Spring break

 

 

Day party i Cancun
Her er jeg med to gode venner fra utvekslingsprogramme i Cancun i Mexico på et dayparty. Her var det badebasseng og selvsagt en god del alkohol, Øverst er  Felix fra Australia, og i midten er Savior fra London som også var fadder.
​​​​

 

 

Den siste tida har vært full av opplevelser, nå er det Spring break, og en god anledning for meg å fylle ut litt for bloggen.
skolegangen går helt greit. Min opplevelse av skolen her er at det er en del å gjøre, men at det ikke nødvendigvis er så vanskelige oppgaver. Er man effektiv får man det meste gjort. La meg heller fortelle om det utenomfaglige jeg har opplevd og kan anbefale og utforske dersom du befinner deg i USA.


Siden sist har jeg vært i blant annet Detroit, som opplevdes som en spøkelses by, da det er svært få folk i gatene, sammenliknet med de enorme skyskraperne som utgjør sentrum av byen.  Dette siden det var en enorm utvandring etter at bilindustrien stoppet opp der, og med den forsvant arbeidsplassene. Under en guided tour, ble vi fortalt at det på det meste var 2 milioner innbygere i byen, men at det nå var rundt 700.000 . 

Spirit of Detroit bærer ifølge tour guiden vår, sterk symbolikk for byen som forsvant med bilindustrien der. Siden har den vært preget av fattigdom og kriminalitet, men er raskt på vei tilbake da det er et hopetall av tomme skyskrapere der


Jeg har også vært i chigago. Dette er en mer livlig by en detroit. Her kan man komme opp i skyskraperene og se utover byen. Personlig dro jeg til en resturant kalt "Signature bar". Å få et bord der var gratis, men det er imidlertidig forventet at du kjøper en drink eller to til en meget stram pris. Dette er likevel absolutt værdt det! Det anbefales også at man spiser på ett av stedene som server chigago deep dish pizza, spesielt om man er glad i Ost. Itileg har de et monument kalt the bean, som ligger i millennium park.

The Bean i Millennium park i Chicago. Her med refleksjonen av de høye skyskraperene i bakgrunnen


I skrivende stund er jeg på bussen fra Cancun til Tulum i Mexico. Det er spring break, og cancun er Party byen, mens Tulum er et litt roligere sted ca 12 mil sørover fra cancun.  Cancun har vært fantastisk gøy, men dette er et sted som krever litt av lommeboka dersom man ønsker å ha det gøy. Det er meget turistifisert, og vil man exempelvis ha en stol ved stranda koster dette for 10 dollar eller ca 150 pesos.  Stedet er forøvrig fantastisk, spesielt om man liker et hardcore nattliv. Men som sagt, dette stedet koster penger, og utestedene tar optill 80 dollar (rundt 650 kroner) bare for å komme inn. Er man først inne er drinkene gratis så lenge man oppfører seg. Når dette er sagt er det også gode muligheter for å oppleve gamle maya ruinier og andre historiske monumenter. Personlig dro jeg til et undervannsmueseum som består av rundt 6000 undervanns statuer! På turen dit fikk jeg låne GoPro kamereat til en av de norske utvekslings studente, og fikk dykket ned og fikk noen flotte bilder og video av museumet. Dette var en tur som ga mye ekstra til de 2.5 dagene jeg var i Cancun.

Undervannsmuseumet var råstillig og noe skremmende med de begrodde statuene


Forventningene for Tulum er at det er et litt mer rolig sted der man eksempelvis kan leie en sykler til en rimlig pris, og benytte dagen på å jakte strender fra sykkelsete. Dette blir forhåpetnligvis noe roligere, og med muligheter for å prøve seg på litt mer autentiske opplevelser.
Det sosiale miljøet er ellers helt fantastisk og variert. Stort sett "henger" jeg med de internasjonale studente som har utveksling på MSU dette semesteret. Det virker på meg som at det hadde vært lettere å sosialisere med amerkanere dersom jeg var her på høst semesteret. Dette delevis siden det er da det begynner nye studenter fra statene på universitetet, på samme måte som i norge. De amerikanerne jeg snakker med nå fra klasserommet virker ikke spesielt innteressert i å skaffe nye venner. Heldigvis er det som sagt meget god stemning blant utvekslings studentene. 

Publisert 31. mars 2018 19:37 - Sist endret 6. juni 2018 15:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere