
17.juli skal roveren Perseverance skytes opp til planeten Mars. -Det mest interessante med oppdraget, er at den skal ta prøver i områder hvor det har vært vann, sier Svein-Erik Hamran.
17.juli skal roveren Perseverance skytes opp til planeten Mars. -Det mest interessante med oppdraget, er at den skal ta prøver i områder hvor det har vært vann, sier Svein-Erik Hamran.
KURT and iEarth hosted a digital seminar about teaching
Her har du oversikten over emner til høsten som ikke har vært undervist tidligere. Noen av disse er videreføringer av gamle emner og noen er helt nye.
En gruppe på 10 elever fra forskerlinja ved Horten videregående skole har deltatt i søk etter nye gravitasjonslinser ved Nordisk Optisk Teleskop på Kanariøyen La Palma. Natt til 23 oktober 2014 ble det funnet to nye linser.
Talet på studieplasser ved masterstudiet i farmasi ved UiO vert utvida frå 68 til 78 studieplasser, som del av Regjeringa sine tiltak for å redusera arbeidsløysa som fylgje av korona-krisa.
En par-ustabil supernova er antageligvis en av de kraftigste eksplosjonene vi har i universet, opp til 100 ganger kraftigere enn en type Ia supernovaer. Det var de første stjernene som antageligvis endte sine dager i par-ustabile supernovaer.
På Institutt for klinisk medisin jobber Gunnveig Grødeland med vaksiner som kan tilpasses nye influensavirus i rekordfart for å hindre spredning. Nå vil hun knekke koden til koronavirusene.
Det nordiske nettverket av imaging plattformer, Bridging Nordic Microscopy Infrastructures BNMI, har blitt tildelt 2.5 millioner kroner fra NordForsk. Den norske noden i dette nettverket er NorMIC Oslo, en infrastruktur ved Institutt for biovitenskap, UiO.
Professor Clint Conrad ved Institutt for geofag, UiO og CEED er tildelt den vitenskaplige utmerkelsen Evguene Burov Medal av International Lithosphere Program (ILP).
Regjeringen har åpnet for at flere ansatte skal få komme tilbake til arbeidsplassen sin. For at smittevernhensynene skal ivaretas, har Universitetet i Oslo utviklet en veileder for smittevern.
45 elever tok eksamen i april – ingen strøk
Like mange nye elever tyvstarter til høsten
Våren 2020 har vært spesiell, men til tross for koronatider har 45 elever fra 15 videregående skoler på en briljant måte avsluttet studieåret med svært gode eksamensresultater i MAT1100U. Like mange nye elever har meldt interesse for å ta emnet i skoleåret 2020/2021, velkommen skal de være.
What is the difference between an astronomer and an astronaut? Is astronomer and astrophysicist basically the same scientist? And what about astrologer? Let me clear this up and guide you through a bit of astro-history.
Forskere innen Earth & Environmental Sciences ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på UiO scorer høyt på Nature Index for 2020. Forskningen er nå rangert på 8. plass i Europa – og 3. plass i Europa utenfor UK.
Anna Aano jobber som hydrolog i Norges vassdrags- og energidirektorat, og er med på å gjøre samfunnet vårt bedre rustet i møte med fremtidens utfordringer.
– Det er åpenbart viktig å satse på forskning som gjør oss bedre i stand til å produsere bedre verneutstyr, til å utvikle raskere og mer presise diagnostiske tester, og til å utvikle nye vaksiner og legemidler.
Gruppetimer er en viktig del av undervisningstilbudet ved Matematisk institutt, og nå søker vi gruppelærere til høstsemesteret.
- Systemet vårt gir et bedre datagrunnlag og åpner for kommunikasjon på tvers av kommuner og helseforetak, sier professor Kristin Braa fra institutt for informatikk ved UiO, som er en av pionérene bak DHIS2.
Internasjonalt prosjekt leia frå Farmasøytisk institutt ved UiO støtta av ekstraordinære midlar frå Kreftforeninga og Forskingsrådet.
Prosjektene skal finne løsninger på koronavirusutbruddet. Universitetet i Oslo står for ni av de totalt 30 tildelingene Forskningsrådet nå gjør. Ytterligere to prosjekter går til Oslo Universitetssykehus.
Professor Josef Noll, som var med på å utvikle 3G-nettet, er svært kritisk til 5G-nettet.
“Hei! Jeg heter Helle, og er en doktorgradsstipendiat.” Slik begynner de fleste presentasjonene mine, men av en eller annen grunn slutter jeg aldri å være nervøs før et foredrag. Blir du også nervøs før en presentasjon? Jeg har skrevet ned noen av mine tips til å gjøre opplevelsen litt mindre nervepirrende.
Testen for soppinfeksjon i kvinners underliv nådde ikkje heilt målstreken som kommersielt produkt, men Markus Herberg Hovd ser likevel på iGEM-deltakinga som ein suksess.
Det var ingen motkandidater, så valget er avlyst, og Solveig Kristensen blir ny dekan fra 1. januar 2021. Med seg har hun Bjørn Jamtveit som visedekan for forskning og Knut Mørken som visedekan for utdanning.
Universitetet i Oslos styre har vedtatt at satsingen UiO:Livsvitenskap skal videreføres for en ny femårsperiode.