"Påskeferie" til Banff og Jasper!

The strange roadside attractions of Alberta

Fra turen til Bow Falls, Banff

Hallo i luken!

 

Jeg har fått med meg på instagram og diverse sosiale medier at det har vært påske i heimen(#påskefjellet.........), og det har vi hatt her også!(på en måte). Med fri på langfredag tok vi oss like gjerne en langhelg i villmarken!(ish). Vi dro opp til Banff nasjonalpark på langfredag, og satte snuten straka vegen mot varmekilden for å bade og få varmen i oss. Vi dro deretter ned til Bow falls for å kikke litt rundt, men fant fort ut at veien vi hadde tatt til fossefallet var umulig å kjøre opp igjen da utallige biler kom rygganes tilbake til parkeringsplassen. Da undertegnede er en meget stresset person(og sjåfør, noe som er en veldig dårlig kombinasjon) ble det satt i gang krisemaksimering med en gang mens de andre prøvde å finne alternative ruter. Da vi ikke fant en annen vei som var mulig å kjøre, var vi nødt til å forsøke å kjøre opp originalveien, og truru ikke vi greide det på første forsøk?!?! Ikke så utlending likavæl si. Etter denne lille "nesten-fiaskoen" snudde vi snuten mot hostellet og gratis internett. Lite visste vi at vi hadde booket et "wilderness" hostel som ikke hadde internett, og svææært mye penger ble brukt på data for å sende bevis på at jeg fortsatt levde til familien. 

Neste dag var det klart for en roadtrip til Jasper Nasjonalpark, høydepunktet på turen! Fra Banff til Jasper er det kun én vei å kjøre, nemlig  "Icefield Parkway, Highway 93" noe som er en attraksjon i seg selv. Langs veien er det utallige severdigheter som er verdt å stoppe ved og man kan bruke uendelig med tid langs denne strekningen. Gleden over å kjøre denne strekningen fikk en brå slutt da vi etter to timer ble stoppet av en bom, og fikk vite at veien var stengt grunnet snøkredsikringsarbeid. Dette endte med en 9 timers omvei hvor vi nesten endte opp i Edmonton (et sted man ikke vil ende opp). Vi ankom hostellet etter 14 timer i bil, meget slitne og trøtte, men av en eller annen rar grunn klarte vi å forbli venner hele veien. 

Det ble en tidlig start på dagen etter, da vi skulle prøve å gjøre opp for alt vi ikke fikk se på veien til Jasper. Det ble en hektisk dag, men med enorme mange vakre utsikter, turer, minner og ikke minst bilder. 

Da hjemturen nærmet seg fikk vi vite at Icefield Parkway var åpnet igjen, så vi fikk sett en del nye ting på veien hjem også.

Skolen har igjen blitt litt glemt i det siste, noe som kanskje ikke er så lurt da jeg har første eksamen om to dager... hehe. Tradisjon tro så var jeg lur nok til å dra på en roadtrip til Edmonton forrige helg hehe. Det ble en lang, men meget artig tur til Edmonton hvor målet vårt var å se flest mulig rare severdigheter langs veien som Alberta er ganske kjent for. Høydepunktet var definitivt verdens største cowboy støvel vi fant i Edmonton.

Nå er det derimot definitivt skole som står på tapeten. kanskje. Skal få kommet meg til Drumheller og Royal Tyrell Museum før semesteret er slutt. Hvor den turen passer inn i timeplanen er vanskelig å si. 

Snages. 

Publisert 12. apr. 2018 04:25 - Sist endret 12. apr. 2018 04:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere