Over 600 deltakere fra mer enn 100 land kommer til Oslo når Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO2022) arrangeres for første gang i Norge, 6.-16. juli. UiO er stolt arrangør, og det er behov for frivillige til gjennomføringen. – Jeg lover en opplevelse for livet, sier rektor Svein Stølen.
Kine forsker på klimamodeller hos Meteorologisk institutt, og har bidratt i den nyeste klimarapporten til FN. Hun hadde ikke planlagt å ta en doktorgrad før muligheten plutselig dukket opp.
Er du student innen livsvitenskap, helse eller teknologi? Har du en innovativ idé til et produkt, en tjeneste eller en teknologi, men trenger hjelp til å videreutvikle den? Veksthuset for livsvitenskap kan hjelpe deg videre. Sjekk vår utlysning for studenter. Vi vil støtte opptil 20 prosjekter. Søknadsfrist: 24. mai 2022.
Universitetet i Oslo er et av landets mest populære studiesteder, og studentene setter pris på de tverrfaglige tilbudene. Det viser søkertallene for 2022, som ble offentliggjort i dag.
Hva er egentlig bevissthet? Daniel jobber med basalforskning i hjernen, og prøver å forstå de grunnleggende mekanismene i en frisk hjerne. I forskningsgruppa hans prøver biologer, fysikere, informatikere og leger sammen å finne svaret på hva bevissthet er.
I april lanserte FNs klimapanel en rapport som ser på løsninger for å begrense klimaendringene på en bærekraftig måte. For selv om FNs generalsekretær António Guterres advarer om at klimakatastrofen er nær, kan den fortsatt avverges. Snorre Kverndokk og Elin Lerum Boasson har mange innspill til løsninger.
To prosjekter ved Farmasøytisk institutt har fått støtte fra fakultetet til nye bidrag for å bedre studiekvaliteten ytterligere.
Mange er økonomisk berørte av den pågående krigen i Ukraina, og sanksjonene knyttet til den. Nå kan studenter fra Ukraina, Hviterussland og Russland søke om støtte gjennom en nasjonal støtteordning.
Vil du være med på å lage en spennende fadderuke med sosiale aktiviteter og faglig innhold? Kjemisk institutt søker programfaddersjefer for fadderuka 2022. Bli med og skap god stemning på ditt program!
Ny klima- og miljøstrategi ble vedtatt i februar. Nå følger utkast til tiltaksplan for det videre arbeidet. Studenter og ansatte kan komme med innspill via nettskjema og på et åpent debattmøte.
Dagligvarebutikken Oda er langt fremme med god bruk av data. Nå kan du lære om de samme metodene i et nytt, tredagers videreutdanningskurs på Universitetet i Oslo.
Har du en innovasjonsidé innen livsvitenskap eller lurer på om du har en idé? Ta kontakt med Veksthuset for livsvitenskap for å få tilgang på blant annet veiledning, såkornmidler, mentorer og møteplasser slik at du kommer i gang med innovasjonsprosessen på en god måte.
Skal du søke geofag ved Universitetet i Oslo? For opptak til studieåret 2022/23 er det ikke lenger krav om full matematikkfordypning (R2) for bachelorprogrammet i Geologi og geografi.
Kjemisk institutt har også i år gleden av å lyse ut en stilling som fadderkoordinator for våre bachelor- og masterprogrammer. Vi søker deg som er god til å planlegge og motivert til å bidra til at nye studenter får den beste mulige starten på studiene. På Kjemisk institutt har vi tradisjoner for et godt faglig opplegg under fadderuka, og dette ønsker vi å videreføre.
Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere kopimaskin, og hvordan får jeg fri tilgang til pensum? Her er svarene på alt du visste eller ikke visste at du lurte på.
Allerede uken etter at de var ferdig uteksaminert fra siste året i videregående, har OL-landslaget som skal representere Norge i den internasjonale Astronomiolympiaden begynt forberedelsene for fullt.
Maia Bangsund er allerede i full sving med sommerprosjektet sitt og skal forske i til sammen seks uker fulltid på BabyLing Lab hvor hun bidrar i en pågående studie om tidlig språkutvikling hos barn.
Rektor ved UiO Svein Stølen kastet glans over annonseringen av årets nasjonale vinnere av Realfagsolympiadene i biologi, fysikk og astronomi.
ForVei er et personlig veiledningstilbud for alle studenter tatt opp på et studieprogram ved MN-fakultetet. Veilederne Linda og Ilan har ledig kapasitet til å møte deg digitalt eller på telefon for en samtale.
Kjenner du noen som vil du studere realfag og teknologi? Studietilbud ved MN 2021/2022 finner du i denne brosjyren.
Trenger du en tur ut? Se et annet menneske? Luft i ansiktet, blod i beina og en liten samtale?
Er du PhD-student, postdoc eller masterstudent innen livsvitenskap og er på jakt etter karrieremuligheter utenfor akademia - bli med på Young Talents 16. februar på Zoom! Du får høre inspirerende innlegg av administrende direktør Ingunn Midttun Godal i Mattilsynet, i tillegg til foredragsholdere fra DNV GL, AstraZeneca, Mowi, Norsvin og gründer Morten Isaksen fra Bio-Me.
Orakeltjenesten har byttet navn og tilholdssted. Audun Skau Hansen, som nå har ansvar for tjenesten, håper at flere studenter vil benytte seg av tilbudet. Han frister med dyktige veiledere fra flere deler av kjemifaget, i tillegg til gratis kaffe.
Testen for soppinfeksjon i kvinners underliv nådde ikkje heilt målstreken som kommersielt produkt, men Markus Herberg Hovd ser likevel på iGEM-deltakinga som ein suksess.
Ustrukturert, demotivert og eksamenstressa. Kjenner du deg igjen? Du er ikke alene. Føler du på ensomheten av å sitte hjemme alene med bøkene foran deg er det råd å hente.