Hei og hopp!

Hei! Jeg heter Anja, er 22 og går sisteåret på bachelor i kjemi, og dette semesteret skal jeg på utveksling til University of Melbourne i Australia!

Selve undervisningen starter ikke før 27. februar, men jeg drar allerede i morgen tidlig! Kofferten er altså neeesten ferdig pakka. 12.–16. februar skal jeg på et opplegg med andre internasjonale studenter og utvekslingsstudenter, og uka etter er det o-week, som er ekvivalenten til fadderuka i Norge. Tiden fram til 12. skal jeg bruke på å bli litt kjent med byen og se etter bolig, siden jeg må finne dette privat.

Jeg har vært interessert i Australia siden jeg var liten, spesielt australske dyr, og drømmen var egentlig å jobbe som wildlife-veterinær der. Siste året på videregående fant jeg ut at jeg ikke ville bli veterinær likevel, og jeg trives veldig godt med å studere kjemi på UiO! Jeg har faktisk bodd i Australia tidligere, som utvekslingsstudent i vg2, og da bodde jeg i Townsville hos en vertsfamilie og gikk på en lokal high school. Jeg trivdes veldig godt i Australia og har hatt lyst til å dra tilbake helt siden da, så utveksling på universitetet passet perfekt!

Ellers har jeg vært ganske aktiv i studentmiljøet på UiO/MN-fakultetet siden jeg startet, blant annet har jeg vært leder av Kjemisk Fagutvalg og drevet med studentpolitikk i Studentparlamentet og Velferdstinget, men nå har jeg endelig klart å rive meg løs fra verv for å reise på utveksling. I tillegg jobber jeg til vanlig deltid på Realfagsbiblioteket (som denne måneden ble kåret til årets bibliotek i Norge!). De siste årene har jeg altså brukt mye tid på ting ved siden av studiene, som har vært kjempegøy, men nå gleder jeg meg til å endelig få litt mer fritid og tid til å reise rundt i Australia.

Legger ved et bilde av meg selv og en dingo fra sist jeg bodde i Australia. Gleder meg til å treffe dingoer, wombats, koalaer, kenguruer og alle de andre dyrene igjen!

Publisert 30. jan. 2017 13:53 - Sist endret 3. jan. 2022 13:38

Vi gleder oss til å høre mer!

Anne Aaen-Stockdale - 2. feb. 2017 09:53

God tur til Down under!

Sølvi Haavik - 8. feb. 2017 13:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere