En måned igjen før eksamen

Det er nå ca en måned igjen til semesteret er over, men la meg fortsette der jeg slapp.

Tulum var også et fantastisk sted feriere. Området kryr av fantastiske vannhull/grotter som passer meget bra for de som liker å snorkle, vi besøkte selvsagt en slik første dagen jeg var der, og igjen fikk jeg låne et GoPro-kamera og tatt bilder mens jeg dykket. Dagen etter dykket vi ute ved et rev, og fikk se blant annet rokke/stingray. Dette var imidlertidig en noe ubehaglig opplevelse da giuden ledet oss ut forbi revet, slik at tide vannet sugde oss over de grunneste områdene. Her reiste bølgene seg og slo oss ned mot revet. Flere personer i gruppa skadet seg, og fikk store blåmerker og mindre kutt som blødde. Heldigvis kom vi fra det i god behold, men det kunne gådt mye verre. Det værste var at giuden unskyldte seg med at vi ikke skulle fulgt etter han.

De vakre vanngrottene nært Tulum i Mexico. Her fant vi skilpadder og mye rare fisk. Spesielt vakkert var det hvordan sollyset fant vei

Jeg fikk også leid en bil sammen med 3 andre av studentene fra utveklsingsprogrammet. Denne brukte vil til å besøke Chichenitza som er et av verdens syv nye underverker. Det er en gammel pyramideliknende bygning bygd av maya indianerne for brutale ofer sermonier. Det var en ca 2 timers kjøretur hver vei, og på veien fikk stoppet på en autentisk resturant, som serverte særdeles rimlig og god mexicansk mat.

 

Chichenitza er ett av verdens  7 nye underverker. Vi var fire studenter fra programmet som leide en bil og dro. Mexicos veier var rolige og trygge, til tross for at mange mente vi var gale som turte å kjøre bil.

Den siste dagen besøkte jeg en meget vakker mangrove der jeg og Naomi (en nederlandsk utvekslings student) leide en tomanns kajak som vi kunne snorkle fra. Vi så store fisk, og plutselig dukket det opp en skalt "banchida". En banchida er en krokodille på ca halvannen meter, og vi viste da ikke at vi kom til møte slike dyr der. Etter episoden der vi snorklet over revet, hadde vi relativt lite tillit til mexicansk sikkerhets kultur og ble derfor meget usikre på hvordan vi skulle forholde oss til dette dyret. Heldigvis var vi i kajaken og padlet derfor tilbake hvor vi fikk spurt utleierne om den var farlig. Det var den vistnok bare dersom vi plaget den, så vi fikk snorklet videre.

 

Omstedighetene har nå satt seg litt mer, og det er ikke noe nytt hver eneste dag, skolen her gpr jevt og trutt, og de fleste fagene har 3 eksamener iløpet av semesteret. Noen av disse teller ofte ikke mer en 10% av slutt karakteren, men gjør at det likevel blir en del studering. Til gjengjeld ligger det ikke ann til at det blir noen overdrevene skippertak til slutten av semesteret.

Noen helger blir nå brukt til å trene, svømme, ro, se filmer og nyte maten fra spisehallene. Jeg ble med på Michigan State University sin ro-klubb, og har trent jevnlig med de siden 3dje uka jeg kom til MSU. De 2 siste ukene har vi begynt å trene i båt på vannet (i motsettning til innendørs trening på romaskin), og vi skal ro vårt første stevne neste helg. Derfor har mye av fokus vært på dette den siste tida med 6 treninger i uka.

 

Her i båten med MSU sitt rolag. Treneren sa det var greit at jeg ikke invisterte i rodrakt, da jeg kun var der ett semester
Med trenerens velsignelse slapp jeg å kjøpe meg rodrakta som var relativt dyr. Her dokker vi inn etter mitt første rostevne, som desverre endte med siste plass. Vi presterte likevel godt over forventet.

 

Publisert 1. apr. 2018 22:34 - Sist endret 6. juni 2018 16:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere