Hva kan du jobbe med?

Ung kvinne foran værkart.
Publisert 5. mai 2022 14:58

Kine forsker på klimamodeller hos Meteorologisk institutt, og har bidratt i den nyeste klimarapporten til FN. Hun hadde ikke planlagt å ta en doktorgrad før muligheten plutselig dukket opp.

utdannelse, geologi, studier, equinor, myrsini på stranda
Publisert 28. jan. 2020 11:04

Som operasjonsgeolog i Equinor er Myrsini ansvarlig for å knytte havbunnens geologi til ingeniørenes verden. På denne måten er hun med på å sikre trygge operasjoner. 

Bildet kan inneholde: smil, hjelm, sports utstyr, t skjorte, arbeidsklær.
Publisert 27. nov. 2018 09:34

Geolog Ragnhild Christin Hansen jobber med å klargjøre jorda under havbunnen før store energiselskaper skal bygge rørledninger og vindturbiner der.

Andreas Albertsen er guide ved Gardnos Meteorittpark
Publisert 27. okt. 2017 09:02

Andreas Albertsen studerer geologi ved UiO og jobber som guide i Gardnos Meteorittpark i Hallingdal.

Bildet kan inneholde: briller, verden, smil, slips, organisme.
Publisert 22. aug. 2017 11:29

Terje Alsvik Walløe er et kjent ansikt fra TV. Han er en av værmennene på NRK, en frilansjobb han har i tillegg til statsmeteorologstillingen ved Meteorologisk institutt.

Bildet kan inneholde: kinn, hørsel, smil, perifer, øre.
Publisert 4. juli 2017 16:40

Siri Lajord har hovedfag i Cand. Scient. i geomatikk (naturgeografi). Studiet er lagt om siden, og nå får man en mastergrad istedenfor. Forskjellen er at det nå på forhånd er mer bestemt hvilke kurs man skal ta, og den avsluttende oppgaven er kortere.

Publisert 6. des. 2013 09:53

Geokjemiker Helge Hellevang er fascinert av krystaller. Ikke bare fordi de er vakre å se på, men fordi de kan løse en av de største utfordringene vi har i dag. 

Published May 27, 2013 2:12 PM

– Climate has been an interest of mine since I was little. Back then I thought of meteorologists as the people who "only" forecast the weather on TV – the typical stereotype. I soon found out, however, that this was a very exciting field of study with lots of opportunities and activities, says Tobias Wolf (25).