Bildet viser hav og himmmel

Hva er vårt forhold til Hvalrossen Freya? Kan alger bli til medisin? Og hva forteller havets idehistorie oss? Og er det håp for Oslofjorden? Det er spørsmål som diskuteres i Domus Bibliotheca under Forskningsdagene denne uken.

Foto: Studenter på Geologiens dag 10. september. Studenter fra GÆA (Gæa Norvegica) og Geofaglig fagutvalg – GFU deltok på flere forskjellige stands, og bidro til faglige opplegg og formidling med ulike aktiviteter på Geologiens dag 2022, den 10. september. I tillegg deltok flere ansatte fra Institutt for geofag. Foto: Gunn Kristin Tjoflot

Geologiens dag er et årlig arrangement arrangert av Norsk Geologisk Forening. Det var høstlig denne lørdagen 10. september, men til tross, mange var innom standområdet ved Naturhistorisk museum/NHM. Flere geostudenter og ansatte fra Institutt for geofag deltok med ulike aktiviteter og på stands på årets arrangement.

Kvinne foran ark med tekst og formler

I disse dager ser en ny matematikk-podcast dagens lys. I Kalkulus med Anne og gjengen, diskuterer Anne klassiske emner i kalkulus med ansatte ved Matematisk institutt.

Studenter som deltok i 2021.

Bedrifter som ønsker å tilby sommerjobb gjennom internship-programmet som støttes av Veksthuset for livsvitenskap, helse og teknologi, kan nå registrere seg for å bli med i 2023. Vi håper å tilby så mange studenter som mulig sommerjobb gjennom programmet. Små- og mellomstore bedrifter kan søke om å få dekket halve lønna til studentene.

Over 600 deltakere fra mer enn 100 land kommer til Oslo når Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO2022) arrangeres for første gang i Norge, 6.-16. juli. UiO er stolt arrangør, og det er behov for frivillige til gjennomføringen.  – Jeg lover en opplevelse for livet, sier rektor Svein Stølen.